Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy eltörölték a benziná...

Most hogy eltörölték a benzinárstop-ot, vidék még jobban el fog szegényedni, méghozzá brutálisan?

Figyelt kérdés

Hírhedtek vagyunk arról, hogy nálunk mennyire nincs munka vidéken, csak városokban van, ott is szaré hugyé. Statisztikailag persze királyok vagyunk, papíron minden rendben van, elintézzük annyival hogy segély helyett közmunkásoknak nevezzük a vidéken rekedt munkanélkülieket, és foglalkoztatottnak számítjuk őket. Problem solved, in a hungarian way.

De most hogy a benzin árak felrobbantak, nincs rá korlát, így még jobban le fog szakadni a magára hagyott vidék? Hiszen még sokkal drágább lesz bejárni valahova ahol akad valami tennivaló, valami munka.

Ilyen bérek mellett pedig a benzin a fizetésednek a jelentős részét felégeti, lassan már többet spórolsz azon ha nem jársz dolgozni, mert drágább a benzin lassan mint amennyi pénzt itt a munkádért kapnál. Bizony ez nem Nyugat, hogy a bérekhez képest ilyen költség jelentéktelen.

Vidék lassan a harmadik világ rosszabbik felével lesz egyenlő?

2022. dec. 9. 13:11
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
72%

"100 ezerért tud venni egy 20 éves szar autót."

Mutatsz ilyet?

Én amikor kerestem, azt láttam, hogy a legócskább öreg autó is 1 milla felett van ma már.

2022. dec. 9. 15:47
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Alapból aki úgy beszél, hogy "a vidéken", az tuti, hogy még nem járt a körúton kívül. Hol vidéken? Sopronban? Ózdon? Ugye látjuk a különbségeket a kettő közt? Nagyon szeretem, mikor belpestiek akarják megmondani nekem, hogy hogy élek.
2022. dec. 9. 15:49
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

"a legócskább öreg autó is 1 milla felett van ma már"

Aha: [link]

[link]

És ha roncs érdekel: [link]

Mellesleg ezek csak online hirdetések és itt is vannak kifejezetten olcsón. Ne tudd meg, hogy bp-i plakátokon mi van.

Ismerősöm is pár éve vett egy 15 éves kocsit 230k-ért,

2022. dec. 9. 15:54
 24/44 anonim ***** válasza:
42%
A gépjárműadót nem tudják leszarni, mert előírja a NAV. A biztosítás hiányát meg az első ellenörzéskor, pláne balesetkor büntetik.
2022. dec. 9. 15:55
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Traileres szállítás javasolt, nem csodaváróknak.

Jó értem én, de olyat mutass ennyiért, amelyik valóban működik is.

2022. dec. 9. 15:57
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

"A biztosítás hiányát meg az első ellenörzéskor, pláne balesetkor büntetik."

Ez így igaz. Ezért nem kell balesetet csinálni, és akkor nem büntetnek, és még a csotrogányodat sem kell javítanod. Win-win helyzet.

2022. dec. 9. 16:12
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
@25 Ezek működőképesek, mind a kettő, amit linkelt a @23-as.
2022. dec. 9. 16:13
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"Alapból aki úgy beszél, hogy "a vidéken", az tuti, hogy még nem járt a körúton kívül"

Elárulom, hogy ezt olyannak mondod, akik sosem lakott még bp-en. Sőt, sosem laktam 50 ezer főnél nagyobb településen, viszont laktam pár ezer fős faluban is.

Pont azért mondom így, mert bizony mindenhol megtalálható az, amiről beszélek.

"Nagyon szeretem, mikor belpestiek akarják megmondani nekem, hogy hogy élek."

Bírom, amikor fogyatékos vidékiek azt hiszik, hogy bp-vel beszélnek, mivel valaki lakott kb. minden típusú településen és kiismerte, hogy mindenhol fogsz olyat találni, aki roncsot vezet.

"A gépjárműadót nem tudják leszarni, mert előírja a NAV"

NAV? Abban az országban, ahol csomó ember feketén dolgozik? Jah, érdekelni fogja őket.

"Jó értem én, de olyat mutass ennyiért, amelyik valóban működik is."

Az állításod az volt, hogy csak 1 millióért lehet. Ez elég egyértelműen látszik, hogy nem.

A 3 linket azért adtam, mert ott bizony találni olcsó működött. Nyilván ilyen katerógiában a legtöbb nem működik, de egy pár igen.

2022. dec. 9. 16:15
 29/44 anonim ***** válasza:
34%

Persze mindenki azért autózik, mert nincs más alternatíva.. apátok fa*zát már a hülyeségeitekbe.

Persze azért hordják a legutolsó hülyegyereket is kocsival az iskolába, mert máshogy nem lehet. 15 éve miért lehetett? Meg persze, ez egy akkora ország hogy itt több millió ember dolgozik 2 megyével odébb, és sehova nem jár amúgy busz, sem vonat. És a munkáltatók sem térítik meg a bérleteket.

A nagy büdös lónak a ...szát. Azért autóztok mert megszoktátok az elmúlt 10 évben amikor úgy pörgött a gazdaság, mint majom nemiszervén a banán.

Nálunk az 1400 fős gyárban a legutolsó sori dolgozó is kocsival jár be ugyanabból a városból ahol a gyár van, közben a az ingyenes céges busz a panel ólja előbb áll meg. 2x nettó 200-ból vegetáló családok tartanak fenn két autót mert fontos hogy az anyuka kocsival vigye be a 4 utcára lévő oviba a gyerekét.

2000es évek elején mi volt? Megoldottad a munkába jutást, a gyerek is eljutott az iskolába.

Amúgy a ti logikátokat követve miért nem ársapkás a lakás, az ételek, a gáz meg úgy kb minden?

2022. dec. 9. 17:06
 30/44 anonim ***** válasza:
83%

@29, igazad van, 100 eve meg vecepapir meg fogkefe se volt, meg aram se, megis elvoltak az emberek, tehat ezek is feleslegesek.

Hajra oskor, Magyarorszag elore megy nem hatra!!

2022. dec. 9. 17:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!