Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar élelmiszer piac...

A magyar élelmiszer piac miért olyan igénytelen, hogy ugyanannyit fizet a silány minőségű élelmiszerért mint Nyugaton?

Figyelt kérdés

Ide kelet-európába azok a termékek érkeznek a boltokba, amit Nyugaton nem vesz meg senki a silány minősége miatt. A magyarok meg ugyanannyi pénzért mint amennyiért Nyugaton eszik a finomabb, táplálóbb, egészségesebb élelmiszert, mi esszük a szemetet és még csak egy rossz szavunk sincs.

Kimondhatjuk, hogy mi igénytelen és drága felvásárlópiac vagyunk?

2022. okt. 17. 14:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
62%
Milyen élelmiszerekre gondolsz konkrétan?
2022. okt. 17. 14:41
 2/31 anonim ***** válasza:
36%

Akkor nem vennék meg, ha lenne hasonló árú, de jobb minőségű termék.

Drágábban nem veszik meg, mert a magyarok árérzékenyek, különösen most, hogy a drágulással 6 évet zuhantunk vissza vásárlóerőben:

[link]

2022. okt. 17. 14:42
 3/31 anonim ***** válasza:
42%

Igen, a magyar egy igénytelen népség, csak a hasát szereti degeszre tömni, mindegy mivel.

Évtizedek óta tapasztalom, hogy külföldön, a hasonló árú élelmiszerek sokkal jobbak.

Itthon megveszik a szemetet is, azzal sem foglalkoznak az illetékesek sem, hogy a multik árkartelleznek.

Igénytelen emberek miatt, nekünk csak drága jut, ami legalább şzar is.

2022. okt. 17. 14:51
 4/31 anonim ***** válasza:
60%
megint egy durva általánosító megállapítás - konkrétumok nélkül...
2022. okt. 17. 14:51
 5/31 anonim ***** válasza:
59%

Azt esszük amit lehet. A pénztelenségben mindegy, csak olcsó legyen. Éhes ember nem vergödik egy kis penészfolton a kenyér héján...

A hazai termék sajnos 3 forinttal drágább, az már nem kell. A lényeg, hogy "én, az egyén" jobban kijövök anyagilag, mert a 30 ezres kisbevásárláskor "megtakarítottunk 200 forintot nyuszómuszó!"

Tisztelet a kivételnek, aki jól keres, de a vadiúj plazmatévé és a RayBan napszemcsi után nem marad másra. Ha szemetet eszel legalább nézz ki jól.

2022. okt. 17. 14:52
 6/31 anonim ***** válasza:
76%
Ezek szerint te elég rossz körökben mozoghatsz, kérdező.
2022. okt. 17. 14:53
 7/31 A kérdező kommentje:
Milyen rossz körökben? Csak nyisd már ki a szemed a magyar élelmiszerboltokban, amik Nyugatiak, de teljesen más termékeket árulnak benne Nyugaton mint itt.
2022. okt. 17. 14:55
 8/31 anonim ***** válasza:
57%
Konkrétan ingázóként élek egy ideje, és ugyanaz a termék eddig kivétel nélkül mindig ugyanolyan minőségű volt, akármelyik ország boltjában is vettem.
2022. okt. 17. 14:57
 9/31 anonim ***** válasza:
57%
7) továbbra sem értem.a német lidlben ugyanolyan élelmiszer van mint amit idehoznak,ugyanott is készülnek.ezért is szerettem volna konkrétumot hallani.
2022. okt. 17. 14:57
 10/31 anonim ***** válasza:
75%

7: nem igaz!

Minden második héten Bécsben vagyok. Kb. ugyanazokat a cuccokat veszem a Hofer-ben, mint itthon az Aldiban szoktam. Osztrák sajtot, német vajat, stb. stb.

2022. okt. 17. 15:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!