Miért gondolom azt, hogy a pedagógusok igenis jól vannak fizetve? Gyurcsány idején se voltak jobban.
Már egy pályakezdő is megkap nettó 160 ropit. Azért az nem rossz pénz egy gyakornoknak. Annál még egy kezdő szoftverfejlesztő sem kap sokkal többet, pedig az a világ legnehezebb szakmája. Sőt. Amikor én voltam teljesen pályakezdő, már diplomával, Budapesten is az első 2-3 hónapban bejelentetlenül tanultam a cégnél 0 forintos fizetéssel, mert egyszerűen nem volt más lehetőség, még diplomával sem. Még a BME-n sem adnak annyi kezdőtudást, hogy az elég legyen a cégeknek, nagyon rá kell tanulni. Végül 2-3 hónap után kaptam először fizetést, az is az akkori garantált bérminimum volt, nettó 129 ezer forint, mérnök informatikusként.
Ahhoz képest a pedagógusok már az első munkanapjukon fizetést kapnak, méghozzá nettó 160 ezret vagy mennyit.
A mai világban ez nem rossz, ahhoz képest mennyire csak az építőiparosokat fizetik meg. Egyszerűen ha nem építőiparban dolgozol, vagy nem vagy nagyon senior fejlesztő, vagy nem vagy jól menő vállalkozó (régebben a vendéglátóipar is pénzes volt, most már az sem), akkor ez egy teljesen korrekt bér.
Bármit lehet a végtelenségig relativizálni, ha a saját prekoncepciódat akarod igazolni.
Megfelelő oktatás nélkül nem fog ez a társadalom felzárkózni. Pont.
Csak annyit mondok, gyerekek, ne legyünk már álszentek.
Soha az életben nem ahhoz mérték a béreket Magyarországon, hogy meg lehet-e élni belőle. Értem sem hullajtott senki egy könnycseppet sem amikor csóró voltak, sőt kigúnyoltak a gec1be. A magyar kultúra egyszerűen ilyen, nem számít mennyiből lehet megélni, teremtse az ember elő a föld alól is a hiányzó összeget, vagy ha nem tetszik el lehet innen menni.
A pedagógusokkal miért ilyen szolidáris mindenki?
"És kedves empátiahiányos avagy troll kérdező: akinek nincsenek rokonai, barátai, akik eltartsák, az szerinted mit csináljon?"
Menjen ki külföldre mosogatni, szedje össze magát anyagilag, hogy itthon meg tudjon élni majd tanításból is ha tanítani akar.
Vagy nem ez a magyar mentalitás? Mi történt most a magyarokkal, hirtelen átmentek szolidárisba?
Amikor a kínaiak idehozták az első gyárukat, még ők is csodálkoztak a béreken és első kérdésük az volt, hogy hogy lehet itt ennyiből megélni?
Kínaiakról beszélünk, nem németekről.
Mondjuk az igaz hogy az embereket általában hidegen hagyja hogy a másik hogy él meg és inkább lenézés az eredménye ha valaki keveset keres.
De ha kiállsz magadért akkor az már becsülendő. A tanárok most kiállnak magukért és sokan melléjük állnak mert társadalmilag hasznos győzelem lenne ha sikerülne elérni valamit és nem csak a tanároknak.
A nem jól fizetett junior mérnök informatikusok is kiállhatnának magukért. Minden szakma alulfizetett képviselői kiállhatnának magukért. A kukások megtették. Amikor látták hogy halmozódik a szemét akkor úgy döntöttek hogy rendezik velük. Ha keveset keresel akkor vedd fel a kapcsolatot a többi informatikussal és ti is szervezzetek országos sztrájkot és ha sorban leállnak a cégek és a weboldalak akkor ti is elértek valamit. De könnyebb másokat szidni mert sztrájkolnak mint neked kiállni magadért.
20-as
Ha a kukások nem viszik el a szemet akkor nagyon büdös lesz és még betegségek és rágcsálók is elszaporodhatnak.
Ha a tanár nem dolgozik akkor mi van? A kölykök amúgy is hülyék és lógósak, akik nem azok magántanárhoz járnak, az a pár nap nem tanítás már nem oszt nem szoroz semmin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!