Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért keltenek hisztériá...

Sokan miért keltenek hisztériát, csak mert eltörlik a nyelvvizsga kötelezettséget a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Bejelentették hivatalosan is, hogy nem lesz a diploma kiadásának feltétele a nyelvvizsga.

Egyrészt, amikor diplomázunk, nem abból diplomázunk,hogy eltudjuk mondani angolul,hogy jaj de rossz,hogy esik az eső.Hanem abból, amit tanultunk és, amiből megírtuk a diplomamunkát.

Ennyi erővel ahhoz is köthettük volna,hogy tud-e a hallgató WC-t pucolni.

Eleve paraszt dolog volt a felsőfokú végzettséget olyan dologhoz kötni, amihez semmi köze nincs a diplomának.

Én mérnökként dolgozom, sohasem ment a nyelv.Anno, kiválasztottam a legegyszerűbb,leggagyibb államilag (nemzetközileg elismerten esélytelen lett volna) elismert nyelvvizsgát és nagy nehezen átcsusszantam angol B2-n.

De, ma sem tudom jól a nyelvet.Amennyire a munkámhoz kell azt tudom.A tárgyalásokat úgy is a projektvezetők, menedzserek csinálják, nekem nem az a dolgom.

Meg, amúgy léteznek ám tolmácsok, hahó.

Vannak olyan emberek, mint én is, akiknek nincs nyelvérzéke.Lehet kiizzadnak egy nyelvvizsgát, de sohasem fognak folyékonyan beszélni.Viszont a szakmájukban jók, megállják a helyüket.

Másrészt, például egy jogásztól, aki nem nemzetközi jogra specializálódik,hanem mondjuk itthoni válásokra, neki minek nyelvvizsga?

Harmadrészt, akinek annyira kell, majd megtanulja nyelvvizsga nélkül is.Nem kell a vizsgaközpontok zsebét tömni egy papírért.

Végtérre, ez egyáltalán nem csökkenti a felsőoktatás színvonalát, csak toleránsabb lesz az olyanokkal, akiknek nem megy annyira a nyelv vagy nincs rá szüksége a végzettségéhez.

2022. júl. 29. 20:06
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:
13%
Nyelvvizsga nélkül beszélek angolul, dolgoztam is olyan munkakörben, ahol kellett az angol. Meg voltak velem elégedve. Akkor most papír nélkül ér ez valamit?
2022. júl. 31. 19:59
 32/38 anonim ***** válasza:
47%
Ezért gondolom gond nélkül letennél egy középfokút ha kéne a diplomához.
2022. júl. 31. 21:47
 33/38 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sem volt korrekt ezzel zsarolni teljesen másból vizsgázó embereket! Az viszont borítékolható, hogy akiken ezt behajtották, azoknak ez bántja az igazságérzetét, - mert sokan közülük vért izzadtak a számukra teljesen értelmetlenül, szükségtelenül eléjük gördített plusz akadály leküzdésével!
2022. aug. 1. 05:38
 34/38 anonim ***** válasza:
36%
Ne bántsa, ők többet érnek a munkaerőpiacon, mint azok akiknek nincs nyelvtudásuk.
2022. aug. 1. 08:40
 35/38 anonim ***** válasza:
24%
#34 nem nyelvtudásról, hanem nyelvvizsgáról van szó. Az első elengedhetetlen, a második teljesen felesleges.
2022. aug. 1. 09:07
 36/38 anonim ***** válasza:
52%
Persze de aki nem tudja letenni a nyelvvizsgát a diplomához annak nyelvtudása sincsen.
2022. aug. 1. 09:12
 37/38 anonim ***** válasza:
36%
#36 ez az állítás igazából egyik oldalról sem igaz. Én nem tudnék angolból levizsgázni, pedig 7 éve nyelvi környezetben dolgozom, tárgyalok. De fogalmam sincs, a sok hülye igeidő viszonyáról meg a nevesített nyevltani csodákról. Oroszból nyelvvizsgáztam, a betűket még felismerem...
2022. aug. 1. 09:22
 38/38 anonim ***** válasza:
52%
Ha te tárgyalsz angolul,akkor kizárt, hogy ne tudnál levizsgázni.
2022. aug. 1. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!