Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért keltenek hisztériá...

Sokan miért keltenek hisztériát, csak mert eltörlik a nyelvvizsga kötelezettséget a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Bejelentették hivatalosan is, hogy nem lesz a diploma kiadásának feltétele a nyelvvizsga.

Egyrészt, amikor diplomázunk, nem abból diplomázunk,hogy eltudjuk mondani angolul,hogy jaj de rossz,hogy esik az eső.Hanem abból, amit tanultunk és, amiből megírtuk a diplomamunkát.

Ennyi erővel ahhoz is köthettük volna,hogy tud-e a hallgató WC-t pucolni.

Eleve paraszt dolog volt a felsőfokú végzettséget olyan dologhoz kötni, amihez semmi köze nincs a diplomának.

Én mérnökként dolgozom, sohasem ment a nyelv.Anno, kiválasztottam a legegyszerűbb,leggagyibb államilag (nemzetközileg elismerten esélytelen lett volna) elismert nyelvvizsgát és nagy nehezen átcsusszantam angol B2-n.

De, ma sem tudom jól a nyelvet.Amennyire a munkámhoz kell azt tudom.A tárgyalásokat úgy is a projektvezetők, menedzserek csinálják, nekem nem az a dolgom.

Meg, amúgy léteznek ám tolmácsok, hahó.

Vannak olyan emberek, mint én is, akiknek nincs nyelvérzéke.Lehet kiizzadnak egy nyelvvizsgát, de sohasem fognak folyékonyan beszélni.Viszont a szakmájukban jók, megállják a helyüket.

Másrészt, például egy jogásztól, aki nem nemzetközi jogra specializálódik,hanem mondjuk itthoni válásokra, neki minek nyelvvizsga?

Harmadrészt, akinek annyira kell, majd megtanulja nyelvvizsga nélkül is.Nem kell a vizsgaközpontok zsebét tömni egy papírért.

Végtérre, ez egyáltalán nem csökkenti a felsőoktatás színvonalát, csak toleránsabb lesz az olyanokkal, akiknek nem megy annyira a nyelv vagy nincs rá szüksége a végzettségéhez.

2022. júl. 29. 20:06
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
24%

Ezután mindenki nav elnöknek tanul majd, aki nem tud nyelveket.

[link]

2022. júl. 29. 20:07
 2/38 anonim ***** válasza:
42%
Legalább kevesebb diplomás tud elmenni külföldre, mert nem lesz kénytelen megtanulni az idegennyelveket.
2022. júl. 29. 20:08
 3/38 anonim ***** válasza:
79%
Igazad van, mérnökként egy külföldi multinál minek egy B2-es angol nyelvvizsga amit 15-16 éves gyerekek tömegei is letesznek.
2022. júl. 29. 20:09
 4/38 A kérdező kommentje:

2.

Aki elakar menni, megtanulja a nyelvet.Ennyi.

Liberális demokráciában nevetséges,hogy a nyelvvizsgázást ráerőltetik az emberekre, olyanokra is, akiknek alapból nem megy vagy nincs szüksége a választott szakmájához.

2022. júl. 29. 20:10
 5/38 A kérdező kommentje:

3#

Teljesen felesleges.Ezeknél a multis, mérnöki munkáknál, akik nem projektvezetők, csoportvezetők és hasonlók, alig használnak angolt, azt is csak írásban, e-mailben.

2022. júl. 29. 20:12
 6/38 anonim ***** válasza:
69%
A nyelvtudás egy tudási szint mércéje, ami kell az értelmiségi/diplomás léthez. Ha nem tudsz nyelvet lehetsz jó szakember, csak éppen az új eljárásokat, metódusokat nem fogod érteni, mert mire magyarul megjelenik a világ már két technikai ciklussal előrébb jár.
2022. júl. 29. 20:13
 7/38 anonim ***** válasza:
36%
Addig jó, amíg nem a beteg liberális demokráciátokat kényszerítik itt. A világ nem magyarul van, amúgy is tök bezárt érzés mikor egy nyelvet sem tudsz.
2022. júl. 29. 20:15
 8/38 A kérdező kommentje:

6.

Ez nálunk úgy működik,hogy a magasabb pozícióban levők megismerik ezeket a metódusokat ás átadják a csapatnak, magyarul.

Miért lenne az én dolgom, ezeket "szállítani"?

2022. júl. 29. 20:16
 9/38 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező:

"Aki elakar menni, megtanulja a nyelvet.Ennyi."

Ez nem úgy megy! Külföldön nem elég átmenni a vizsgán ott tudni is kell.

2022. júl. 29. 20:20
 10/38 anonim ***** válasza:
63%
Magyarországon mindenért hisztizik valaki, ebben semmi új nincs.
2022. júl. 29. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!