Miért gondolják a melegházasságról azt, hogy ez "alapvető" jog?
Nincsenek alapvető jogok.
Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem. Ezen értékek mentén a társadalom törvényeket és jogrendet alkot magának, és ha ezen jogok közé nem került be pl. a melegházasság, akkor az a jog nem is nevezhető alapvetőnek.
Mit gonodltok?
Aki nem ért egyet kérem fejtse ki, hogy számára mit jelent, hogy alapvető jog.
7: így van, uniós alapelv a kisebbségek MEGLÉVŐ jogainak tiszteletben tartása. Ez nem azt jelenti, hogy annak is fejet kell hajtani, amit éppen kitalálnak és alapvetőnek neveznek.
Vagy akkor nem értem, a katalánok pl. még miért nem függetlenek, hiszen szeretnének azok lenni.
10: én ebben nem lennék annyira biztos tekintebe véve a gyermekvédelmi népszavazást, ahol 3,6 millióan szavaztak nemmel, ami több, mint a fidesz és mi hazánk szavazók együtt véve. Egyébként már régen lett volna erről népszavazás, ha ez valóban fontos téma lenne az emberek szerint is.
#10 Szerintem amúgy nem nyerne a melegházasság. Első érvem, hogy ugyan nem mentek keresztül azok a népszavazási kérdések sem most a melegekről, de csak azért, mert nem lett meg az 50%-os valid szavazatszám, amitől érvényes lett volna.
Második érvem, hogy amúgy szerintem nem lehet ilyesmit megszavaztatni, mert nem szavaztathatsz alapjogokról (valamivel árnyaltabban van megfogalmazva régen néztem).
Harmadik érvem, hogy van ismerősöm, ahol az egész család teljesen baloldali. Az ismerősöm apjáról kiderül (úgy 20 év házasság után), hogy meleg (bár ebből állítólag 18 évig ő is és a felesége is félrement és a gyerekek sem biztos, hogy tőle vannak).
Mindenki tudja, kivéve a barátom nagyszülei, akik iszonyú nagy kommunisták voltak (a pártban is benne voltak stb.), és nem merik nekik bevallani, hogy a fiúk meleg, mert félnek, hogy kitagadják.
Szóval én erre alapozva nem vagyok benne biztos, hogy az összes baloldali szavazó egyetértene a melegházassággal és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a jobbikosok hány százalékát teszik ki az ellenzéknek.
Továbbá nem igaziból hagyni kellene mindenkit megnyugodni. Ha valamiről azt gondolod, hogy rossz, minél inkább erőltetik annál rosszabb lesz a helyzet, meg kell várni a következő generációt, nekik természetesebb lesz az egész meleg kérdés, majd ők döntenek ezekről. Most még egy 30 évet kibírnak a melegek is, ha már majdnem 1000 évig a gondolat is tilos volt.
" Most még egy 30 évet kibírnak a melegek is, ha már majdnem 1000 évig a gondolat is tilos volt."
Bocsi, ezt visszavonom. Az örökbefogadás jogát kb. elvenni nagy szemétség volt. A többi szerintem megfelelően papírozva működhet házasságként is, ha úgy szeretnék.
Kérdező!
Kezdjük azzal, hogy a Fidesz szándékosan úgy rakta össze a kérdéseket, hogy arra nekik tetsző válaszokat kapjanak. Egy melegházasságról szóló népszavazásnál ilyet nem tehetnének meg. Amúgy a gyermekvédelmi népszavazással nem példáznék, mivel megbukott.
Elég csak megnézni hogyan alakult az érvénytelen szavazatok aránya és a szavazást megtagadók aránya:
Érvénytelenül szavazott: 1 590 772
Nem szavazott: 2 753 911
Ha ezeket összehasonlítod az igenekkel annak tükrében, hogy szándékosan próbálták befolyásolni a Fidesznek kedvező válaszadásra a szavazókat abszolút nem rossz arány, sőt. Ez egy válasz volt a kormánynak arra, hogy a magyar nép nem vevő az ilyen gyűlölködésre. Érdekes módon a szavazás óta Orbán egyszer sem jött elő az LMBTQ-val és a gyermekvédelmi törvénnyel, pontosan ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!