A jelen oktatáspolitikai helyzetben megy még valaki tanári szakra egyáltalán?
18 leszek, idén felvételizem egyetemre, kereskedelem-marketing szakra. Nővérem is ott végzett 2 éve, most nettó 450 ezer Ft körül keres, pedig ez csak egy 3 éves képzés volt.
A tanárképzés eddig 6 éves volt, mostantól 5, de még így is vicc az egész, utána nettó 207 ezres fizetést kapnak még évekig. Nálunk az osztályban pl. senki nem megy pedagógusnak, de nem is tudom elképzelni, ki akar 5-6 évet tanulni azért, hogy egy diákmunkás/takarító is jobban keressen nála.
Mennek.
Nem csak állami fenntartási iskolák léteznek.
Az alapítványiak, egyháziak többet fizetnek, vannak rendes béren kívüli juttatások is.
Én ezért támogatom,hogy az állam kezdje el eladni/kiszervezni az oktatást.Nem kell annyi állami intézmény.Le kellene csökkenteni az arányukat 40 százalékra.
a világon mindenhol rosszabbul keresnek a közalkalmazottak, mint akik a piacon vannak alkalmazva
bruttó 680 ezret meg nem olyan általános keresni, főleg nem ilyen szakokkal, hogy kermarketing
én nem keresek ennyit gépészmérnöki diplomával, de biztos csak én vagyok szar mérnök, a nővéred meg zseniális kereskedelmis, még ha a statisztikában ez inkább fordítva jellemző
Legfeljebb az megy manapság tanárnak, aki saját maga ellensége - annyira elhivatott, hogy képes egész életében nyomorogni cserébe, de én erre már azt mondom, hogy hülye.
Vagy esetleg csaj, és abban reménykedik, hogy ugyan az éhenhaláshoz is kevés lesz a fizetése, de kifog valami gazdag faszit, aki eltartja.
2#
Hát kiknek?
LMBT alapítvány iskolájába?
Élveznétek, mi?
egyébként jó kereskedelmisnek ma már senki nem lehet informatika nélkül
egy átlagos tanár a közoktatásban még egy excel táblát sem tud összerakni a saját adminisztratív dolgaihoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!