Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg plusz pontot kapnak a...

Tényleg plusz pontot kapnak a cigányok egyetemi felvételinél a származásuk miatt?

Figyelt kérdés
2022. nov. 3. 23:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem zárkóznak fel az a baj, ha támogatva van a felzárkóztatásuk, az a baj.

Akkor mi lenne a jó megoldás?:D Mármint maradjunk ésszerű módszereknél, szóval a népírtás és a deportálás nem jön szóba.

2022. nov. 4. 13:15
 22/63 anonim ***** válasza:
76%

#22 Az nem támogatott felzárkóztatás, hogy rasszista alapon kitömöd pénzzel azt a cigányt, akinek szüksége SINCS rá, a magyarnak meg nem adsz.

Aki eljut egyetemig, ott mindenki egyformán pályázhasson kollégiumra, ösztöndíjra, stb.

Nem mellesleg több száz év nem volt elégi integrálódni, a magyarokról integrációra az utolsó utáni bőrt is lehúzták, semmi haszna nem volt.Meddig kell még ezt tűrni?Ha nem kapnak semmit is ugyanott tartanak, mintha az Isten pénzét rájuk öntöd.

2022. nov. 4. 13:22
 23/63 anonim ***** válasza:
100%
elég*
2022. nov. 4. 13:22
 24/63 anonim ***** válasza:
69%

22, mint korábban írták, nem rassz alapján jár a támogatás. Eleve.... hogy azonosítasz egy cigányt? Nincs semmilyen hivatalos dokumentum ami igazolná, így nem lehet szűrni magyar és cigány között.

És értem, hogy többszáz év nem volt elég rá, de a probléma itt és most is jelen van. Ha nem kezdünk vele semmit, akkor jövőre is meglesz és azután is. Ezt javaslod? Hogy ne kezdjünk vele semmit?

Lehet, hgoy furcsa, de vannak akik ha látnak egy problémát, meg akarják oldani, nem csak panaszkodni, hog ymiért nincs már megoldva.

2022. nov. 4. 13:29
 25/63 anonim ***** válasza:
76%

#11es vagyok.

Na most álljon le mindenki a jajjrasszistavagy szöveggel.

Mert már lassan, habár a "náci kártyához" haonlóan még "üt", de súlya nincs és az az igazság, hogy nevetség tárgya lesz lassan.

Itthon meg a cigánykérdés nem bőrszín kérdése... sőt sehol. Nem azért utálják őket sokan, mert vannak akik sötétebbek.

Ez csak hazugság. Bár kisebb és veszélytelenebb hazugság, mint "négerré tematizálni" őket.

De én vágom. A ti korlátolt világotokban a rsszizmus az, amikor fehér utál nem fehéret.

Ezt is megértem; ennyit értek. Ennyit sem.

Viszontne essünk át a ló túloldalára sem. Sok rendes cigány van, és igenis járnak egyetemre is.

A pozitív diszkriminációt meg ne az "elmúlt 12 év"re vetítsük le. Nem most kezdődött.

Teljes mértékben ellenzem a plusz pontot. HA az származásra van.

Mert semmi értelme. És igenis bántó.

Kérdezte itt valaki mi akkor a megoldás... Hát én erre nem tudom már a választ. Bár sosem jöttem rá.

Inkább csak nem értemekig jutottam...

Tényleg itt vannak évszázadok óta és hiába magyarázzátok, Mária Teréziától kezdve voltak kísérletek, meg én is meglepődtem, de királyi kiváltságlevelek és védelem is volt...

De tudooooom, ez a megközelítésre is a válasz; náci magyarok voltunk minig.

Én is tartozok réwzben egy nemzetiséghez.

Nagyapám(!) nullából épített fel emeletes házat, holott gyerek korában putriban lakott. - Háború arra ért véget utoljára, borzsztó szegénység volt az '50es években.

Sokan kitörtek mégis...

De az én válaszom; nem lehet már mit kezdeni. Így vagy úgy de történelmi távlatokban elrontotta mindkét fél ezt.

2022. nov. 4. 13:39
 26/63 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként még mielőtt sziklaszilárd alapnak vesszük, hogy létező támogatásról van szó... valaki linkeljen már forrást ami ezt meg is erősíti. És ne HVG vagy Origo vagy 444 vagy vadhajtások legyen, hanem, ami ilyesmiről besézl, hanem a konkrét szabály ahol tételesen fel van sorolva kik jogosultak plusz pontra (és mennyire).

Ebből ki lehet indulni.

2022. nov. 4. 13:44
 27/63 anonim ***** válasza:
100%

Viszont a bagatelizáláson túl megpróbálok a következő évtizedekre választ adni.

HA a jelenlegi tendenciák maradnak, és nem változnak a dolgok. - Demográfia, akkor pár generáció és működésképtelen országgá válunk.

Van egy öregedő népesség, ami fogy is, és egy növekvő, képzetlen kisebbség.

A még létező szociális szféra fog elsőnek tönkremenni. Aztán az EÜ. De az előbbi talán fokozatosan leépíti magát,kivonul területekről (szakmai területekről)...

Szomorú.

2022. nov. 4. 13:50
 28/63 anonim ***** válasza:
29%

27, ha probléma a képzetlen csoport növekedése, nem lenne célravezető... képzetté tenni őket?

Jó, persze, a jelenlegi irány az, hogy a magyarok képzettségét is vissza kell fejleszteni, de ettől még a kérdés ugyanaz. Ha gondot okoz a képzetlenség, nem lenne célravezető képzetté tenni embereket?

2022. nov. 4. 13:52
 29/63 anonim ***** válasza:
68%

Úgy érzem én megéleztem a kérdést, amit már kicsit bánok.

De konstruktívan, úgyhogy nem izgat.

Én elengedtem a kérdést igazából már (hangulatember vagyok hehe). Jobban mint egy cigány :D

A kérdésed meg megint lehetetlen kérdés nekem.

Képzetté tenni őket igen... de mindenkit.

Ezzel a probléma amúgy az, hogy a szakmúnkásokat lenézik, pedig a szakma bármilyen egyetemi képzésnél többet ér.

Gyűjtőket csináltak a szakmunkásokból.

És mikor én ezt láttam gyerekként..hát nagyon nem 12 évnél jártatok időszámításban.

Nem tudok mit mondani.

Game over.

De nem csak nekünk.

Szerintem Magyarországhoz helyzethez és méretre tökéletes referencia Bulgária.

Ott szélsőségesebben nyílt ki az olló, meg népességarányosan nagyobb cigány + török kisebbségük is van.

Senkit ne tévesszen meg a tengerpart.

2022. nov. 4. 14:07
 30/63 anonim ***** válasza:
76%

Igen, igaz hogy így van. De hogy őszinték legyünk kevesüket érinti.

A saját példámat tudom mondani: ált. suliban több cigány osztálytársam is volt (az osztály kb 20-25 százaléka). Gimiben egy cigány osztálytársam sem volt, 3-4-en jártak az egész gimibe (300 fő) vagyis nagyjából 1 % volt cigány. Az egyetemen meg már egyáltalán nem is találkoztam velük, aki annak néz ki az külföldi (pl pakisztáni, arab).

Úgyhogy ez inkább csak egy elvi probléma, az előnyben részesítésüknek kevés gyakorlati megnyilvánulása van.

2022. nov. 4. 14:22
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!