Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják a melegházassá...

Miért gondolják a melegházasságról azt, hogy ez "alapvető" jog?

Figyelt kérdés

Nincsenek alapvető jogok.

Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem. Ezen értékek mentén a társadalom törvényeket és jogrendet alkot magának, és ha ezen jogok közé nem került be pl. a melegházasság, akkor az a jog nem is nevezhető alapvetőnek.

Mit gonodltok?

Aki nem ért egyet kérem fejtse ki, hogy számára mit jelent, hogy alapvető jog.

2022. okt. 17. 20:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
16: nem vették el az örökbefogadás jogát, rosszul tudod. Mindössze elsőbbséget élveznek a férfi-nő tagú párok, utánuk jöhetnek a melegek, ahogy annak lennie kell. A gyerek lásson lehetőleg apa-anya mintát, nem apát és apát.
2022. okt. 17. 20:55
 22/67 anonim ***** válasza:
23%
Ja, mondjuk én is röhögök rajta, hogy milyen állapotok lesznek, amikor megszűnik ez a jóléti világ, hát, szerintem a melegek mindenféle pátyolgatása is megy vele együtt.
2022. okt. 17. 20:56
 23/67 anonim ***** válasza:
91%

#21 Dehogy. Eddig élvezett elsőbbséget a párban örökbefogadás.

Most valamelyik államtitkárnak (Varga Juditnak?) személyesen kell rábólintania.

2022. okt. 17. 20:57
 24/67 steven95 ***** válasza:
88%
Fura, csak mert ledobnak egy atomot, hirtelen nem fogom alsóbbrendűbbnek tartani a nőket, csak akkor ha előtte is így volt.
2022. okt. 17. 20:57
 25/67 anonim ***** válasza:
100%

steven95, ezt erre írtad? :) Atomot még eddig nem láttam ebben a beszélgetésben ledobva.

De amúgy tök sok országban tök sokáig alsóbbrendűnek tartották a nőket.

2022. okt. 17. 21:00
 26/67 A kérdező kommentje:

17:

Ne felejtsd el akkor már a Mandiner cikkből kimásolni a teljes népszavazási adatot:

Érvényesen szavazott: 3 521 425 (44,46%)

Érvénytelenül szavazott: 1 590 772 (20,08%)

Nem szavazott: 2 753 911 (35,46%)

Igen: 269 689 (7,66%)

Nem: 3 251 736 (92,34%)

Tehát az igenek és érvénytelenek aránya együtt nem éri el a kétmilliót, míg a nemek száma 3,25 millió (ezt korábban rosszul írtam)

Ennyit a többségről meg az üzenetről: annyit sikerült elérni, hogy az ellenzékiek a kedvetekért érvénytelenül szavaztak. Messze nem a többség és messze nem hívnám győzelemnek. De hát egy ellenzéki agy másképpen érzékeli a valóságot, ezt már régóta tudjuk.

2022. okt. 17. 21:01
 27/67 A kérdező kommentje:

23: "Most valamelyik államtitkárnak (Varga Juditnak?) személyesen kell rábólintania."

Tehát nem vették el a jogot, hanem rá kell egy államtitkárnak bórintania, így van. Van tehát örökbefogadási jog.

2022. okt. 17. 21:04
 28/67 anonim ***** válasza:
94%
Elolvastad egyáltalán, amit írtam kérdező? Azokat másoltam csak ki, amit elfelejtettél korábban megemlíteni. Úgy könnyű ilyen eredményt elérni, amikor úgy teszik fel a kérdést, hogy Orbánnak kedvező válaszok születhessenek. Szerinted miért nem tart a melegházasságról népszavazást? Nem azért, mert nem lenne rá igény. Attól tart, hogy nyerne a melegházasság.
2022. okt. 17. 21:04
 29/67 anonim ***** válasza:
93%

#27 Vagy van, vagy nincs.

Attól függ, hogy milyen kedve van, mert az nincs szabályozva, hogy mi alapján kell elbírálnia.

Ha "A"-val kezdődik a neved megkapod a jogot, ha "B"-vel, akkor nem? És mindezt hét év várakozás után fogod megtudni?

Szerintem mindenki inkább néger gyerekeket és ázsiai fiúkat (ott a lányokat elkapkodják) fog örökbefogadni, mert azt biztosan kap nemzetközi örökbefogadással.

2022. okt. 17. 21:07
 30/67 anonim ***** válasza:
4%
Már nem azért, de nemrég az új szlovén kormány engedélyezte a melegházasságot, meg lebontotta a kerítést. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy ha ezekről népszavazást írtak volna ki, egyik se történik meg. Ahogy a nyugati országokban sem. Nincs bajom a melegekkel, de ideje lenne tudomásul venniük, hogy egy társadalom részei, és el kell fogadniuk annak értékrendjét a házassággal kapcsolatban.
2022. okt. 17. 21:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!