Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy eltörölték a benziná...

Most hogy eltörölték a benzinárstop-ot, vidék még jobban el fog szegényedni, méghozzá brutálisan?

Figyelt kérdés

Hírhedtek vagyunk arról, hogy nálunk mennyire nincs munka vidéken, csak városokban van, ott is szaré hugyé. Statisztikailag persze királyok vagyunk, papíron minden rendben van, elintézzük annyival hogy segély helyett közmunkásoknak nevezzük a vidéken rekedt munkanélkülieket, és foglalkoztatottnak számítjuk őket. Problem solved, in a hungarian way.

De most hogy a benzin árak felrobbantak, nincs rá korlát, így még jobban le fog szakadni a magára hagyott vidék? Hiszen még sokkal drágább lesz bejárni valahova ahol akad valami tennivaló, valami munka.

Ilyen bérek mellett pedig a benzin a fizetésednek a jelentős részét felégeti, lassan már többet spórolsz azon ha nem jársz dolgozni, mert drágább a benzin lassan mint amennyi pénzt itt a munkádért kapnál. Bizony ez nem Nyugat, hogy a bérekhez képest ilyen költség jelentéktelen.

Vidék lassan a harmadik világ rosszabbik felével lesz egyenlő?

2022. dec. 9. 13:11
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

38

Remélem azt azért tudod hogy a vállalkozások eddig is piaci áron vették az üzemanyagot :)

Nehéz erről a kérdésről érdemben vitázni, ha alapvető infók sincsenek meg neked

2022. dec. 12. 08:53
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

#38 A tesómék is az ingatlanár miatt költöztek ki falura. De ugye pontosan amiatt a CSOK miatt lettek baromi drágák az ingatlanok, amit ők is felvettek. És most már nincs akkora különbség az ingatlanok árában. A városban 60-70 millió egy normális ház, a környező falvakban meg 50.

A nyugis környezet még oké is lenne, de onnan egy nagyobb bevásárláshoz be kell jönni a városba, vagy pl. vasárnap semmi nincs nyitva. Nem tudsz házhoz rendelni bevásárlást vagy Foodpanda-t, mert csak a városba szállítanak és általában nincs normális vezetékes net sem.

2022. dec. 12. 08:57
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

"Remélem azt azért tudod hogy a vállalkozások eddig is piaci áron vették az üzemanyagot :)"

De igen tudom. Írtam, hogy nem tudom?

Attól még emelkednek az élelmiszerárak folyamatosan és a benzin árának a növekedése az mindenképpen egy indok a számukra.

2022. dec. 12. 19:47
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Én falun lakom, és igen, vasárnap csak délig van nyitva a bolt. Amúgy valahogy meg tudtam oldani eddig is, még nem haltunk éhen az alatt a fél nap alatt.

Egyébként meg minden héten szoktam egy listát összeállítani a sarki boltosnak, és házhoz hozza, képzeld el.

Egyébként sajnos az igaz, hogy most már majdnem annyi vidéken egy családi ház, mint a városban, ez elég szomorú. De 15 éve még nem így volt.

2022. dec. 12. 19:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!