Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jelen oktatáspolitikai...

A jelen oktatáspolitikai helyzetben megy még valaki tanári szakra egyáltalán?

Figyelt kérdés

18 leszek, idén felvételizem egyetemre, kereskedelem-marketing szakra. Nővérem is ott végzett 2 éve, most nettó 450 ezer Ft körül keres, pedig ez csak egy 3 éves képzés volt.

A tanárképzés eddig 6 éves volt, mostantól 5, de még így is vicc az egész, utána nettó 207 ezres fizetést kapnak még évekig. Nálunk az osztályban pl. senki nem megy pedagógusnak, de nem is tudom elképzelni, ki akar 5-6 évet tanulni azért, hogy egy diákmunkás/takarító is jobban keressen nála.

2022. okt. 16. 15:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
41%

10#

Én azt nem értem, hogy általános és középiskolákban miért ilyen ősrégi metódusok vannak.

Az USA-ban, erre találták ki a teszt alapú karikázós, ikszelős dolgozatokat.Van megoldókulcs és nagyon gyorsan kitudják javítani a tanárok.

Vagy, az, ami az egyetemeken terjed, hogy számítógépen van a vizsga, ami ki is javítja.Az oktató csak a jegyeket írja be.

A tantárgyak többségénél működne általános és középiskolában is.

2022. okt. 16. 16:04
 12/37 anonim ***** válasza:
17%

"7: nem a tanítással ér véget a nap, mert készülni kell az órákra, dolgozatjavítás, stb. vagyis nem a tanórákat kell csak számolni"

ha minden órára készülni való van, akkor valamit rosszul csinálnak

ugyanúgy kell tanítani, mert csak abból tudjuk, hogy mi hatékony, mit tudunk vállalni

2022. okt. 16. 16:11
 13/37 anonim ***** válasza:
91%
#12 Miért nem jelentkezel és adsz le mondjuk 10 órát egy hét alatt? Valamihez biztos te is értesz (jó, nem biztos), amit megtaníthatnál. Próbáld ki, ugyanaz a tananyag, négy különböző osztállyal. Állj ki eléjük és csináld, majd rájössz miért kell készülni, amikor a diákok kiröhögnek.
2022. okt. 16. 16:15
 14/37 anonim ***** válasza:
24%
hát az elég probléma, hogyha egy iskolás is felméri, hogy amit csinálsz azt rosszul csinálod
2022. okt. 16. 16:19
 15/37 anonim ***** válasza:
4%

Persze, hogy mennek,hisz oda kell a legkevesebb pont.

Amikor én jártam iskolába, a tanárok folyton tele voltak lyukas órákkal, és órán kiadtak valami kuli feladatot, közben meg dolgozatot javítottak. Vagy ami még jobb, meg kellett cserélni a padtárséval, és úgy javítani egymásét :D

Szóval nekem ne mondja senki,hogy otthon még dolgozatokat javítgatnak :D

2022. okt. 16. 16:24
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

14: rólad beszélt, hogy téged röhögnének ki, ha felkészülés nélkül akarnál tanítani

A tanárok felkészülnek, ezért nem csak a napi tanórák a munkaidejük.

2022. okt. 16. 16:24
 17/37 anonim ***** válasza:
91%

"2019 novemberében végeztünk egy munkaterhelés-mérést. 6000 pedagógus válaszai alapján az körvonalazódott, hogy az átlagosan heti 58 órát dolgoznak (ez öt munkanapos héttel számolva közel napi 12 óra - a szerk). Ebben benne van a dolgozatjavítás, az órára készülés, kapcsolattartás a szülőkkel, a táborszervezés, a továbbképzésen való részvétel stb., viszont nincsenek benne a magánórák és az egyéb keresetkiegészítő munkák, ilyen például a takarítás, a tanárok harmada vállal ilyen munkákat”

[link]

2022. okt. 16. 16:26
 18/37 anonim ***** válasza:
21%
vajon mennyit kell készülni a pitagorasz tételről szóló órára?
2022. okt. 16. 16:26
 19/37 anonim ***** válasza:
15%

"6000 pedagógus válaszai alapján "

Szóval mindegyik azt mondott, amit akart. Oké. 😆

2022. okt. 16. 16:28
 20/37 anonim ***** válasza:
21%

amit észrevettem, a tanárok soha nem azzal foglalkoznak, ami probléma azért hogyan kellene megoldani, hanem inkább azzal, hogy miért nem lehet megoldani

el lehet menni a gyárba, ott is el fogják mondani, hogy egyetlen egy dolog számít : hogy a terméken amit gyárt a vállalat az utolsó csavar legyen meghúzva

mert az a vevő számára az érték

a vállalati csocsóbajnokság az közelebb visz minket ahhoz, hogy minél többször történjen meg az utolsó csavar meghúzása?

na hát kb ilyennek értékelem ezt az 58 órás munkahetet, amit képtelenség lenne bírni, hogyha valaki tényleg 58 órát dolgozna

miközben a tanuló az meg sokadrangú

2022. okt. 16. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!