Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért terjesztik sokan itt az...

Miért terjesztik sokan itt az oldalon, hogy a Fideszt gyűlölik?

Figyelt kérdés

Mikor hatalmas támogatottsága van, ezt zsinórban 4 kétharmad is igazolja.

Csak egy hangoskodó kisebbség szídja állandóan a Fideszt?

2022. nov. 17. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
100%

A Politika topik tényleg az ellenzékiek dühöngő oldala. Aki nincs velük, az ellenük van.

Illetve minden kérdésben levezetik, hogy az ellenzéki szavazók miért vannak többen, csak azt nem számolgatják sosem, hogy az ellenzék 6 párt, a Fidesz egy párt. Mintha az ellenzék bármiben is egységes lenne.

Csak a Fidesz fúrásában egységesek, rengeteg más dologban egymással is ütköznek.

SOk éve csak marakodnak egymással, két választás között kényszerből összeállnak, az újabb vereségek után megint egymásra fújolnak.

2022. nov. 20. 18:46
 32/81 anonim ***** válasza:
60%

"Csak a Fidesz fúrásában egységesek, rengeteg más dologban egymással is ütköznek." - ez nem igaz.

Abban egységesek, hogy a fidesz-rezsimet le kell váltani.

De a normális demokráciákban is így működik az ellenzék: le akarja váltani a kormányt, mert több-kevesebb dologban másképp csinálnák.

És egyébként meg egymással is vitákban vannak - de ez is tök normális.

2022. nov. 20. 18:51
 33/81 anonim ***** válasza:
0%
"a balliberálisok és más hasonló ferdehajlamúak, akik a való életben nem tudnak érvényesülni." - a magas képzettségű és jobban kereső rétegekben jóval kisebb a fidesz támogatottsága, mint a szegényebbek között.
2022. nov. 20. 18:52
 34/81 NTBS ***** válasza:
Nem biztos, hogy csak egy kisebbségről van szó. Egyszer nálunk, ahol lakom sokan nem kedvelték a polgármestert. Aztán ők nem mentek el szavazni, majd újra bajuk lett, hogy ő nyert közel 70%-al. Igaz a szavazók szűk fele ment el szavazni.
2022. nov. 20. 18:52
 35/81 anonim ***** válasza:
100%

Bakker, 32, leirtam, hogy a fideszellenességen kivül nem egyeznek egy csomó mindenben. Erre te leirod ugyanazt, hogy abban egységesek, hogy a Fideszt le kell váltani .)

Az ellenzéki politikusok nagyon keveset beszélnek a SAJÁT elképzeléseikről, viszont rengeteget a kormányellenességükről, ami kontraproduktiv.

2022. nov. 20. 18:55
 36/81 anonim ***** válasza:

35: szerintem értelmezésében más, amit én írtam. és azt is, hogy ez egyébként tök normális dolog.

"Az ellenzéki politikusok nagyon keveset beszélnek a SAJÁT elképzeléseikről," - szerintem ez nem így van: nagyon sok javaslat hangzik el, amelyek "természetesen" csak pusztába kiáltott szavak.

Nem gondolom, hogy minden ellenzéki javaslat jó, de szerintem igenis vannak ilyenek. Én azokat a politikusokat kedvelem, akik nem csak "kormányellenesek", hanem konkrétan arról beszélnek, hogy egy-egy döntés, intézkedés konkrétan miért rossz és mit kellene helyette. Szerintem ilyenek is vannak szép számmal.

2022. nov. 20. 19:10
 37/81 anonim ***** válasza:
100%

Normális demokráciában egyáltalán nem biztos, hogy az az ellenzék mindenkori célja, hogy leváltsa a kormányt, akár kooperálhatnának is azokban a kérdésekben, amikben egyet értenek velük.

Normális demokráciában az ellenzék nem kamuzna, uszitana orrba-szájba , mindent megcáfolva, amit a kormány mond, csak azt mondaná, amit alá is tud támasztani a kormányellenében.

Normális demokráciában sem kell egy elelnzéknek demagógnak lennie.

Normális demokráciában sem kell az ellenzéknek minden nap tiz mémet, hergelő posztot, videót, kormányellenes vitát, dühöt szitania minden témában.

Mintha validnak tekintenéd, hogy attól demokrácia valami, hogy az ellenzék folyamatosan lázadásra, forradalmi hangulatra uszit, támad.Ők az anarchisták, nem egy kultúrált ellenzék.

2022. nov. 20. 19:11
 38/81 anonim ***** válasza:
60%

"Normális demokráciában egyáltalán nem biztos, hogy az az ellenzék mindenkori célja, hogy leváltsa a kormányt"

dehogynem, ez a parlamentáris demokrácia lényege.

" akár kooperálhatnának is azokban a kérdésekben, amikben egyet értenek velük."

ez így van, egy normális országban van kooperáció. Nálunk azért nincs, mert Orbán soha senkivel nem egyezkedik. Soha egyetlen javaslatot sem beszéltek meg sem az ellenzéki pártokkal, sem civilekkel, sem szakszervezetekkel, sem az MTA-val, senkivel.

-

"Normális demokráciában az ellenzék nem kamuzna, uszitana orrba-szájba"

Orbán fenyegetett leszámolással, hazaárulózza le mindenkit, aki más véleményen van. Nem az ellenzék uszít.

"mindent megcáfolva, amit a kormány mond, csak azt mondaná, amit alá is tud támasztani a kormányellenében."

Nagyon sok olyan dolgot mindanak, amit alá is tudnak támasztani. (nyilván nem 100%, de a legtöbb kritika valamivel alá van támasztva.

"Normális demokráciában sem kell egy elelnzéknek demagógnak lennie."

A fidesz a demagóg, és folyamatosan hazudik. Nem mondom, sikerrel, a fidesz-szavazók fele azt hiszi, hogy Orbán nem szavazta meg a szankciókat.

"Normális demokráciában sem kell az ellenzéknek minden nap tiz mémet, hergelő posztot, videót, kormányellenes vitát, dühöt szitania minden témában."

Normális demokráciákban van vita. Nálunk gyakorlatilag nincs. Semmiről.

"Mintha validnak tekintenéd, hogy attól demokrácia valami, hogy az ellenzék folyamatosan lázadásra, forradalmi hangulatra uszit, támad.Ők az anarchisták, nem egy kultúrált ellenzék."

Ez egyszerűen nem igaz.

Nincs forradalmi hangulatra uszítás, de mondhatsz erre példákat, hogy te mit tartasz _folyamatos_ lázadásnak.

2022. nov. 20. 19:23
 39/81 anonim ***** válasza:

A magyar ellenzéki ideológiával van a baj. PL, hogy inkább összeállunk (előző tizenpár éves elveinket feladva) a radikális ellenzékkel, csak hogy kinyirjuk az ellenséget.

Attól, hogy Magyarországon ilyen az kontraproduktiv, nem konstruktiv az ellenzék, még nem demokrácia, amit ők csinálni akarnak.

Nekik minden mnidegy, csak tűnne már el a Fidesz.

Követem kb 10 ellenzéki politikus fb oldalát, minden poszt kormányellenes fröcsögésekről és számtalan csúsztatásról szól.

Mesterházy már rég visszavonult a politikától ,de még manapság is minden nap kipakolja a kormányutáló posztjait.

Mikor láttál ilyen emberektől pozitiv posztot, amikben nem az ellenfelet támadják ?

Annyi balgaságot beszél az elelnzék is, h a könyökömön jön ki.

2022. nov. 20. 19:26
 40/81 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda ellenzéki összefogás, amikor lepaktál a balliberális a radikális jobboldallal. Á, nem demagóg az ellenzék, csak épp négyévente összefognak egy nagyobb párt ellen, aztán előtte-utána egymásra mutogatnak.

Mostanában is bevett maguk közé a Momentum egy Jobbikost.

Szerintem nem nagyon szoktak ők alátámasztani semmit, nevezzük inkább kritikának. A kritika önmagában nem érvrendszerekre epitett tényszerű, bizonyitott álláspont.

2022. nov. 20. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!