Ha majd a melegek jogai rendezve lesznek (házasság, örökbefogadás), akkor kaphatnak kárpótlást azért, mert ilyen sokáig elnyomásban éltek?
#29: szegény meleg fiú. Arról van-e tudomásod, hogy a melegházasság mindössze egy 21-ik századi agybaj, korábban soha, még a legelfogadóbb államokban sem volt példa arra, hogy bárki törvénybe emelje az azonos neműek házasságát? Akkor szerinted a görög melegek, római melegek, akik között rengeteg nemes volt mind boldogtalanok voltak?
Miért nem elég jó neked az, hogy van egy bejegyzett élettársi kapcsolat, ami teljesen ugyanazokat a jogokat biztosítja, mint a házasság? Nem, neked az kell, hogy a neve is az legyen... de miért?
21. század még az okostelefon is.
"Miért nem elég jó neked az, hogy van egy bejegyzett élettársi kapcsolat, ami teljesen ugyanazokat a jogokat biztosítja, mint a házasság? "
Mert nem biztosítja ugyanazokat. Nem teszi lehetővé a gyermek örökbefogadását, és nem is örökölhet gyermek akkor sem, ha valamelyik félnek van (hetero kapcsolatban sem jár pl. köteles rész).
" Nem, neked az kell, hogy a neve is az legyen... de miért?"
Neked miért zavar, ha két ember házasságban él?
Ha nem zavar, miért zavar, ha két férfi él házasságban? Ettől kevesebb jogod lesz? Ártanak vele bárkinek?
32: fogadhatsz örökbe, mindössze hátrébb vagy sorolva a férfi-nő pároknál, mert a gyereknek látnia kell mind a két mintát. Ez így helyes, nem a te egyenlőségérzeted a fontos, hanem a gyerek érdeke. Ez nem egyenlőségjogi kérdés.
Kérdeztelek, hogy neked miért olyan rohadt fontos az, hogy házasság legyen a neve. Engem azért zavar, mert ennek a fogalomnak van egy jelentése, a család és a gyerek szimbóluma é mint tudjuk egy meleg pár nem képes nemzeni, ha megszakad, akkor sem. Az egyenlő jogoknak barátja vagyok (megkaptad őket), a fogalmak kiüresítésének és a bohóckodásnak nem.
"fogadhatsz örökbe, mindössze hátrébb vagy sorolva a férfi-nő pároknál, mert a gyereknek látnia kell mind a két mintát"
Így volt egészen a közelmúltban történt törvénymódosításig.
"Kérdeztelek, hogy neked miért olyan rohadt fontos az, hogy házasság legyen a neve. Engem azért zavar, mert ennek a fogalomnak van egy jelentése, a család és a gyerek szimbóluma é mint tudjuk egy meleg pár nem képes nemzeni, ha megszakad, akkor sem. Az egyenlő jogoknak barátja vagyok (megkaptad őket), a fogalmak kiüresítésének és a bohóckodásnak nem."
Engem nem kérdeztél.
A fogalom jelentése: a társadalom előtt (ha polgári) felvállalom, hogy nekem csak ez az ember kell és senki más. Én amúgy katolikus házasságban élek egy nővel, szóval nem nagyon kaptam mostanság jogokat.
„#29: szegény meleg fiú. Arról van-e tudomásod, hogy a melegházasság mindössze egy 21-ik századi agybaj, korábban soha, még a legelfogadóbb államokban sem volt példa arra, hogy bárki törvénybe emelje az azonos neműek házasságát? Akkor szerinted a görög melegek, római melegek, akik között rengeteg nemes volt mind boldogtalanok voltak?”
29-es vagyok. Ez így igaz, de azért érdemes hozzátenni, hogy a legtöbb országban nem is léteztek törvények a kolonizáció előtt, sőt, ahol voltak, ott sem volt haszna jogilag a házasságnak. A gyarmatosítás során vették át az államok a gyarmatosító ország törvényeit, többnyire középkori keresztény államokét, amelyek tiltották a homoszexualitást.
Feljegyzések bizonyítják, hogy házasságot és házassághoz hasonló rítusokat is gyakran kötöttek azonos neműek a múltban. Ilyenek léteztek Rómában, Görögországban, Indiában, Pápuán, Dél-Amerikában stb.
Régen teljesen más volt az élet, más tette az embereket boldoggá, de akkoriban is sokat dobhatott a felek boldogságán, ha valamilyen formában házasságot kötöttek, ez az én véleményem.
„Miért nem elég jó neked az, hogy van egy bejegyzett élettársi kapcsolat, ami teljesen ugyanazokat a jogokat biztosítja, mint a házasság? Nem, neked az kell, hogy a neve is az legyen... de miért?”
Nem ugyanazokat a jogokat biztosítja. Elzár a támogatások minden formájától és gátolja az örökbefogadást (igen, teljesen). Az pedig szerintem természetes, hogy vágyok az azonos elnevezésre. Ez olyan, mintha a szólásszabadságot két részre osztanánk és külön elneveznénk a másik felét szabad önkifejezés kinyilvánításának, és ez csak a vallásosokra lenne igaz, valamint egy kicsit kevesebb jogot biztosítana. Természetesen, ez (egyébként jogosan) hatalmas felháborodást keltene.
„32: fogadhatsz örökbe, mindössze hátrébb vagy sorolva a férfi-nő pároknál, mert a gyereknek látnia kell mind a két mintát. Ez így helyes, nem a te egyenlőségérzeted a fontos, hanem a gyerek érdeke. Ez nem egyenlőségjogi kérdés.”
Nem, már két éve nem. Aki bejegyzett élettársi kapcsolatban él, az sehogy sem fogadhat örökbe. Aki hivatalosan egyedülálló, az fogadhat, ha engedélyt kap rá. (Gyakorlatban nyíltan melegek nem kapnak.)
„Kérdeztelek, hogy neked miért olyan rohadt fontos az, hogy házasság legyen a neve. Engem azért zavar, mert ennek a fogalomnak van egy jelentése, a család és a gyerek szimbóluma é mint tudjuk egy meleg pár nem képes nemzeni, ha megszakad, akkor sem. Az egyenlő jogoknak barátja vagyok (megkaptad őket), a fogalmak kiüresítésének és a bohóckodásnak nem.”
Ki döntötte el, hogy ez a jelentése? A kereszténység előtt is volt házasság, akkor még nem így értelmezték.
34:
"Így volt egészen a közelmúltban történt törvénymódosításig."
Így van jelenleg is.
36:
"Feljegyzések bizonyítják, hogy házasságot és házassághoz hasonló rítusokat is gyakran kötöttek azonos neműek a múltban."
Így van, de a házasság mint törvényes és állami szinten is létező joggyakorlat soha nem létezett azonos neműek között, ez a lényeg. Ez egy teljesen 21-ik századi agybaj, olyan, mint a walkman, hogy amíg nem volt, nem hiányzott, de ahogy lett, minden hülyének hirtelen az kell.
"Nem ugyanazokat a jogokat biztosítja (a bejegyzett kapcsolat). Elzár a támogatások minden formájától és gátolja az örökbefogadást (igen, teljesen)."
Ez nettó hülyeség, forrásokat légyszives. Egyedül az öröklésben van különbség, amit annyival megoldasz, hogy bemész egy délután a hivatalba és ráíratod a párodra a vagyonod. Nabumm, hatalmas egyenlőtlenség.
"Ki döntötte el, hogy ez a jelentése? A kereszténység előtt is volt házasság, akkor még nem így értelmezték."
Soha nem értelmezték két azonos nemű együttéléseként a kereszténység előtt sem. De egybként Európa 2000 éve keresztény, és mi itt élünk, nem máshol, irreleváns, máshol mi volt.
"Így van jelenleg is."
Nem, nem így van.
Amint idézed, hol kérted, azonnal belinkelem.
Addig viszont jogtar.hu. jó keresést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!