Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy hiheti sok ellenzéki,...

Hogy hiheti sok ellenzéki, hogy sok fideszes azt hiszi, hogy nyugaton rosszabbul élnek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 10. 22:22
 11/92 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem egy ellenzékes libsi nem tud értelmezni ilyen összetett mondatot.
2022. dec. 11. 08:47
 12/92 anonim ***** válasza:
91%

“ Szerintem egy ellenzékes libsi nem tud értelmezni ilyen összetett mondatot.”

Nézz utána hogy hol van több közép-egyetemi végzettségű, és az alapfokú végzettséggel hova szavaznak, kik teszik tönkre az oktatási rendszert komcsi egységes tankönyvekkel hogy bolsevik narancs droidokat neveljenek ki?

2022. dec. 11. 11:57
 13/92 anonim ***** válasza:
33%

#12 Így van, ezt neked is javasolnám, hogy nézd már meg hova kik szavaznak!

Mert nem nézted meg és nem gondoltad át.

van egy rossz hírem számodra, minden korcsoportban és minden végzettség szerinti csoportban a fidesz-kdnp szavazói vannak legtöbben. A diplomások között is.

Attól mert a momentum szavazói között nagyobb az aránya a diplomásoknak, nem jelenti azt hogy rájuk több diplomás szavaz - mivel alig van szavazójuk. A fidesz-kdnp-re többször annyi diplomás szavaz, mint a momentum teljes szavazótábora. Csak nem vagytok képesek értelmezni az adatokat.

2021-ben készült ilyen felmérés:

"A kutatás a pártok szavazótáborát korcsoportok, iskolai végzettség, településtípus és világnézet szerint vizsgálta. A kutatás eredméynei szerint a Fidesz-KDNP választói között nagyjából arányosan oszlanak el a különböző korosztályokba tartozó szavazók.

Az MSZP szavazóinak több mint fele 60 év feletti (55 százalék), míg a Jobbik és a Momentum szavazói között a legmagasabb a 18 és 39 közöttiek aránya (54, illetve 51 százalék), "

"A kormánypártok szavazóinak kétharmada vidéki városban vagy községben él, a szavazóik közel fele rendelkezik érettségivel, és 17 százaléknak van diplomája." (30+17% együtt, segítek értelmezni, ez kb. fél millió diplomást jelent, 0,9 millió érettségizettet)

"A DK szavazóinak háromnegyede 40 év fölötti, de korban még így is viszonylag arányosan oszlik meg a párt szavazóinak tábora, ahogy iskolai végzettség szerint is." (ábra alapján a középfokú + diplomás végzettségűek 28+18% együtt)

A jobbiknak 36*14%, az mszp-nek 29-10%, az lmp-nek 33+18%, a momentumnak 30-28% a közép és felsőfokúak aránya.

Vagyis a dk-nál , jobbiknálközel azonos, mint a fidesz-kdnp-nél ez a közösen általad megnevezett rész aránya, a momentumnál, lmp-nél kicsit magasabb, az mszp-nél viszont sokkal alacsonyabb. Súlyozva kb. az jön ki mint a fidesz támogatóinál.

Innen lesz érdekes, mert míg a fidesz-kdnp-nek volt 3 millió szavazója, addig ezeknek együtt volt 1,95 millió. Vagyis a diplomások és érettségizettek közül (ugyanazt az arányt használva, mint a fidesznél) akkor rájuk szavazott 900 ezer ember, szemben a fideszre szavazó ugyanilyen végzettségű 1,4 millióval.

Szóval kire is szavaztak többen a magasabban iskolázottak közül?

[link]

2022. dec. 11. 14:32
 14/92 anonim ***** válasza:
82%

14:32

És ?

A diploma nem feltétlenül jár ésszel, de gerinccel végképp nem. :)

2022. dec. 11. 14:36
 15/92 anonim ***** válasza:
100%
Figyeljetek srácok én nem akarok beleszólni de december 13án jön a GTA online új frissítése, én azt mondom tegyük le a csatabárdot azt együtt közösen élvezzük a dolgot.
2022. dec. 11. 14:37
 16/92 anonim ***** válasza:
0%

#14 Értem.

Szóval akkor fontos amikor azt próbálja valaki mondani vele, hogy bezzegafideszre csak alulképzett ostobák szavaznak, amikor kiderül hogy pont ellenkezőleg, a képzettek nagyobb része szavazott a fideszre és kisebb része a ballib ellenzékre, akkor már jön az ilyen megjegyzés.

Az öntökön lövés tipikus esete amit bemutattál.

2022. dec. 11. 15:34
 17/92 anonim ***** válasza:
89%
Mindegy hogy hányan szavaznak a fideszre az iskolai végzettség is mindegy. Pár év múlva rájönnek hogy rosszul tették.
2022. dec. 11. 15:39
 18/92 anonim ***** válasza:
63%
17es Azért ilyet bátor dolog kijelenteni, szerintem a vérfideszes akkor sem hinné el, hogy rosszul tette, ha maga Orbán Viktor súgná a fülébe, sőt szerintem még izgalmi állapotba is jönne ettől.
2022. dec. 11. 15:45
 19/92 anonim ***** válasza:
82%
Majd mikor a gyerekeivel lesz ki cseszve kénytelen lesz szembesülni a dologgal, persze lehet hogy másképp fogja magyarázni.
2022. dec. 11. 15:53
 20/92 anonim ***** válasza:
0%

#18 Mindig szórakoztató ilyeneket olvasni azoktól akik folyamatosan kélpesek gyurcsányékat visszaszavazni a parlamentbe, mindegy hogy mekkora kárt okoztak az országnak.

Várom ahogy kifejted milyen nagyszerű államférfi aki belelövet a saját állampolgáraiba, meg ahogy elmondod mekkora nagyszerű hazafias tett egy másik ország titkosszolgálatának pénzéből fizetni egy párt kampányát, hogy legyőzzétek a gaz Orbánt.

2022. dec. 11. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!