Nem gusztustalan, hogy a Ped.DSZ a gyerekeket maguk elé tolva, rájuk hivatkozva követel magas:50% béremelést?
A hozzászólásokat látva még jobban bebizonyosodott, hogy sokan mennyire nincsenek tisztában a helyzetünkkel. Médiában az uszító baloldal meg a pénzéhes tanár megy... A PSZ és a PDSZ nem csak béremelést kér, hanem van 12 pontjuk is, érdemes utánanézni. Az eddigi 3 nagyobb tüntetésnél sem volt mindig jelen a szakszervezet, hanem a DIÁKOK. Azért szomorú, hogy közel 80000 ember zúgását is képtelen meghallani az ország, mit tudunk még tenni?
Persze nekem könnyebb a helyzetem, mivel pályakezdő vagyok (második évem), de 1 évvel ezelőtt a nettóm 150 ezer volt :D most se azért kerek 200 mert annyit emeltek (a bérpótlékon 10%) hanem mert ofő lettem (mivel nem volt más választás - gyakornokként :DDDD ) plusz SZJA. Gondolhatjátok mire elég, épp heteken belül fogok felmondani, és elmegyek bárhova máshova (UNIX kiszállítóként másfélszer annyit kapok legalább) és tanulok valami mást, amiként nem szid az egész ország, én már belefáradtam ebbe.
"12 év szándékos leépítes"
Nem 12 lesz az...
"Nem 12 lesz az..."
A kérdés inkább hogy hogyan lesz vége. Az előtt tünik-e el a leépítő brigád és add lehetőséget a javulásra hogy össze omlana az ország vagy az után. De lehet hogy már ez sem kérdés mert ha most eltűnnének is bedőlne az egész kártya vár, csak idő kérdése már.
"gyerekeket maguk elé tolva" - ez a propaganda szöveg.
A mai gyerekek nem hülyék, maguk tapasztalják meg:
- nem szaktanár tartja a helyettesítéseket (nem megoldható)
tehát felügyelet van tanulás nincs
- a wc papírtól elkezdve a krétáig - semmi sincs
- sok iskolaépület le van robbanva
- túl vannak terhelve
- stb
A fizetés csak 1 oka a tüntetéseknek.
Nem a tanárod hibája hogy nem voltál képes megtanulni a matekot.
Nem vagyok tanár de segítek:
"207 ezer most a bérük pótlékostól "
Itt az egyik hangsúly azon van hogy "pótlékostól ". Tehát nem a "207 ezer"-nek kell kiszámolni az 50%-át hanem a pótlék nélküli értéknek mert azt emelik.
"sok naplopó tanár."
Tudom hogy te azt látod vagy láttad hogy a tanár bement heti párszor nektek órát tartani. De hiszed vagy sem, a világ nem körülötted forog. A tanárnak akkor is van munkája, akkor is dolgozik amikor te nem látod őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!