Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jelen oktatáspolitikai...

A jelen oktatáspolitikai helyzetben megy még valaki tanári szakra egyáltalán?

Figyelt kérdés

18 leszek, idén felvételizem egyetemre, kereskedelem-marketing szakra. Nővérem is ott végzett 2 éve, most nettó 450 ezer Ft körül keres, pedig ez csak egy 3 éves képzés volt.

A tanárképzés eddig 6 éves volt, mostantól 5, de még így is vicc az egész, utána nettó 207 ezres fizetést kapnak még évekig. Nálunk az osztályban pl. senki nem megy pedagógusnak, de nem is tudom elképzelni, ki akar 5-6 évet tanulni azért, hogy egy diákmunkás/takarító is jobban keressen nála.

2022. okt. 16. 15:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%
#18 Ha nem kell készülni akkor írd le most hogy mit csinálnál, milyen feladatokat adnál, azokat hogyan rendeznéd el, hogy minél hatékonyabban szolgálja a gyerekek tanulását, illetve hogy mit csinálsz akkor, ha nem csinálják a feladatokat, nem értik meg őket, esetleg olyan jól megy nekik, hogy már unják és új anyagrészt kell elővenni.
2022. okt. 16. 16:39
 22/37 anonim ***** válasza:
14%
Egy tanárnak ha már több éve van a pályán, minden évfolyamra megvan már a bejáratott tanterve, nem talál ki újakat mindig.
2022. okt. 16. 16:43
 23/37 anonim ***** válasza:
48%
az első éves tanárnak is van tanterve, mert aki kezdő tanár az alá van rendelve egy munkacsoportnak az iskolájában
2022. okt. 16. 16:46
 24/37 anonim ***** válasza:
25%

"Ha nem kell készülni akkor írd le most hogy mit csinálnál, milyen feladatokat adnál, azokat hogyan rendeznéd el, hogy minél hatékonyabban szolgálja a gyerekek tanulását, illetve hogy mit csinálsz akkor, ha nem csinálják a feladatokat, nem értik meg őket, esetleg olyan jól megy nekik, hogy már unják és új anyagrészt kell elővenni."

nyilván én is ki tudnám ezt dolgozni, csak miért én rágjam a szájukba, amikor ők elvileg ezt tanulták 6 évig?!

egyértelműen botrányosan alacsony az informatika kihasználtsága, ezer éve ki lehetett volna dolgozni, hogy mindenki a szintjének megfelelően kapja a feladatát, és akkor nem lennének a képességhiányból meg az unalomból nem dolgozó tanulók

2022. okt. 16. 16:53
 25/37 anonim ***** válasza:
83%

#24 Szóval mégsem megy egy csapásra, örülök, hogy bizonyítottad a kommenteddel. :)

A te érvelésed oylan mintha én azt mondanám, hogy egy építésznek nincs nehéz dolga, azért tanult öt évet az egyetemen, hogy pikk-pakk megtervezze azt a hídat, legfeljebb a rajzoglatás veszi el az idejét.

Buta vagy és korlátolt.

2022. okt. 16. 22:50
 26/37 anonim ***** válasza:
70%

igen, az építészeti feladatok az építészek dolgai

vagy akkor most mondjam, hogy jöjjön már valaki és végezze el a munkámat, mert jajjdenehéz

2022. okt. 16. 23:16
 27/37 anonim ***** válasza:
20%

Igen, el tudom képzelni, hogy pl a dagadt Julika néni középiskolás koromból otthon mindig felkészült az órára 🤣

Vagy az általánosban a lányokat simogató Árpi bácsi is 🤣

2022. okt. 17. 01:17
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy a kérdésre is legyen egy értelmes válasz, ne csak 20 évvel ezelőtti traumákat feldolgozó válaszok..

A jelenleg aktív pedagógusok mindössze 5%-a van 30 éves kor alatt.

Ha figyelembe vesszük, hogy aképzés 5 éves, azaz az utánpótlás leghamarabb 23 évesen landol a pályán, azaz még 7 éve van, hogy ebbe az 5%-ba beleessen, így a legöregebbek akik ebbe a kategóriába esnek, azok 2015 táján végeztek.

Azaz az elmúlt 7 évben mindössze 5%-ot sikerült kitermelni, ami ha tekintetbe vesszük azt is, hogy a jelenleg aktív pedagógusok kb 50%-a elmúlt már 50 éves, így elég könnyű kiszámolni, hogy ha nem történik drasztikus változás az utánpótlást illetően, a következő 10 évben több mint 40%-al fog csökkeni a pedaggóusok száma Magyarországon.

Az para.

2022. okt. 17. 10:47
 29/37 anonim válasza:
77%
Elsőéves tanárszakos vagyok. Ha nincs utánpótlás, mi lesz az emberekkel? Mindenki tudatlan marad? Hiszem, hogy ez a hivatásom. Reménykedem, és a Gondviselésre bízom, hogyan alakul az utam.
2022. okt. 18. 23:44
 30/37 anonim ***** válasza:
19%

jelenleg több tanár jut egy gyerekre, mint valaha

és jobb informatikai eszközök vannak, mint valaha

miért rosszabb az oktatás, mint valaha (persze nyilván ez nem igaz)

2022. okt. 19. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!