Az új szoc.törvény szerint a hajléktalan testvért/
rokont be kell fogadnia a hozzátartozónak?
Figyelt kérdés
Olvasom hogy " az egyén elsősorban maga felelős a szociális biztonságáért, ha ezt önhibáján kívül nem tudja garantálni, akkor a hozzátartozó kötelessége lesz, ". Ha van egy család ahol az apának van egy hajléktalan testvére, aki antiszociális, elmebeteg (orvosilag is) és hajléktalan szinten vegetál, lehet már az is, akkor mostantól be kell fogadni azt a még magáról éppen gondoskodni tudó hozzátartozójának is? [link]
Ja, de az, hogy ő helyt tud-e állni, azért elég erősen nézik, és akár simán végrehajtó is mehet szerintem, ahogy a szülőtartási kötelezettségnél is, ahol a szülő önhibáján kívül nem képes eltartani, ellátni magát, és bent van egy idősotthonban, a díjat nem tudja fizetni, akkor bizony az otthon a szülő akarata ellenére is perelheti és végrehajthatatja a gyereken a költséget.
Tök egyszerű ez!
Egyébként ellettetek ma már?
2022. okt. 27. 12:00
12/21 anonim válasza:
"ellettetek"?...te sem vagy egy egyszerű eset:)
2022. okt. 27. 12:05
13/21 anonim válasza:
Sajnálom, ha nem vetted a szarkazmust. A fidesz "csinál tenyészállatot" az emberekből, erre utaltam.
2022. okt. 27. 12:09
14/21 anonim válasza:
Köszi a tippet, majd kipróbálom.
2022. okt. 27. 12:11
15/21 anonim válasza:
Lényegében igen. Orvosilag igazoltan alkalmatlan önmagát ellátni, akkor a hozzátartozó kötelessége lesz. Még jó, hogy a havi fizuból a szociális hozzájárulást azért továbbra is levonják. De ezt akarta a sok fideszes.
2022. okt. 27. 12:16
16/21 A kérdező kommentje:
Bp-ről már ki vannak tiltva a hajléktalanok, mert rontják a látképet. Akkor a családtaoknak kötelező a nappaliban nézegetni?
2022. okt. 27. 12:28
17/21 anonim válasza:
A legtöbb hajléktalan nem akar a család, rokonok terhére lenni.
2022. okt. 27. 12:49
18/21 anonim válasza:
Teljesen életszerű, hogy az ember édes testvére elkaszinózza a házát és nekem kötelességem megteremteni annak a lehetőségét, hogy az én fejem felől is megtehesse ezt. Tényleg korrekt!
2022. okt. 27. 12:59
19/21 anonim válasza:
13# Tudom, mire utaltál. Mindenki annyi gyereket szül amennyi jólesik neki. Szül és nem ellik:)
2022. okt. 27. 13:45
20/21 anonim válasza:
Gyakorlati értelmezés (nem jogi) szerint aki önhibájából vált alkoholista hajléktalanná, azt nem kell a hozzátartozónak segíteni. De, akit a zebrán elütöttek, és emiatt kerekesszékbe kényszerült, a hozzátartozóknak segíteni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!