Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az, hogy milyen nemű vagyok,...

Az, hogy milyen nemű vagyok, bemondás alapján kellene eldőljön?

Figyelt kérdés

Állítólag nem csak transzok vannak ma már, hanem "nembináris" emberek is, akik egyik nemhez sem tartoznak (hogy a férfin és nőn kívül mi van, azt ne tőlem kérdezzétek).

Kérdésem, mivel Magyarország egy erősen fasiszta állam, így kellene-e lobbizni annak érdekében, hogy születés után ne anyakönyvezzék a gyereket férfinek vagy nőnek, hanem várják meg, amíg felnő és majd megmondja ő, milyen nemű?

2022. okt. 29. 15:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
3%

"#15 Akkor tőled is kérdezem, hogym ilyen kezelést ismersz, ami tényleg hatékony és segít."

Ne legyen "Akkor"

Nem beszéltem kezelésről hanem egyenlőre arról hogy azt kéne eldönteni (ami szerintem egyértelmű) hogy betegség-e vagy sem. Most ezt lehet hogy félre értem de az ilyen vissza kérdezések azt gyanút erősítik bennem mintha itt egyesek fejében az lenne amennyiben nem tudom rá a tuti gyógymódot vagy kezelést akkor ne merészeljük betegségnek hívni...

Viszont ez egy ál humánus és minden logikát mellőző megközelítés. Ennyi erővel semmilyen gyógyíthatatlan betegség ne legyen betegség mert nem tudjuk gyógyítani, akkor ne is legyenek betegek mer milyen dolog az..

Most tételezzük fel hogy feltalálnak egy bogyót amit ha ezek az emberek bevesznek akkor a férfinek született egyből férfinek a nőnek született egyből nőnek fogja magát érezni és meg sem fordul a fejében hogy le kéne nyiszálni/átműteni a nemi szerveiket hiszen a belső én kép egyensúlyba kerül a külső testi jellegekkel. Akkor onnantól már mondhatnánk hogy ez betegség? Csak arra akarok rá világítani ezzel hogy szerintem egy helytelen működés egy ilyen pc csillogós papírba csomagolni azt ami nyilván valóan egy borzasztóan nagy átok bárkinek akinek ezzel kell szembesülnie. Segíteni kell nekik lehetőleg, de ne azzal hogy "nem is vagy beteg, ez tök oké ami veled van" mert azzel saját magunkat és őket csapjuk be. Ugyanez a véleményem a homoszexualitásról.

2022. okt. 29. 22:17
 22/39 anonim ***** válasza:
0%

A másik ami még ide tartozik:

Én viszolygok egy olyan rendszertől ahol már a személyiben sem kell feltüntetni azt hogy valakinek milyen a születési neme.

Én férfiként nem szeretnék bele botlani egy olyanba aki szintén férfinek született de már "nő" és az előzményeket nem hajlandó megosztani velem, mert semmi közöm hozzá szerinte.. Félre értés ne essék nem kell nyilván megmutatnia a személyijét de én meg abból tudom hogy azért nem teszi mert valami nem oké. És ne legyen már elvitatva hogy valaki köszi de nem akar ilyen "nőkkel" lenni. És ilyenkor jön álltalában ez a fantasztikus érvelés hogy "ha nem tudod megkülönböztetni akkor nem mindegy az neked bszki?"

Hát nem, akkor sem mindegy, és aki ezt nem érti miért nem annak ezt elmagyarázni sem lehet.

2022. okt. 29. 22:31
 23/39 anonim ***** válasza:
60%

“#8 nem találkoztam még ilyen érdekes érveléssel a semmiről. Bölcsész vagy?“

Hát figyelj haver, tanulj meg angolul és érteni fogod miről beszélek. XDD Vagy nézz utána mi az a bölcsész, foglald el magad.

2022. okt. 29. 22:36
 24/39 anonim ***** válasza:
18%
A "gender" szociológiai kérdés, viselkedési normákon alapul, viszont nem létezik, nincs olyan, hogy valaki mentálisan nő, vagy mentálisan férfi, lehet általánosítani, hogy milyen egy nő alaptermészete meg milyen egy férfié, de felesleges, teljesen mások vagyunk, a genetikánk, az agy felépítésünk, mást szeretünk, máshogy gondolkozunk, más az érzelmi intelligenciánk, stb. éppen ezért nem létezik olyan sem, hogy transzneműség, csak mert szereti az ember a rózsaszínt, nőkkel érzi jól magát, stb. még nem lesz mentálisan "nő", ez egy személyiségtípus, amivel nincs baj, VISZONT a "sex" már biológiai kérdés, biológiai nemed alapján lehetsz nő és lehetsz férfi, X és Y kromoszómáktól függ, viszont az a baj, hogy egy ún. "transznemű" SOHA nem lesz biológiailag nő sem férfi, ha szeretné akkor sem. Szóval nem, a nemedet a kromoszóma párjaid határozzák meg, az érzelmeid lényegtelenek.
2022. nov. 2. 23:06
 25/39 anonim ***** válasza:
65%
#24 Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem létezik skizofrénia, mert nincsenek űrlények, azt csak a beteg látja.
2022. nov. 3. 11:35
 26/39 anonim ***** válasza:
60%

"Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem létezik skizofrénia, mert nincsenek űrlények, azt csak a beteg látja."

De pont ez az. Attól hogy valaki azt képzeli nő attól még férfi és fordítva. Ebben a kontextusban a transzexualitas maga a betegség csak úgy mint a skizofrénia. Ezzel nem mondtál ellen semminek. Persze itt lovagolhatunk a szavak jelentésén és mondhatnád hogy de akkor "miért az a neve hogy transexualis?" Azért mert ennek nevezték át ahelyett ami korábban volt azaz testkép zavaros elmebetegseg.

2022. nov. 3. 12:14
 27/39 anonim ***** válasza:
53%
#25 Valójában már a nemi identitás és a biológiai nem különbségi definíció megmagyarázza, hogy az egész miért szimplán csak egy identitás zavar és, hogy miért nincs semmi köze a nemhez.
2022. nov. 3. 16:14
 28/39 A kérdező kommentje:
26: pontosan, egészen addig betegség volt a transzság, amíg politikai nyomás ra át nem nevezték arra, hogy "állapot".
2022. nov. 3. 17:46
 29/39 anonim ***** válasza:
#28 A gond ott van, hogy a tudomány tulajdonképpen saját magának vallja be, hogy az egész egy nagy hülyeség az ellentmondásaival a témában, de az emberek elég hülyék ahhoz, hogy félre lehessen őket vezetni, a biológiai nemedet a hormonok, a fiziológiád, a genetikád határozza meg, a nemi identitásod pedig részben csak egy felvett, tanult szokas, de legfőképpen hozott személyiségjegy és csak nagyon minimálisan hormonális(Pl. anyai, apai ösztön), nem létezik mentálisan nő, sem férfi, az egész csak sztereotípiákon és ideológiákon alapul, kb. mint a horoszkóp, ha én most leírok 10 tulajdonságot, ami a nőkre khmm "jellemző", 10-ből 6-8 tulajdonságot a leírtakból biztos, hogy felismernének magukon, csak hogy ott a bibi, hogy többszezer más tulajdonságot, ami ugyanúgy igaz lehet nőkre és férfiakra is egyaránt nem írtam le, pedig lehet sokkal több "férfi" tulajdonsággal rendelkezik az az adott nő, mint "nőivel". Ha férfiakkal tenném ezt ugyanez lenne a helyzet. Az, amit mit "nemi identitás zavar"-nak nevezünk szimplán az Én keresése, mindenki átesik rajta, tehát nem is egy mentális betegségről beszélünk, csak hogy függetlenül attól, hogy hogyan viselkedik, kikkel érzi jól magát, stb, NEM lesz transzexuális, mert olyan szimplán nem létezik.
2022. nov. 3. 18:34
 30/39 A kérdező kommentje:
29; a biológiától nem különválasztható a nem, nincs olyan, hogy az csak sztereotípia. A pénisz sztereotípia? A punci az? Az XX koromoszóma és a spermiumok az? Ne legyél ennyire ostoba.
2022. nov. 3. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!