Az állam miért fektet olyan technológiába, ami automatizálja, kiváltja a kritikus területeken jelen levő munkaerőt a sztrájkok elkerülése érdekében?
A versenyszférában hadd sztrájkoljon aki akar, leboxolja egymás között a cég meg az alkalmazottak.
Viszont állami területeken, ahol közszolgáltatás folyik, bizony csak minimális esélye lehessen az ilyesmiknek.Ezt leginkább az automatizálásokkal digitalizációval lehetne elérni, majd szép lassan leépíteni.
Például a metrók teljes automatizálása egyáltalán nem álom, nem távol jövő.Jelenleg is van ilyen.Nem kell metrósofőr, csak pár darab készenlétben.
Aztán, ami még kockázatos terület az a vasút, a vonatok és a metrók technológiája nem annyira távoli, a vonatokat is lehetne önvezetővé tenni és lecsökkenteni a mozdonyvezetők számát.
Az oktatásban is lehetne csökkenteni.Én levelezős vagyok, volt olyan tárgyunk, ahol az oktató azt mondta, nézzük meg a feltöltött videókat, végezzük el a gyakorlófeladatokat, ha kérdésünk van kérdezzünk e-mailban és ennyi.A többség tudta abszolválni a tárgyat.
Ezt is lehetne csinálni, sok költséget, erőforrást lehetne vele spórolni.
Ez által nem csak hosszútávon lehetne költségeket megtakarítani,hanem a sztrájkok kocázta is jelentősen lecsökkenne.
Én a diplomamunkámat is ebből írom, érdekes téma, jó benne kutatni.
1: akkor ne legyen ATM sem, mert elveszi a pénztárosok munkáját, igaz?
Ne legyen önkiszolgáló pénztár sem, inkább álljunk be 10 ember mögé a rendes pénztárba, mint régen.
Lehetne folytatni. Nem arra kellene törekedni, hogy ott használjunk embert, amit gép is el tud végezni, hanem ott dolgozzon ember, amit a gép nem tud megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!