Miért gondolom azt, hogy a pedagógusok igenis jól vannak fizetve? Gyurcsány idején se voltak jobban.
Már egy pályakezdő is megkap nettó 160 ropit. Azért az nem rossz pénz egy gyakornoknak. Annál még egy kezdő szoftverfejlesztő sem kap sokkal többet, pedig az a világ legnehezebb szakmája. Sőt. Amikor én voltam teljesen pályakezdő, már diplomával, Budapesten is az első 2-3 hónapban bejelentetlenül tanultam a cégnél 0 forintos fizetéssel, mert egyszerűen nem volt más lehetőség, még diplomával sem. Még a BME-n sem adnak annyi kezdőtudást, hogy az elég legyen a cégeknek, nagyon rá kell tanulni. Végül 2-3 hónap után kaptam először fizetést, az is az akkori garantált bérminimum volt, nettó 129 ezer forint, mérnök informatikusként.
Ahhoz képest a pedagógusok már az első munkanapjukon fizetést kapnak, méghozzá nettó 160 ezret vagy mennyit.
A mai világban ez nem rossz, ahhoz képest mennyire csak az építőiparosokat fizetik meg. Egyszerűen ha nem építőiparban dolgozol, vagy nem vagy nagyon senior fejlesztő, vagy nem vagy jól menő vállalkozó (régebben a vendéglátóipar is pénzes volt, most már az sem), akkor ez egy teljesen korrekt bér.
"Gyurcsány idején se voltak jobban."
Rendkívül releváns arra hivatkozni, hogy 10-20 éve mennyit kaptak a tanárok...
Amúgy meg érdekes módon akkor nem tüntettek ennyire a béremelésért, ma már felvilágosultabbak az emberek, tudják jobban hogyan kell kiállni a jogaikért. Az MSZP kormány alatt is voltak kisebb szakszervezeti tüntetések, de ők azért jobban hajlandók voltak tárgyalni a szakszervezetekkel, ma meg sajnos már szakszervezetek sincsennek, így nincs is kivel tárgyalni.
Igen, a szoftverfejlesztő a világ legnehezebb és legnagyobb kitartást, legtöbb tanulást igénylő szakmája. De csak akkor jövedelmező, ha már nagyon tapasztalt és nagyon penge vagy.
Tapasztalatlanként teljesen piacképtelen a szakma, nagyon rögös az út amíg megszerzed a kellő tudást, hogy piacképes legyél.
A pedagógusoknak viszont azonnal fizetnek, pedig nem gondolom hogy kezdőként túl hasznos munkát végeznének.
"Próbálj megélni 160.000 ből, magadtól is rájössz, h miért kevés. Illetve ennyi pénzből próbálj bérelni, venni ingatlant etc."
Na ne viccelj már, mióta számít az Magyarországon, hogy mennyiből lehet megélni, meg ingatlant venni?
Én miből tudtam megélni 0 forintos fizetésből? Nyilván a szüleim, rokonaim eltartottak és náluk éltem.
Meg lehet élni 0 forintból is, ha van aki eltart. De nehogy ez legyen már a mérvadó, hogy Magyarországon mennyiből lehet megélni meg saját ingatlant venni. Mintha ez valaha is számított volna... a pedagógusoknak miért akar mindenki saját lakást meg megélhetést?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!