Az új szoc.törvény szerint a hajléktalan testvért/ rokont be kell fogadnia a hozzátartozónak?
Olvasom hogy " az egyén elsősorban maga felelős a szociális biztonságáért, ha ezt önhibáján kívül nem tudja garantálni, akkor a hozzátartozó kötelessége lesz, ". Ha van egy család ahol az apának van egy hajléktalan testvére, aki antiszociális, elmebeteg (orvosilag is) és hajléktalan szinten vegetál, lehet már az is, akkor mostantól be kell fogadni azt a még magáról éppen gondoskodni tudó hozzátartozójának is? [link]
Vagy ez valami másról szól?
"Engem az jobban érdekelne, hogy milyen távoli rokonig lehet eljutni? Testvér, szülő, nagyszülő oké, de ha egy másodunokatestvéremről kiderül, hogy én vagyok a legközelebbi rokona akkor is köteles vagyok ellátni?"
Ne legyél már kötekedő. Lefogadom, hogy nincs is másodunokaterstvéred akire ez bármikor is igaz lenne, nem mindegy akkor neked?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!