Miért tüntetnek a tanárok, mikor kereshetnének jobb munkát is?
Nemrég futottam össze volt általános iskolai osztálytársammal, most gimnáziumi tanárként dolgozik. Nekem panaszkodik, hogy mesterdiplomával, 3 nyelvvizsgával 28 évesen kap nettó 207 ezres fizetést.
Miközben a nyelvvizsgáival lazán megkereshetné ennek a háromszorosát is.
Ráadásul nem fogják fel, hogy ha lenne megállapodás az EU-val, és tényleg megkapnák a 20%-os emelést, akkor is még csak nettó 250 környékén lenne a fizetésük, amit egy takarító is megkeres már.
Mikor fogják már fel, hogy az oktatás egy menthetetlenül süllyedő hajó, amiből ki kéne már ugrani, ha valaha családot/otthont szeretnének?
"Miért tüntetnek a tanárok, mikor kereshetnének jobb munkát is?"
Miért tüntetnek a vasutasok, amikor épp ők tüntetnek, mikor kereshetnének jobb munkát is?
És a taxisok?
És bárki?
Mindenki kereshetne jobb munkát is.
Ezzel az erővel miért nem tiltjuk be a szakszervezeteket, nem?...
"legyen elég pénz a magán iskolákra, mert azt saját zsebből fogok fizetni a családi ház hitel mellett"
Akkor van rá pénz, ha fizetni fogod. Akkor miről beszélsz, hogy "legyen elég pénz"?
.osan, 25 :D
Ezért kene megbecsülni a tanárokat, amíg még vannak
"miért nem mennek külföldre vagy magán tanárnak ?"
Bocsika, nem tűnik fel, hogy mennek? Nem tűnik fel, hogy pont azért van már régóta túl kevés tanár az iskolákban, mert külföldre mennek, meg magántanárnak? Ezért nem tudsz te se helyesen írni...
"Helyes, menjenek csak. Én támogatom őket."
Hány évesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!