A kormány,hogyhogy nem végzett olyan nagy felsőoktatási átalakításokat,mint amiket beharangozott?
Én elvégeztem egy műszaki bsc-t,majd több év kihagyás után, most kezdtem el az MSC-t.Újra belekerültem a felsőoktatás körforgásába.
Nem tagadom,hogy végzett átalakításokat, javításokat, de kisebb mértékben, mint amiket beharangoztak.
A felsőoktatás az állami ösztöndíjas helyek terén még mindig, több helyen pazarlóan, másutt túlköltekezve működik.Nincsen megfelelően optimalizálva.
-Ami számomra érthetetlen,hogy egyes intézményeknél, miért nincsen állami ösztöndíjas levező képzés,hanem csak és kizárólag költségtérítéses formában indul.
-A másik,hogy az állami helyeket miért nem szüntették meg a "hobbinak való" képzéseknél.Például, szociológia,filozófia,szabad bölcsészet...stb
Ezek a képzések nem hasznosíthatóak a versenyszférában, de még a közszférában is alig.Igazából relevanciájuk is kevés, egy olyan korból maradtak vissza, amikor az egyetemet végzett emberek egy szalonban szivarozgattak,filozofálgattak.Nagyszüleink idejében az iskolákban, a nőket mosni tanították meg varrni.Manapság már nincs ilyenre szükség.
De, mivel vannak, akiket érdekel, kizárólag költségtérítéses formában maradjanak ezek a képzések.
Mintha azt kérdeznéd, hogy a kormány miért hazudik folyamatosan?
Hogy miért nem?
Mert nem is akartak, viszont az ígérgetés épp érdekükben állt valamiért.
"miért nem szüntették meg a "hobbinak való" képzéseknél.Például, szociológia,filozófia,szabad bölcsészet"
"Nagyszüleink idejében az iskolákban, a nőket mosni tanították meg varrni.Manapság már nincs ilyenre szükség."
Igazad van, legyunk techb*uzi droidok, akik csak vásárolni, zabálni meg szarni tudnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!