Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Felsőoktatásban az oktatók...

Felsőoktatásban az oktatók szándékosan próbálják liberálissá tenni a hallgatókat?

Figyelt kérdés

Nem írok nevet, de Budapesten egy elég neves egyetemen vagyok másodéves hallgató. Konkrétan majdnem az összes oktatóm valamilyen szinten próbál úgy tanítani, hogy közben liberális eszmékről szónokol. Ezt tudatosan csinálják, vagy ők maguk sem veszik észre? Folyamatosan Nyugatot dicsérik, Keletet visszamaradottnnak titulálják. Több oktató is nyíltan kiáll az LMBTQ mellett, sőt némelyik hangosan el is ítéli a jobboldali kormányzást.

Beszéltem erről volt osztálytársaimmal, akik más egyetemen hallgatók, ők is ezt tapasztalják. Másnak is vannak hasonló tapasztalataik?

2022. okt. 9. 21:08
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
28%
Igen, ez így van.Nekem is feltűnt.Nagyon durva agymosás van a felsőoktatásban.Ezért is van az, hogy a többsége a hallgatóknak minél több időt tölt el a felsőoktatásban, annál inkább egy alternatív buborék valóságban él.Persze, vannak kivételek, de ritka.
2022. okt. 9. 21:11
 2/39 anonim ***** válasza:
29%
BME ugyanez, egyes professzorok vég nélkül nyomják a politikát előadások helyett.
2022. okt. 9. 21:14
 3/39 anonim ***** válasza:
68%
Arra nem gondoltok, hogy azért mert pont ez a szellemiség kedvez a tudományos munkának? Mert ez a megfejtés!
2022. okt. 9. 21:15
 4/39 anonim ***** válasza:
68%

Aki elér egy bizonyos intelligenciszintet, az nem dől be a populista lózungoknak.

Egyébként én ismerek olyan tanszéket, ami olyan szélsőjobbos megmondóember tanárokkal van tele, hogy ihaj. Talán nem jó egyetemen vagy. Bár szerintem a felfogásoddal be sem szabadott volna jutnod.

2022. okt. 9. 21:17
 5/39 anonim ***** válasza:
95%
A kelet a nyugathoz képest pedig igenis rendkívül fejletlen. Tény. Hiába is kapálóznál.
2022. okt. 9. 21:18
 6/39 Szabó Ádám2 ***** válasza:
93%

Tényleg visszamaradottak vagyunk. Le vagyunk maradva más fejlettebb országokhoz képest sajnos egy csomó dologban.

Az LMBTQ, meg liberális gondolatok, stb. ezek pedig a mai divatos témák, ezért ezeket hozzák szóba . . .

2022. okt. 9. 21:19
 7/39 anonim ***** válasza:
82%
Én inkább arra gondoltam, hogy a felsőoktatásban dolgozók többsége nem az a tipikus megvezethető agyhalott, hanem gondolkodni képes, autonóm személyiség. Nagyon jól teszik, hogy megpróbálják felnyitni a kevésbé szerencsés, narancsködben úszó hallgatók szemét.
2022. okt. 9. 21:21
 8/39 Szabó Ádám2 ***** válasza:
94%

Az pedig, hogy fejletlen a rendszerünk az nem jelenti azt, hogy mi idióták vagyunk vagy primitívek.

Gondolom történelmi okai vannak annak, hogy magasabbak a bérek más országokban, stb.

Hazánkban az egyik legnagyobb okot és problémát abban látom, hogy a különböző hasznos ötletet, új módszereket

nem vagyunk képesek megbeszélni, jó megtárgyalni egymás közt, hanem másodpercek alatt politikai veszekedés, vagy másféle nézeteltérés, és megsértődések lesznek az ilyen beszélgetésekből... :S

2022. okt. 9. 21:23
 9/39 anonim ***** válasza:
75%
Minél magasabb az iskolai végzettséged és minél többet ismersz a világból, annál valószínűbb, hogy magától értetődőnek tartod, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozók, a menekültek és a hajléktalanok is emberek és öklendezel attól, ha ezt valaki elvitatja.
2022. okt. 9. 21:23
 10/39 anonim ***** válasza:
68%
Úgy látom mióta kimutatták, hogy kevésbé iskolázottak szavaznak a Fideszre, a jobboldaliaknál már a felsőoktatás is egy ördögtől való dolog lesz.
2022. okt. 9. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!