Miért gondolják a melegházasságról azt, hogy ez "alapvető" jog?
Nincsenek alapvető jogok.
Adott egy társadalom, aminek a múltjából és jelenéből építkező kultúrája meghatároz egy értékrendet, amibe vagy beleférnek bizonyos értékek, vagy nem. Ezen értékek mentén a társadalom törvényeket és jogrendet alkot magának, és ha ezen jogok közé nem került be pl. a melegházasság, akkor az a jog nem is nevezhető alapvetőnek.
Mit gonodltok?
Aki nem ért egyet kérem fejtse ki, hogy számára mit jelent, hogy alapvető jog.
#21 Dehogy. Eddig élvezett elsőbbséget a párban örökbefogadás.
Most valamelyik államtitkárnak (Varga Juditnak?) személyesen kell rábólintania.
steven95, ezt erre írtad? :) Atomot még eddig nem láttam ebben a beszélgetésben ledobva.
De amúgy tök sok országban tök sokáig alsóbbrendűnek tartották a nőket.
17:
Ne felejtsd el akkor már a Mandiner cikkből kimásolni a teljes népszavazási adatot:
Érvényesen szavazott: 3 521 425 (44,46%)
Érvénytelenül szavazott: 1 590 772 (20,08%)
Nem szavazott: 2 753 911 (35,46%)
Igen: 269 689 (7,66%)
Nem: 3 251 736 (92,34%)
Tehát az igenek és érvénytelenek aránya együtt nem éri el a kétmilliót, míg a nemek száma 3,25 millió (ezt korábban rosszul írtam)
Ennyit a többségről meg az üzenetről: annyit sikerült elérni, hogy az ellenzékiek a kedvetekért érvénytelenül szavaztak. Messze nem a többség és messze nem hívnám győzelemnek. De hát egy ellenzéki agy másképpen érzékeli a valóságot, ezt már régóta tudjuk.
23: "Most valamelyik államtitkárnak (Varga Juditnak?) személyesen kell rábólintania."
Tehát nem vették el a jogot, hanem rá kell egy államtitkárnak bórintania, így van. Van tehát örökbefogadási jog.
#27 Vagy van, vagy nincs.
Attól függ, hogy milyen kedve van, mert az nincs szabályozva, hogy mi alapján kell elbírálnia.
Ha "A"-val kezdődik a neved megkapod a jogot, ha "B"-vel, akkor nem? És mindezt hét év várakozás után fogod megtudni?
Szerintem mindenki inkább néger gyerekeket és ázsiai fiúkat (ott a lányokat elkapkodják) fog örökbefogadni, mert azt biztosan kap nemzetközi örökbefogadással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!