A fideszesek boldogok, hogy európai rekorder lett a magyar infláció?
“Ki ez a 41-es válaszoló neked, valami rokonod? :D”
Igen szegről, végről
“Tehát miért van romokban a gazdaság indokold már meg. És ne azzal takarózz, hogy a Matolcsy mondta, az a Matolcsy, akire amúgy rástünéteék, hogy hazug fideszes, ha az ellenekzőjét mondaná.”
Pedig Matolcsy papával érvelek, pontosan amiatt mert hazug fideszes módjára kimondta azt amit eddig senki nem mert, és erre visszcáfolok neked azzal, hogy érdekes módon ezután a kijelentése miatt sok Fidesz birkától kapja is az ívet rendesen, pedig előtte meg egekig magasztalták és a seggébe jártak hm milyen érdekes :).
“Az utóbbi 1 évben szaródtak el a dolgok, de én úgy gondolom, hogy stabilizálódni fog. Mik lettek szarabbak az elmúlt 10 évben?”
Igen akkor miért volt már covid előtt is 320 az euró ami 2010ben még csak 210, vagy 2017ben mikor eltörtem a lábamat miért kaptam majdnem kórházi fertőzést a szr egészségügyi ellátás miatt ? Vagy az oktatási rendszer miért volt már szr 2016ban is :) ? Esetleg a közlekedés utak ? Miért beszélt már akkor is mindenki korrupcióról és a minimálbér miért volt 120 ezer alatt bőven :) ? Igen az utóbbi egy évben ezek a dolgok mivel alapból szrok voltak előtte most mégszrabbak lettek, mert a drága kormány ahelyett hogy 2020ig egy erős gazdaságot épített volna ki, zülesztette az országot majd mikor jött a covid meg most a háború, hát mossa kezeit, a hozzád hasonló zseni gyerekek meg még be is kajálják, mintha nem éltetek volna a háború meg covid előtt, bár az IQtok valóban egy buta kis egy két éves szintjét tükrözi azt lehet ilyen böszmeségekkel megvezetni, hogy a háború rontott el mindet, persze mesélj még :).
„Tök mindegy a Fidesznyik úgyis megmagyarázza, hogy nekünk ez is jó és amúgy is mindenki más tehet róla a Fideszen kívül.”
Ki magyarázott ilyet?
„Igen szegről, végről”
Szóltál apának, hogy szálljon bele a kommentcsatába, mert egyedül nem megy? :D
„Pedig Matolcsy papával érvelek, pontosan amiatt mert hazug fideszes módjára kimondta azt amit eddig senki nem mert, és erre visszcáfolok neked azzal, hogy érdekes módon ezután a kijelentése miatt sok Fidesz birkától kapja is az ívet rendesen, pedig előtte meg egekig magasztalták és a seggébe jártak hm milyen érdekes :).”
Ez mire cáfolat konkrétan?
„Igen akkor miért volt már covid előtt is 320 az euró ami 2010ben még csak 210”
Hol álmodtad, hogy 210 forint volt az eruo 2010-ben?
„2017ben mikor eltörtem a lábamat miért kaptam majdnem kórházi fertőzést a szr egészségügyi ellátás miatt ?”
Te most komolyan az egyéni kis sérelmeidet vetíted ki a magyar egészségügyre, és ezzel akarod indokolni hogy szar? Nekem unokatesóm Németországban kapott fertőzést kórházban. A németegészségügy is szar akkor? Különben Magyarországon Uniós szinten kifejezetten alacsony a kóráhzi fertőződések száma.
„Vagy az oktatási rendszer miért volt már szr 2016ban is”
Az oktatási rendszer mindig is szar volt.
„Esetleg a közlekedés utak?”
Van rá valami statisztikád, hogy az infrastruktúra és az utak állapota romlott-e az elmúlt 12 évben?
„Igen az utóbbi egy évben ezek a dolgok mivel alapból szrok voltak előtte most mégszrabbak lettek, mert a drága kormány ahelyett hogy 2020ig egy erős gazdaságot épített volna ki, zülesztette az országot”
Miben merül ki az, hogy züllesztette a gazdaságot? Milyen gazdasági mutatók romlottak az elmúlt 12 évben? Hogyan képzeled el az erős gazdaság kiépítését?
„persze mesélj még :).”
Itt az ideje neked mesélni, fiam. :)
#54-#58
„Leírtam a dolgokat ha szerinted ezek közül semmi nem valós akkor gondolom”
Fiam. Kérdeztem. Leírtad, hogy romokban a gazdaság. Én meg megkérdeztem, hogy mire alapozod ezt? Milyen gazdasági mutatók romlottak az elmúlt 12 évben. Erre nem tudsz rá nyögni semmit.
Hozzáteszem Matolcsy sem azt mondta, hogy romokban a magyar gazdaság.
„évek óta tartó forint inflálódás”
A forint inflálódás ellenére jóval magasabb a bérünk euróra átváltva, mint 12 éve.
„a külföldi befektetők bizalmatlansága”
Miről beszélsz, srác??? Magyarországon kifejezetten magas a külföldi befektetések száma.
List of countries by received FDI - Wikipedia
„az EUs pénzmegvonás”
Ja, azok az EU-s pénzek vannak megvonva, amit még eleve le sem tudnánk hívni, csak majd a jövőben valamikor, a többi meg nincs.
„Magyarország évek óta vezeti az OLAF korrupciós listáját, a különféle orosz és kínai szerződések amik 20-30 évre titkosítva vannak, a korrupciós fideszes botrányok, az államháztartási hiány, ezek mind mind mondvacsinált dolgok.”
Nem mondvacsinált dolgok, csak ezeknek a dolgoknak semmi köze ahhoz, hogy romokban van-e a gazdaság, vagy sincs.
„Oké nos azt tudom mondani boldog tudatlanságot, ha valaki ennyire el van rugaszkodva a valóságtól”
Fiam. Ezekkel tisztában vagyok. Csak épp nem a témához kapcsolódnak. Inflációról és a gadaság állapotáról volt szó, ami te szerinted romokban van. Indokold meg, hogy miért. ne az OLAF-fal gyere! Az OLAF jelentés nem fogja tudni alátámasztani.
„Ja és egyébként nem azért kaptam majdnem kórházi fertőzést mert a saját kis piti problémám volt, hanem mert konkrétan”
Kit érdekel, hogy miért kaptál, ki kérdezte? Tudomásul vettem, hogy kaptál. Írtam, hogy Magyarországon ettől függetlenül relatív a kórházi kevés a fertőzések száma. Linkelek erre is forrást:
Health care-associated infections | Health at a Glance: Europe 2020 : State of Health in the EU Cycle | OECD iLibrary (oecd-ilibrary.org)
„jaj undorító amit csinálsz ugyanaz a gusztustalan fideszes agymosott szöveg ha én tapasztaltam valamit és leírom akkor hülye vagyok és kész mert te neked van igazad”
Most mit rinyálsz? Nem hülyéztelek le, hanem alátámasztást kértem! Erre te besérülsz és picsogsz.
„Ja amúgy tessék az előző dolgok mellé”
:D :D :D
Kérdem: Mik lettek szarabbak az elmúlt 10 évben:.
Egyik amit írsz: utak minősége.
Kérdem: Tudsz rá statisztikát mondani, amely szerint szarabbak lettek?
Erre belinkelsz valamit, ami pont AZ ELLENKEZŐJÉT TÁMASZTJA ALÁ! FolyamatosaN javul az utak minősége. Mondd, te elolvastad a cikket, és láttad a benne lévő diagramot?
Magyar egészségügy:
Orvosok száma 2010: 33 943
Orvosok száma 2021: 38 920
Orvos átlagbére 2010: br. 214ezer Ft
Orvos átlagbére 2022: br. 1.3 millió Ft
„Bocsánat igazad van 260 volt az euró végülis az hogy utána hirtelen 60 forintot romlott majd”
Te tényleg ennyire hadilábon állsz a számokkal? Mikor romlott hirtelen 60 Ft-ot?
270 Ft-os euroval vette át Orbán a kormányzást. 330 Ft 2019-ben lett először.
„majd mégtovább most meg 420 is előfordul ami majdnem duplája az teljesen okés szintén”
A 420 még messze van a 260, vagy 270 duplájától.
És ismétlem: eurora átváltva sokkal több a fizetésünk ma a 420 forint-os euro mellett, mint 2010-ben a 260-as mellett.
2010-ben az átlagkereset átváltva kb 780 euro volt, ma az átlagkereset 1200 euro. Ezt nyugodtan közölheted a többi euro-fetisisztával is. :)
, mármint gondolom az euró forint árfolyam észrevehtő romlása is az én fejemben létezik ugye :).”
Egyfolytában szalmabábozol, meg áldozati pózba vágva magad siránkozol. Mikor vontam kétségbe, hogy romlott az euro-forint árfolyam?
„És hogy hogy képzelem el egy erős gazdaság kiépítését hát az általam felvázolt linkekkel alátámasztott valós problémák”
Gratulálok. Ha befoltozzák az összes kátyút, meg javul az egészségügy, azoktól fog javulni a magyar gazdaság, mert olyan sok köze van hozzá. :D
„és az előbb leírt korrupciós botrányok nélkül, de mivel ugye szerinted ezek szintén csak az én fejemben léteznek, ezért már értem is miért írod azt hogy az elmúlt 12 évben semmit nem romlott a magyar gazdaság.”
De figyelj már, töki. Pl a korrupciós botrányoknak mi közük a magyar gazdasághoz? Kína is egy korrupt ország, és a gazdasága szárnyal. Az Öböl-államok is elég korruptak, mégis gazdagok.
Én gazdasági mutatókat vártam volna, amik alátámasztják (pl.: egy főre jutó real GDP, munkanélküliségi/foglalkoztatottsági ráta, GDP arányos államadósság) kb ezek jellemzik, hogy az elmúlt 12 évben romlott a magyar gazdaság. Te meg erre korrupcióról, és a kórházi fertőzésedről pampogsz. Köze nincs hozzá. Most ez olyan, mintha én megkérnélek, hogy mesélj a II. világháborúról, helyette meg elszavalod a Himnuszt.
Tehát, mivel tudod alátámasztani, hogy romokban a magyar gazdaság? Segítek: az hogy gyre kevesebb a kátyú, de amúgy még van, az sem támasztja alá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!