Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az új szoc.törvény szerint a...

Az új szoc.törvény szerint a hajléktalan testvért/ rokont be kell fogadnia a hozzátartozónak?

Figyelt kérdés

Olvasom hogy " az egyén elsősorban maga felelős a szociális biztonságáért, ha ezt önhibáján kívül nem tudja garantálni, akkor a hozzátartozó kötelessége lesz, ". Ha van egy család ahol az apának van egy hajléktalan testvére, aki antiszociális, elmebeteg (orvosilag is) és hajléktalan szinten vegetál, lehet már az is, akkor mostantól be kell fogadni azt a még magáról éppen gondoskodni tudó hozzátartozójának is? [link]

Vagy ez valami másról szól?

2022. okt. 27. 11:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
29%
Igen, én is így értelmezem a törvényt. Van egy 30 éve nem látott hajléktalan öcséd akkor be kell fogadnod, el kell látnod, etetned-itatnod kell.
2022. okt. 27. 11:30
 2/21 anonim ***** válasza:
75%

Ennyit a keresztény senkit nem hagyunk az út szélén fidesz-kádéenpéről.

Remélem, sok fideszes szo p majd.

2022. okt. 27. 11:35
 3/21 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem hajéktalanszállóra attól még bemehet, befogadást nem várnak el. De az elvárható, hogy aki örököl majd valaki után, az segítse ki anyagilag, ha bajban van. Ne rögtön az adófizetők pénzét akarja megfejni valaki.
2022. okt. 27. 11:38
 4/21 anonim ***** válasza:
74%

A példa nem jó, mert ott van, hogy önhibáján kívül.

Az önhiba meg sok mindenre ráhúzható.

Arra kíváncsi leszek, hogy a hatóságok hogy döntik el, ki önhibás, ki nem...

2022. okt. 27. 11:38
 5/21 A kérdező kommentje:
Végülis így fel lehet számolni a teljes hajléktalanságot, hiszen keresnek egy hozzátartozót és kötelezően elszállásoltatják. Aztán éljenek ahogy akarnak. Ha emiatt a befogadó is hajléktalanná válik akkor egy újabb rokonhoz paterolják őket be & így tovább...
2022. okt. 27. 11:41
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
A fantáziáidat nem támasztja alá semmi. Hol olvastál te kötelező "elszállásolásról"?
2022. okt. 27. 11:43
 7/21 A kérdező kommentje:
"az egyén elsősorban maga felelős a ▶szociális biztonságáért,◀ ha ezt önhibáján kívül nem tudja garantálni, akkor a ▶hozzátartozó◀ kötelessége lesz"
2022. okt. 27. 11:44
 8/21 anonim ***** válasza:
39%

Fél másodperc google

Lakhatáshoz való jog.

[link]

Ha eztán az állam ebből (amit eddig se nagyon csinált) kiszáll, viszont azt mondja, hogy a rokonnak kell ezt ellátnia, akkor te hogy adod össze?

Persze fizethet a rokon szállodát is az illetőnek, akkor nem kell befogadni.

2022. okt. 27. 11:47
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
Engem az jobban érdekelne, hogy milyen távoli rokonig lehet eljutni? Testvér, szülő, nagyszülő oké, de ha egy másodunokatestvéremről kiderül, hogy én vagyok a legközelebbi rokona akkor is köteles vagyok ellátni?
2022. okt. 27. 11:52
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

"a hozzátartozó kötelessége lesz, ha ő sem tud helytállni, akkor belép az önkormányzat, illetve az állami támogatásban részesülő karitatív szervezetek, és csak a sor legvégén, szükség esetén lép be az állam."

Magyarul a hozzátartozó kötelessége lenne, de ha nem tudja, akkor az önkormányzat feladata és így tovább. Azt egyelőre nem írják, hogy mi alapján lesz meghatározva, hogy a hozzátartozó nem tudja ellátni? Bemondás alapján nem vállalom és kész? Vagy felmérik kívülről?

2022. okt. 27. 11:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!