Egyre nagyobb port kever a tanárok kirúgása, hogy lehet az hogy már brüsszel is érdeklődik iránta, most kéne jobban összefogni a tanároknak és megmutatni az erejüket Pintér ellen?
2022. dec. 5. 10:10
1/30 anonim válasza:
Hát nem egy értintett fogja eldönteni, mi a jogos XD Brüsszel amiatt pofázik, hogy az igazságszolgáltatás minden politikától függetlenül működjön, tehát ha valakinek nem tetszik egy kirúgás, majd perel és a bíróság dönt. Nem Brüsszel. Az röhejes lenne. Ők szépen utalják a pénzt, amiből a tanárok megkapnák az extra béremelésüket, ennyit tehetnek.
2/30 anonim válasza:
Hiába érdeklődik bárki is, ha nem megyünk be dolgozni, kirúgnak téged és engem is. Kéne valami alternatíva, legálisan kéne szétcseszni a tanítást, nem így. A tanárokat kirúghatják, a gyerekek meg kimaradnak a suliból, eredménye pedig semmi. Tüntetni kellene talán, és kivinni a tüntetést az országba.
3/30 anonim válasza:
Persze hogy érdeklődnek, amikor az ellenzéki EP képviselők azt hazudják, hogy politikai okok miatt lettek kirúgva. Ilyenkor ez a procedúra
4/30 anonim válasza:
Én nagyon sajnálom a tanárok, mert nagyok szerény a kerestük 210-240 között. Azt viszont nem értem miért mennek el máshova? A legtöbbjük alsós tanító. Nincsenek képességeik, végzettségük nem illik sehova, de a mekibe eladónak a TESCÓ-ba még mindig el tudnának menni. Miért nem teszik?
5/30 DK-s válasza:
#3-nak:
A POLITIKA tartja alacsonyan a bérüket, mert üres az államkassza.
A POLITIKA hozott olyan törvényt, ami a tanároknak megtiltja a sztrájkot hogy megelőzze azt, ami ennek ellenére is történik.
A POLITIKA, POLITIKAI OKBÓL rúgja ki őket, ha megsértik a POLITIKAI törvényt.
6/30 A kérdező kommentje:
4. Van egy szakmád, van egy hivatásod, ezt csináltad 1000 éve akkor még jó hogy nem fognak elmenni sehova...másik ha mindenki elmenni összedölne az oktatási rendszer valószínűleg nem ez a cél egy hivatás tudattal rendelkező pedagógusnak
2022. dec. 5. 10:32
7/30 anonim válasza:
#5 Én egyetértek azzal, hogy kapjanak fizetésemelést a tanárok, DE! Az egy hazugság, hogy nem sztrájkolhatnak.Megtehetik, bizonyos feltételekkel.De ha igaz lenne amit állítasz...Németországban pl. tilos a tanároknak sztrájkolni, nincs hozzá joguk hivatalosan.Most lehet itt jönni a fizetéssel, de nem csak a pénz miatt lehet sztrájkolni.
8/30 DK-s válasza:
#6-nak:
Nem tudom hogy hogyan mondjam?
Sajnos, vagy szerencsére, a hivatástudat már nem tartja vissza őket. Üsd be a Google-be, hogy "felmondtak a tanárok".
9/30 DK-s válasza:
#7-nek:
Attól hogy te sztrájk-nak nevezel egy olyan cselekményt amit a kormány is, attól az még nem sztrájk.
A sztrájk olyan munkabeszüntetés, ami munkaerő-vesztést okoz a munkáltatónak. Ezt viszont a kormány TILTJA!
Vagyis a sztrájkot tiltja. Téma lezárva.
10/30 anonim válasza:
6, nem azért nem mennek el, mert mártírok, hanem mert már nem tudnának dolgozni folyamatos munkarendbe. Fizikai munkát pláne. Szellemire már nem alkalmasak, mivel a tanítói nem kompatibilis semmivel. Túl kevés dolgohoz értenek, így marad a gálya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!