Miért tüntetnek a tanárok, mikor kereshetnének jobb munkát is?
Nemrég futottam össze volt általános iskolai osztálytársammal, most gimnáziumi tanárként dolgozik. Nekem panaszkodik, hogy mesterdiplomával, 3 nyelvvizsgával 28 évesen kap nettó 207 ezres fizetést.
Miközben a nyelvvizsgáival lazán megkereshetné ennek a háromszorosát is.
Ráadásul nem fogják fel, hogy ha lenne megállapodás az EU-val, és tényleg megkapnák a 20%-os emelést, akkor is még csak nettó 250 környékén lenne a fizetésük, amit egy takarító is megkeres már.
Mikor fogják már fel, hogy az oktatás egy menthetetlenül süllyedő hajó, amiből ki kéne már ugrani, ha valaha családot/otthont szeretnének?
"minden épeszű felnőttnek támogatni kéne őket"
Szerintem is. De nem biztos, hogy úgy, ahogyan sokan mostanában teszik, hogy a tüntetéseket, a sztrájkot támogatják, közben viszont eleve hülyének nézik, amiért még mindig, ennyi pénzért is tanít, ahelyet, hogy mást csinálna, nem bíznak meg benne, megkérdőjelezik a döntéseit, jobban akarják tudni, hogy hogyan kéne tanítaniuk, stb...
Igen, sajnos ez a helyzet.
Az az igazság hogy én például tanárként, anno egyetemista koromban vendéglátós voltam gyárban is dolgoztam sőt még hotelekben takarítottam is... Szóval elég sok munkát úgymond ,,kipróbáltam", tudom milyen. De sajna egy tanár cipőjébe csak egy tanár léphet. Úgyhogy hiába mondjuk embereknek hogy na, ha nem tetszik akkor tessék lehet menni tanítani, kipróbálni, ez nem olyan.
Úgyhogy ha így nem lesznek drasztikus változások -és nem lesznek - akkor ezek az ellentétek mindig meg fognak maradni.
De en sem tervezem sajna a szakmaban maradni, főleg így, fiatalon :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!