Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg plusz pontot kapnak a...

Tényleg plusz pontot kapnak a cigányok egyetemi felvételinél a származásuk miatt?

Figyelt kérdés
2022. nov. 3. 23:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
11%

#39 Érdekes, a cigányokon kívül mindenki tudta a dolgát a kommunista diktatúra előtt, alatt, után is.Pont erről van szó, hogy akkor még ők is tudtak viselkedni.

Mások meg előtte, alatta, utána is tudtak/tudnak.A cigányokat kell szigorúbban fogni, mert a gázcsapon kívül minden meg van nekik engedve.A nem cigányok élete sokkal szigorúbb keretek közé van szorítva, mint a cigányoké.Érdekes, ez ellen nem lázadsz, csak az ellen, ha az elpofátlanodott cigányok megregulázásáról van szó.

2022. nov. 4. 19:39
 42/63 anonim ***** válasza:
100%

Őhm, én vagyok aki kommentelt ide többet.

Én nayon nem cigánysimogató vagy mi vagyok.

Aztán miattam vezess be kommunista diktatúrát.

Eggyel több ok lesz felkelni. Lesz mi elen harcolni :)

Amúgy ócska féligazság amit írsz testvérem.

A kommunisták utódaik ma a neolibsik..

Komcsi diktatúajó, neolibsik nem?

Ugyanz a hányadék.

2022. nov. 4. 19:46
 43/63 anonim ***** válasza:
56%
Te miről beszélsz?Lényegtelen ide írogatnod, ha egyszerű mondatokat nem vagy képes felfogni.
2022. nov. 4. 20:25
 44/63 anonim ***** válasza:

Öregem....

én nem tudok szöveget értelmezni?!

Ugyanazt sírod el amit én délelőtt-délután.

Ki nem tud szöveget értelmezni?

Én mondtam kiszállok a kérdésből.

De figyelmeztetem a cigányokat, magyarokat; BÁRMILYEN megosztási kísérlet, cigány tartomány, stb ártanak mindenkinek.

Ezt kell elkerülni.

Ezen gondolatok, amikkel nagyon is kísérleteznek életveszélyesek. Így elutasítandók.

Én emberileg a közös nevező pártján vgyok, de mit leírtam anagyszüleim nemzetiségiek voltak, méis vén korukra emeletes házban hesszelnek.

Miért sikerült ez 0 generáció alatt, miért nem sikerült ez 500+ év alatt?

Persze eltekinte a neolibsi szólamoktól.

De nem érdekeeeeel.

2022. nov. 4. 20:43
 45/63 anonim ***** válasza:
93%

Na. Nagyon aranyosan elvitatkozgattatok itt és többen kifejeztétek a felháborodásotokat egy nem létező dolog miatt, de akkor tisztázzuk: nem, nem járnak plusz pontok az egyetemi felvételinél a cigány származásért.

Kábé 2 perc volt amúgy megtalálni a felvi.hu-n, hogy miért járnak többletpontok. [link]

Végig lehet böngészni a listát, sehol nem említik meg a származást. Csak olyan kategória van, ami a hátrányos helyzet miatt ad valamennyi plusz támogatást, ebbe valóban több cigány beleeshet, de ez NEM etnikum alapján történő megkülönböztetés, hiszen

1. a hátrányos helyzetben élő magyar is megkapja, kutya nem kívancsi a bőröd színére

2. hiába vallod te magad cigánynak, nem fogod megkapni, ha egy palotában élsz. Akkor se, ha mondjuk tényleg cigány származású vagy.

Én nagyon örülök mindenkinek, aki jót beszélgetett itt, de azért legközelebb lehet érdemes lenne azzal kezdeni, hogy a kérdésben foglalt állítás egy ordas nagy kamu.

2022. nov. 5. 10:40
 46/63 anonim válasza:
76%
Egyetértek az előző hozzászólóval, nem is értettem sokan miért írták, hogy ez egy létező dolog. A hátrányos helyzet megállapításának pedig nagyon kemény kritériumai vannak, nem működik csak bemondásra. Azért lássuk be, hogy pl.: egy gyermekotthonban felnövő fiatal igenis megérdemli a pluszpontot, ha be szeretne jutni felsőoktatásba, hisz egy eléggé hátrányos helyzetből indul. A társadalomnak is hasznos, hogy egyáltalán eljutott eddig.
2022. nov. 5. 16:01
 47/63 anonim ***** válasza:
67%
Bangóné kapott támogatást?
2022. nov. 5. 18:44
 48/63 anonim ***** válasza:
68%

Sok válaszoló készpénznek vette a plussz pontot es most kiderult, hogy nem is igaz. De már igazoltnak latta hogy minden nyomorusagaert es hogy nem kerult be az egyetemre a ciganyok a felelosek. Persze annak idejen nem is jelentkezett mert akkoriban mashol jart az esze.

A beilleszkedes soha nem mukodik, ha a kissebbseg kulsore mas vagy a vallasa mas. Tobbsegi tarsadalom nem enged kissebbséget vezető pozicióba és nem támogat idegeneket.

2022. nov. 5. 22:36
 49/63 anonim ***** válasza:
29%
A hátrányos helyzet megállapításánál sokat számít a származás, szóval de, járhat plusz pont csak azért, mert valaki cigány.
2022. nov. 6. 07:25
 50/63 anonim ***** válasza:
47%

49#

Ezzel csak azt ismerted el, hogy nincs felzárkoztatás, nincs esély az egyenjogúságra itthon. Magyarországon az cigány, aki annak vallja magát. Nem kell bizonyítani, nyugodtan valljad magad cigánynak (500 évnyi felmenőid közt csak akad 1-2 dikhmán), azért a pár pontért amit nem sikerült összeszedned középiskolában.

2022. nov. 6. 09:23
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!