Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért keltenek hisztériá...

Sokan miért keltenek hisztériát, csak mert eltörlik a nyelvvizsga kötelezettséget a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Bejelentették hivatalosan is, hogy nem lesz a diploma kiadásának feltétele a nyelvvizsga.

Egyrészt, amikor diplomázunk, nem abból diplomázunk,hogy eltudjuk mondani angolul,hogy jaj de rossz,hogy esik az eső.Hanem abból, amit tanultunk és, amiből megírtuk a diplomamunkát.

Ennyi erővel ahhoz is köthettük volna,hogy tud-e a hallgató WC-t pucolni.

Eleve paraszt dolog volt a felsőfokú végzettséget olyan dologhoz kötni, amihez semmi köze nincs a diplomának.

Én mérnökként dolgozom, sohasem ment a nyelv.Anno, kiválasztottam a legegyszerűbb,leggagyibb államilag (nemzetközileg elismerten esélytelen lett volna) elismert nyelvvizsgát és nagy nehezen átcsusszantam angol B2-n.

De, ma sem tudom jól a nyelvet.Amennyire a munkámhoz kell azt tudom.A tárgyalásokat úgy is a projektvezetők, menedzserek csinálják, nekem nem az a dolgom.

Meg, amúgy léteznek ám tolmácsok, hahó.

Vannak olyan emberek, mint én is, akiknek nincs nyelvérzéke.Lehet kiizzadnak egy nyelvvizsgát, de sohasem fognak folyékonyan beszélni.Viszont a szakmájukban jók, megállják a helyüket.

Másrészt, például egy jogásztól, aki nem nemzetközi jogra specializálódik,hanem mondjuk itthoni válásokra, neki minek nyelvvizsga?

Harmadrészt, akinek annyira kell, majd megtanulja nyelvvizsga nélkül is.Nem kell a vizsgaközpontok zsebét tömni egy papírért.

Végtérre, ez egyáltalán nem csökkenti a felsőoktatás színvonalát, csak toleránsabb lesz az olyanokkal, akiknek nem megy annyira a nyelv vagy nincs rá szüksége a végzettségéhez.

2022. júl. 29. 20:06
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
31%
20. Pedig így van. Hónapok óta otthon biflázza az angol szavakat és ha megtanult x számú szót, akkor jön a lányomhoz tanulni, mert ősz végén nyelvvizsgát akar tenni. Nem értem a logikáját,de ő tudja.
2022. júl. 29. 22:03
 22/38 anonim ***** válasza:
0%
Az idegen nyeltudás nélküli (professzionális nemzetközi kommunikációra képtelen) mérnök, akkor a diplomáját is csak kiizzadta. Valójában egy (ál)diplomás segédmunkás. Elnézést a segédmunkásoktól!
2022. júl. 30. 00:12
 23/38 anonim ***** válasza:
36%
Megnézném, hogy mit csinálna nyelvvizsga nélkül egy hallgató akkor, ha a szakirodalom csak angolul lenne elérhető és abból kellene dolgozatot írni, vizsgára készülni. Na, pontosan ezért kell a nyelvvizsga.
2022. júl. 30. 01:03
 24/38 anonim ***** válasza:
75%
Nyugi más európai országokban senki nem követeli a diplomához a nyelvvizsgát általában, ha nem külföldi. Ök túl jutottak az írjuk kötelezővé akkor.
2022. júl. 30. 07:12
 25/38 anonim ***** válasza:
76%
24. Nyugi, mert más európai iskolákban evidencia a magas szintű nyelvoktatás már az iskolába kerüléstől. Itt is az kellene, nem a heti 5 nem létező tesi óra meg a hittan/etika.
2022. júl. 30. 08:04
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
25. Azzal én nem tudok mit csinálni, ha bemennek tanítani idiótája is ez után szeptemberben. Monumentális változás után az ilyet el kellene üldözni Oroszországba fizetés emeléskor lazán.
2022. júl. 30. 18:05
 27/38 anonim ***** válasza:
61%
25. A magas szintű nyelvoktatás hiánya nem a tanárok sara. Heti 2 órában mit vársz egy nyelvtanártól csoportbontás nélkül? A helyzet még sokkal rosszabb lesz ezután, mert kevés a tanár. Oroszországot ne emlegesd a tanárokkal kapcsolatban, lehetne több eszed, de ha nincs, maradj csendben.
2022. júl. 30. 19:15
 28/38 anonim ***** válasza:
43%
Mindenki jön a rossz nyelvoktatással. 34 vagyok, a baráti körömben mindenkinek volt nyelvvizsgája, már az előtt, hogy egyetemre ment. Gondolom egyszerűbb az oktatást szídni, mint leülni és tanulni.
2022. júl. 30. 19:20
 29/38 anonim ***** válasza:
18%
Egyebkent igen, sokan hiszteriat keltenek pedig meg szo sincs arrol, hogy valoban nem kell nyelvvizsga. Egyelore arrol van szo, hogy az egyetemek nagyobb autonom mozgasteret kaptak, amibe a nyelvvizsgat is beletettek, kvazi az adott egyetem donti el, hogy kell vagy sem. Valoszinu tovabbra is tobb egyetem meg fogja kovetelni a nyelvvizsgat, egy-ket kepzesen mint peldaul pedagogus, egegszsegugyis meg eltorlik ahol szarban van a haza, ez egy szep trukk. Ugyhogy elobb varjatok ki a veget. Egyebkent szerintem ez egy ertelmes (kivetelesen) intezkedes volt, mar korabban is adhattak volna nagyobb felelosseget az egyetemeknek mind a felveteliztetesben, mind a kovetelmenyek meghatarozasaban.
2022. júl. 31. 06:16
 30/38 anonim ***** válasza:
0%
27 Attól aki kollaboráns ehhez az oktatáshoz, úgyhogy végig ülte és látja melyik nagyobb hatalomtól származik alapjai az oktatás azzon számon kellene kérni legalább. Így keveredett Oroszország bele a képbe.
2022. júl. 31. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!