Felsőoktatásban az oktatók szándékosan próbálják liberálissá tenni a hallgatókat?
Nem írok nevet, de Budapesten egy elég neves egyetemen vagyok másodéves hallgató. Konkrétan majdnem az összes oktatóm valamilyen szinten próbál úgy tanítani, hogy közben liberális eszmékről szónokol. Ezt tudatosan csinálják, vagy ők maguk sem veszik észre? Folyamatosan Nyugatot dicsérik, Keletet visszamaradottnnak titulálják. Több oktató is nyíltan kiáll az LMBTQ mellett, sőt némelyik hangosan el is ítéli a jobboldali kormányzást.
Beszéltem erről volt osztálytársaimmal, akik más egyetemen hallgatók, ők is ezt tapasztalják. Másnak is vannak hasonló tapasztalataik?
Aki elér egy bizonyos intelligenciszintet, az nem dől be a populista lózungoknak.
Egyébként én ismerek olyan tanszéket, ami olyan szélsőjobbos megmondóember tanárokkal van tele, hogy ihaj. Talán nem jó egyetemen vagy. Bár szerintem a felfogásoddal be sem szabadott volna jutnod.
Tényleg visszamaradottak vagyunk. Le vagyunk maradva más fejlettebb országokhoz képest sajnos egy csomó dologban.
Az LMBTQ, meg liberális gondolatok, stb. ezek pedig a mai divatos témák, ezért ezeket hozzák szóba . . .
Az pedig, hogy fejletlen a rendszerünk az nem jelenti azt, hogy mi idióták vagyunk vagy primitívek.
Gondolom történelmi okai vannak annak, hogy magasabbak a bérek más országokban, stb.
Hazánkban az egyik legnagyobb okot és problémát abban látom, hogy a különböző hasznos ötletet, új módszereket
nem vagyunk képesek megbeszélni, jó megtárgyalni egymás közt, hanem másodpercek alatt politikai veszekedés, vagy másféle nézeteltérés, és megsértődések lesznek az ilyen beszélgetésekből... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!