Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják a melegházassá...

Miért gondolják a melegházasságról azt, hogy ez "alapvető" jog?

Figyelt kérdés

Nincsenek alapvető jogok.

Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem. Ezen értékek mentén a társadalom törvényeket és jogrendet alkot magának, és ha ezen jogok közé nem került be pl. a melegházasság, akkor az a jog nem is nevezhető alapvetőnek.

Mit gonodltok?

Aki nem ért egyet kérem fejtse ki, hogy számára mit jelent, hogy alapvető jog.

2022. okt. 17. 20:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
91%

"el kell fogadniuk annak értékrendjét a házassággal kapcsolatban."

Ki szabja meg mi az értékrend?

NA akkor miért is nem mer népszavazást kiírni a fidesz? végre az első lehetne ami érvényes a migráns meg a csecsemő nemváltó blamák után.

A fidesz az egyetlen párt akinek érvénytelen népszavazást sikerült produkálnia.

ZSINÓRBA 2X!!!! Persze kettőből :D

2022. okt. 17. 21:11
 32/67 anonim ***** válasza:
100%

#31 Szerintem nem szavazhatunk a melegházasságról.

Valamelyik népszavazási szabály mintha kizárná.

Amúgy lehet, hogy ő az első, de szerintem ezentúl elég népszerű lesz ez a módszer mert sokkal kevesebb szavazattal is lehet eredményt elérni.

Szerintem az LMBTQ-nak itthon van egy nagyon erős és széles ellenző rétege, mégha mondjuk a városokban és a fiatalok között nem is ezt látod.

2022. okt. 17. 21:17
 33/67 anonim ***** válasza:
92%

Egy apróságot nem értenek meg a korlátoltak.

Jelenleg arról van szó hogy polgártársainkat, honfitársainkat, adófizető állampolgárainkat, megfosztjuk olyan lehetőségtől amivel senkinek nem ártanak.

Ez semmi más csak pofára menős diszkrimináció.

Ilyen erővel tiltsuk meg a pl 70 kiló felettieknek hogy gyorskajáldába mehessenek.

A szőkéknek hogy hajat fessenek.

A magasaknak hogy cipőbe járjanak.

Az alacsonyaknak meg tűsarkú a minimum belesimuljanak a tömegbe.

Tényleg számomra felfoghatatlan miért élvezkednek maszturbálva a homofóbok azon egy honfitársát meg gátolja boldog lehessen?

2022. okt. 17. 21:24
 34/67 anonim ***** válasza:
23%
Én egyetértek. Írjunk ki népszavazást a melegházasságról. De ne csak itt, hanem minden országban, ahol legalizálták vagy legalizálni akarják. Aztán döntsenek eszerint. Ha netán az jön ki, hogy nem akarja a többség legalizálni, akkor onnantól viszont fogja be a pofáját az összes LMBTQ-szervezet és aktivista a témáról. Megegyeztünk?
2022. okt. 17. 21:32
 35/67 Drakula ***** válasza:
71%

"Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem."

Ha mindenki igy gondolkozna akkor a jelenkori értékek mint a demokrácia és a szekuralizmus, meg az emberi jogok nem lennének.

2022. okt. 17. 21:32
 36/67 anonim ***** válasza:
71%
Én nekem nincs bajom melegházasággal vagyis tőlem mindenki azzal házasodik akivel akar,én nem mennék el szavazni ebben a témában,mert nekem mindegy.De azért ti se gondoljátok komolyan,hogy Magyarországon a többség a melegházasságra szavazna,jó vicc.
2022. okt. 17. 22:12
 37/67 anonim ***** válasza:
21%
Létrehozták a házasságot ami nő és férfi között jöhet létre, évezredekig igy müködött, ezt akarnák emgváltoztatni.
2022. okt. 18. 00:26
 38/67 Drakula ***** válasza:
91%

Meg jegyezném hogy előtte meg évezredekig poligámia volt.

Valamint hogy az egyik félnek több joga volt mint a másiknak.

Szoval a házasság intézménye korszakonként változodik.

2022. okt. 18. 06:17
 39/67 anonim ***** válasza:
88%

"én ebben nem lennék annyira biztos tekintebe véve a gyermekvédelmi népszavazást, ahol 3,6 millióan szavaztak nemmel"

Igazad van. Kíváncsi vagyok, ha nem befolyásoló kérdések lennének, amik a valóságot a lábtörlőn hagyják, és a jobbos torz világnézetet adják át, és úgy írnának ki népszavazást, akkor milyen lenne az arány. Mondjuk, valószínűleg érvénytelen lenne, mint az összes korábbi népszavazás is.

2022. okt. 18. 10:45
 40/67 A kérdező kommentje:

"Jelenleg arról van szó hogy polgártársainkat, honfitársainkat, adófizető állampolgárainkat, megfosztjuk olyan lehetőségtől amivel senkinek nem ártanak."

Ez mindig érdekelne, hogy milyen jogon vonod meg azt a konklúziót, hogy nekem nem árt a melegházasság.

2022. okt. 18. 10:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!