A magyar élelmiszer piac miért olyan igénytelen, hogy ugyanannyit fizet a silány minőségű élelmiszerért mint Nyugaton?
Ide kelet-európába azok a termékek érkeznek a boltokba, amit Nyugaton nem vesz meg senki a silány minősége miatt. A magyarok meg ugyanannyi pénzért mint amennyiért Nyugaton eszik a finomabb, táplálóbb, egészségesebb élelmiszert, mi esszük a szemetet és még csak egy rossz szavunk sincs.
Kimondhatjuk, hogy mi igénytelen és drága felvásárlópiac vagyunk?
Akkor nem vennék meg, ha lenne hasonló árú, de jobb minőségű termék.
Drágábban nem veszik meg, mert a magyarok árérzékenyek, különösen most, hogy a drágulással 6 évet zuhantunk vissza vásárlóerőben:
Igen, a magyar egy igénytelen népség, csak a hasát szereti degeszre tömni, mindegy mivel.
Évtizedek óta tapasztalom, hogy külföldön, a hasonló árú élelmiszerek sokkal jobbak.
Itthon megveszik a szemetet is, azzal sem foglalkoznak az illetékesek sem, hogy a multik árkartelleznek.
Igénytelen emberek miatt, nekünk csak drága jut, ami legalább şzar is.
Azt esszük amit lehet. A pénztelenségben mindegy, csak olcsó legyen. Éhes ember nem vergödik egy kis penészfolton a kenyér héján...
A hazai termék sajnos 3 forinttal drágább, az már nem kell. A lényeg, hogy "én, az egyén" jobban kijövök anyagilag, mert a 30 ezres kisbevásárláskor "megtakarítottunk 200 forintot nyuszómuszó!"
Tisztelet a kivételnek, aki jól keres, de a vadiúj plazmatévé és a RayBan napszemcsi után nem marad másra. Ha szemetet eszel legalább nézz ki jól.
7: nem igaz!
Minden második héten Bécsben vagyok. Kb. ugyanazokat a cuccokat veszem a Hofer-ben, mint itthon az Aldiban szoktam. Osztrák sajtot, német vajat, stb. stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!