Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg plusz pontot kapnak a...

Tényleg plusz pontot kapnak a cigányok egyetemi felvételinél a származásuk miatt?

Figyelt kérdés
2022. nov. 3. 23:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
96%

Négyessel értek egyet.

Hátrányos megkülönböztetés a többségi társadalom felé ez. Csakhát ilyen nincsen.

Az meg történelmi és politikai, társadalmi ferdítés, hogy a cigányságot sokan próbálják az USA béli feketékhez hasonlítani.

Vannak erre törekvések. Persze felbújtó, gyűlöletkeltő szándékkal.

Én szánalmasnak tartom ezt.

Meg ha így van, miért nem kapnak más nemzetiségek? (Helyesebben a cigányság esetében; etnikum!).

Hány pont ez amúgy?

De az is szánalmas, hogx ezt a plusz pontot nem "rejtik" szociális helyzethez kötve, vagy tényleg, akkor a bánáti bolgár leszármazottól minden nemzetiség kapjon pontot.

Majd erről "romológia órán" kezdeményezek vitát.

Ami remélem egy laza évközi jegy lesz. Vagy valami viccóra.

2022. nov. 4. 06:17
 12/63 anonim ***** válasza:
97%

Még annyi kiegészítés a kommentemhez;

Az elmúlt több mint 30+ év lassan, a bukott rendszerváltással, bebizonyította, hogy -a kérdésnél maradva-, a cigányság pozitív, erőltetett diszkriminálása sehová sem vezet.

Mégis erőltetik.

2022. nov. 4. 06:33
 13/63 anonim ***** válasza:
93%
Igen. Szerencsére ez nem sok cigányt érint, mert a legtöbben az általánost se végzik el.
2022. nov. 4. 08:26
 14/63 anonim ***** válasza:
20%

Fúha, látom vna itt pár rövidlátó.

A fejükhöz vágni, hogy nem zárkóztak fel, miközben szídunk egy rendzert ami a felzárkózásukat támogatja... jó kombó:D

Igen, kapnak plusz pontot.

Nem rocket-science, hogy a magasabb végzettség több esélyt biztosít az embernek a magasabb státuszú munkák megszerzésére, így a jobb anyagi körülmények megeremtésére és végső soron az utód ugyanerre az útra való terelgetésére.

Azaz ha egy cigány bejut az egyetemre és sikerrel elvégzi, nagyobb eséllyel szabadul a putriból, mintha egy érettségivel maximum raktáros munkát tudna ellátni.

Azaz pont az az intézkedés célja, hogy felzárkózzanak. Ti is ezt akarjátok nem? Akkor meg mit sírtok? Vagy úgy vagytok vele, hogy persze, zárkózzanak fel, de leszrom hogy cisnálják, engem ne zavarjanak?:D

Egyébként ennek ellenére így sincs emlékképem arról, hogy egyetlen cigányt is láttam volna az egyetemen anno. Igaz, ilyen közoktatási rendszer mellett ez nem csoda.

Szóvla ne aggódjatok, nem fenyeget titeket az, hogy egy cigány miatt nem kerültök be az egyetemre.

2022. nov. 4. 09:32
 15/63 A kérdező kommentje:
#14: Igen, a cigány jusson be az egyetemre, a raktáros melót meg végezze a magyar. Természetesen csakis az igazságosság nevében. Azt magyarázd meg, miért nem szociális alapon adnak plusz pontokat, miért faji alapon.
2022. nov. 4. 10:53
 16/63 anonim ***** válasza:
0%

15, na ezt a blődséget honnan szedted? Vagy összesen egyetlen férőhely van az egyetemeken?:D Senki nem állított olyasmit, amit írtál.

A szociálsi alapot meg ne most kérd sázmon, 12 éve nem létezik az országban szociális alapú megkülönböztetés. Mindnekinek jár rezsicsökkentés, mindnekinek jár ingyen tankönyv, mindenkinek jár ingyne menza a suliban, mindnekinek jár hatósági áras élelmiszer, benzin.... függetlenül attól, hogy hány nulla van a jövedelmében.

2022. nov. 4. 11:03
 17/63 anonim válasza:
91%
Nem csak hatranyos helyzetert jar?
2022. nov. 4. 11:35
 18/63 anonim válasza:
80%

Most neztem meg es a hatranyos helyzetert jar

Roma vagyok, de nem vagyok hatranyos helyzetu szerencsere

Miert kell utalkozni egy semmin?

2022. nov. 4. 11:42
 19/63 anonim ***** válasza:
63%
Hátrányos helyzet = kátrányos helyzet.
2022. nov. 4. 12:34
 20/63 anonim ***** válasza:
68%

Azt meg se említjük, hogy csomó alapítvány csak cigány hallgatókat támogat öszöntdíjjal, ez nem rasszizmus?Olyan öszöntdíj nincs, ami csak nem cigányoknak van.

A tanulmányi ösztöndíj ráadásul nagyon kevés pénz, amellett rendesen dolgozni kell.

2022. nov. 4. 13:11
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!