Az hogy az országban heti szinten drágulnak az élelmiszerárak, egyértelmű jelzése annak, hogy az ország gazdasági helyzete kritikusan pocsék és az EU egyik leggyengébben teljesítő országa vagyunk?
Figyelt kérdés
O1G: Kinek mit intézett a kormánya2022. aug. 1. 11:05
2/12 anonim válasza:
Nem tudom, de én a Gyermelyi tészta árán vagyok kiakadva. Február 27-i Auchanos rendelésemet nézem, 475 forint volt az 500g-s száraztészta. Ma már 850 forint szinte mindenhol. 5 hónap telt el és csaknem 80%-ot drágult. Ez brutális!
3/12 anonim válasza:
Mindegyik Uniós országban hasonló árak vannak vagy sokkal drágábbak és hetente mennek feljebb, ez van sajnos.
4/12 anonim válasza:
3: csak míg nálunk éhezés lesz lassan, addig az többi uniós országban legfeljebb egy külföldi nyaralást mondanak le.
5/12 anonim válasza:
#3 Pont tegnap néztem meg a tészták árát az osztrák Auchanban, 2,49 euró az 500g-s Barilla, itthon 800 forint, a különbség 25%, nem olyan sok ahhoz képest, hogy a fizetékes között mekkora a különbség.
Ami a drágulást illeti, szintén Barilla példát tudok hozni, tavaly augusztus 5-i rendelésben találtam 1 kilós Barilla pennét, 2 euró volt, ez most 1 évvel később 2,79 euró. Egy év alatt ez 40%-os drágulás. Ehhez képest itthon 5 hónap alatt 80%-al a tészta ára.
6/12 anonim válasza:
Osztrák Intersparban, bocsi. 5-ös voltam.
7/12 anonim válasza:
4.igen ez így van, itt alacsonyak a keresetek, de az Unió ezt a problémát nem tűzte napirendjére, pedig ezzel is foglalkozhatna nem csak a homikkal.
8/12 Demion válasza:
Az eurózónában 7,5%-kal nőttek az élelmiszerárak, Magyarországon 22,1%-kal.
9/12 anonim válasza:
Milka Waffelini (ez az egy szelet csoki, mit megeszek. Eddig évekig 89 Ft volt az ára. ma már 149 Ft volt. Majd hanyatt estem.
10/12 Demion válasza:
7
Szó volt az európai minimálbérről, de a magyar kormány elutasította. Helyette inkább a melegekkel foglalkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!