Miért gondolják a melegházasságról azt, hogy ez "alapvető" jog?
Nincsenek alapvető jogok.
Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem. Ezen értékek mentén a társadalom törvényeket és jogrendet alkot magának, és ha ezen jogok közé nem került be pl. a melegházasság, akkor az a jog nem is nevezhető alapvetőnek.
Mit gonodltok?
Aki nem ért egyet kérem fejtse ki, hogy számára mit jelent, hogy alapvető jog.
"el kell fogadniuk annak értékrendjét a házassággal kapcsolatban."
Ki szabja meg mi az értékrend?
NA akkor miért is nem mer népszavazást kiírni a fidesz? végre az első lehetne ami érvényes a migráns meg a csecsemő nemváltó blamák után.
A fidesz az egyetlen párt akinek érvénytelen népszavazást sikerült produkálnia.
ZSINÓRBA 2X!!!! Persze kettőből :D
#31 Szerintem nem szavazhatunk a melegházasságról.
Valamelyik népszavazási szabály mintha kizárná.
Amúgy lehet, hogy ő az első, de szerintem ezentúl elég népszerű lesz ez a módszer mert sokkal kevesebb szavazattal is lehet eredményt elérni.
Szerintem az LMBTQ-nak itthon van egy nagyon erős és széles ellenző rétege, mégha mondjuk a városokban és a fiatalok között nem is ezt látod.
Egy apróságot nem értenek meg a korlátoltak.
Jelenleg arról van szó hogy polgártársainkat, honfitársainkat, adófizető állampolgárainkat, megfosztjuk olyan lehetőségtől amivel senkinek nem ártanak.
Ez semmi más csak pofára menős diszkrimináció.
Ilyen erővel tiltsuk meg a pl 70 kiló felettieknek hogy gyorskajáldába mehessenek.
A szőkéknek hogy hajat fessenek.
A magasaknak hogy cipőbe járjanak.
Az alacsonyaknak meg tűsarkú a minimum belesimuljanak a tömegbe.
Tényleg számomra felfoghatatlan miért élvezkednek maszturbálva a homofóbok azon egy honfitársát meg gátolja boldog lehessen?
"Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem."
Ha mindenki igy gondolkozna akkor a jelenkori értékek mint a demokrácia és a szekuralizmus, meg az emberi jogok nem lennének.
Meg jegyezném hogy előtte meg évezredekig poligámia volt.
Valamint hogy az egyik félnek több joga volt mint a másiknak.
Szoval a házasság intézménye korszakonként változodik.
"én ebben nem lennék annyira biztos tekintebe véve a gyermekvédelmi népszavazást, ahol 3,6 millióan szavaztak nemmel"
Igazad van. Kíváncsi vagyok, ha nem befolyásoló kérdések lennének, amik a valóságot a lábtörlőn hagyják, és a jobbos torz világnézetet adják át, és úgy írnának ki népszavazást, akkor milyen lenne az arány. Mondjuk, valószínűleg érvénytelen lenne, mint az összes korábbi népszavazás is.
"Jelenleg arról van szó hogy polgártársainkat, honfitársainkat, adófizető állampolgárainkat, megfosztjuk olyan lehetőségtől amivel senkinek nem ártanak."
Ez mindig érdekelne, hogy milyen jogon vonod meg azt a konklúziót, hogy nekem nem árt a melegházasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!