Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Felsőoktatásban az oktatók...

Felsőoktatásban az oktatók szándékosan próbálják liberálissá tenni a hallgatókat?

Figyelt kérdés

Nem írok nevet, de Budapesten egy elég neves egyetemen vagyok másodéves hallgató. Konkrétan majdnem az összes oktatóm valamilyen szinten próbál úgy tanítani, hogy közben liberális eszmékről szónokol. Ezt tudatosan csinálják, vagy ők maguk sem veszik észre? Folyamatosan Nyugatot dicsérik, Keletet visszamaradottnnak titulálják. Több oktató is nyíltan kiáll az LMBTQ mellett, sőt némelyik hangosan el is ítéli a jobboldali kormányzást.

Beszéltem erről volt osztálytársaimmal, akik más egyetemen hallgatók, ők is ezt tapasztalják. Másnak is vannak hasonló tapasztalataik?

2022. okt. 9. 21:08
1 2 3 4
 11/39 Revolúcióbiológus ***** válasza:
79%
Hát ha világnézet szerint akarsz felsőoktatási képzést választani akkor menj jogra, ott agyon fogják dícsérni a kormány elmúlt 12 évét. De az NKE-n sem sok rosszat fogsz hallani róla. Ez már felvételed előtt viszonylag köztudott volt, te valamiért mégis úgy döntöttél, hogy egy liberális egyetem liberális tanszékére iratkozol be ami tele van liberális oktatókkal, ahelyett, hogy mondjuk ispánnak tanulnál. Meglepő? Aligha.
2022. okt. 9. 21:26
 12/39 Szabó Ádám2 ***** válasza:
29%

Szerintem is többet kéne beszélnünk M.o.-on a szexuális kisebbségekről. De amit az átlag budapestiek csinálnak, na az kész hisztizés... 10-ből 1-szer, ha hallok budapesti barátokat értelmesen, beszélgetni ezekről a témákról. :S

2022. okt. 9. 21:30
 13/39 anonim ***** válasza:
63%
NKE - Nemzeti Káderképző Egyetem
2022. okt. 9. 21:31
 14/39 anonim ***** válasza:
74%

Én is voltam hallgató, igaz régebben és vidéki egyetemen, de soha egy szó politika, vagy ideológia nem volt. Rövid, érdekes anekdoták igen, de csak szorosan ahhoz a témához kapcsolódóan, amelyről éppen tartották az előadást.

Hogy kell ezt elképzelni? A termodinamika főtételeinek sorolása közben elmond egy-egy "Éljen az LMBTQ", vagy egy "Hajrá nyugat, vesszen kelet" szlogent? :D

2022. okt. 9. 21:33
 15/39 anonim ***** válasza:
59%

Bocs, de ha te Fideszes vagy akkor mit keresel Budapesten?

Ez egy szellemileg nívósabb hely mint a tipikus Fideszes települések, neked inkább egy vidéki cigány faluban lenne a helyed.

2022. okt. 9. 21:34
 16/39 anonim ***** válasza:
75%
@12 Amíg végig kellett néznem, hogy egy nagyon kedves leszbikus barátom lába alól elviszik a lakását, mert bár 10 éve bejegyzett élettársak voltak, öröklésről nem rendelkezett a párja, lévén 40 évesen nem feltétlenül ezen gondolkodik az ember, de mégis meghalt egy motorbalesetben, majd a lakás az őt kitagadó és gyalázó szüleié lett, addig nem fogadok el egy büdös mondatot sem arról, hogy bármi ezzel kapcsolatos dolog hiszti lenne.
2022. okt. 9. 21:36
 17/39 Szabó Ádám2 ***** válasza:
77%
Tisztelt #15-ös, a cigányokat miért kell belerángatni ebbe? Akiket én ismerek közülük, azoknak éppen van elég bajuk . . . Szerencsétlenek.
2022. okt. 9. 21:37
 18/39 Szabó Ádám2 ***** válasza:
28%

#16 Ez egy kifejezetten szomorú, és szívszorító történet...

Egy - ha már itt tartunk, nem leszbikus - lánybarátunkat a saját szülei szívatták meg. Az ő fájdalma kevesebbet ér, mint a te barátodé?...

2022. okt. 9. 21:44
 19/39 anonim ***** válasza:
18%

#16 Ne hazudozzál már, kit nézel hülyének?Senki alól nem veszik ki a lakását csak úgy.Ja, hogy az nem az ő lakása volt és a törvényes öröklés szerint a szülők kapták meg.Miért nem ezt írod?Én heteró vagyok, 5 éve élek együtt a párommal.Képzeld, nálunk pont ugyanez lenne a helyzet ilyen esetben, mert nem vagyunk házasok és nem írtunk végrendeletet.Utánam az én családom örökölne, párom után meg az övé.

Arról csak és kizárólag az ismerőseid tehetnek, hogy nem végrendelkeztek még életükben, holott pontosan tudták, hogy haláleset bekövetkeztén ez lesz belőle.

2022. okt. 9. 21:47
 20/39 anonim ***** válasza:
39%
Talán a csöves putri ELTÉRE jársz? Nálunk BME-n egy jó kis analízisen nem papol a tanár elembétékúról!
2022. okt. 9. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!