Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A népszámlálásnál valamit nem...

A népszámlálásnál valamit nem értek,ez egy adatgyűjtés?

Figyelt kérdés

Szóval úgy értem, hogy egy adatgyűjtés, de: Akkor miért kell név szerint? Tehát hogy hányan laknak putriban, hányan diplomások, hány fürdőszoba jut egy emberre, mennyi idő alatt jut be a munkahelyére, van-e látási nehézsége, stb...stb.... Ha ehhez az adathalmazhoz név nélkül jutnak, akkor is tudnak belőle statisztikai számításokat, elemzéseket készíteni, akkor miért kell névvel együtt?

(Mondom ezt úgy, hogy első között beküldtem, szóval nem vagyok paranoiás, csak a logikát nem értem benne így).

2022. okt. 7. 10:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

#12 Teljesen egyetértek veled.

- Tóth János bácsi.

2022. okt. 9. 09:42
 22/32 anonim ***** válasza:
43%

tegnap 08:54

Az összevissza-kommunikáció viszont itt kezdődik.

x kinyilvánítja, hogy kétféle kromoszóma van kétféle nem van.

(Igaz, vagy nem igaz?)

Máris kiderül, hogy nem csak kétféle kromoszóma van, hanem vannak mások is, és az sem igaz, hogy a kromoszóma alapján tehát szimplán meg lehet állapítani a nemet, vagy máris több nem van, így bukik a személyi szám rendszer, és az, amiért most a Fidesz annyira harcol egyre kiterjeszteni, tovább rontani a kirekesztő szándéka miatt (aminek a valódi célja csupán annyi, hogy azt az illúziót keltsék másokban, hogy ők a "kerítésen belül vannak", és gyűlölködjenek a kitalált ellenségre, védjék a gazdit, aki közben őket rugdossa, és az utolsó molekula húst is lerágja a csontról, amit odavet nekik, de azért utána megnyalatja velük a kezét.) - tudom, felháborító szembesülni az igazsággal, talán most sem vesztek tudomást róla, hogy ezt játszák veletek, de ez a helyzet akkor is, ha egyszerűbb ezért rám haragudni, aki kimondja az igazságot.

És miért is baj, ha valaki megváltoztatja a nemét? Neked konkrétan személy szerint mit árt az, ha Viktor teszem azt Viktória akar lenni, és az lesz a személyiében?

Mások méltóságának megsértése, törvényszintű traumatizálása, szerinted miként teremt számodra jobb életszínvonalat?

Ez bizony csak illúzió, terelés, hogy ne a valós problémáddal foglalkozz, hogy az odavetett csonton semmi húst nem hagytak, pedig jóval többet érdemelsz te is, én is, és mindenki más is.

De ha ez mindenkiben tudatosulna, és mindenki ezzel lenne elfoglalva, akkor már a tisztelt kormánypárti politikusok holnap rohannának Moszkvába segítséget kérni, na meg tankokat, hogy elfojtsák az ellenfülkeforradalomnak mondott közfelháborodást.

2022. okt. 9. 10:16
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

"Máris kiderül, hogy nem csak kétféle kromoszóma van, hanem vannak mások is"

Igen, genetikai betegségek folytán, amik általában életképtelen egyedet eredményeznek.

"És miért is baj, ha valaki megváltoztatja a nemét? Neked konkrétan személy szerint mit árt az, ha Viktor teszem azt Viktória akar lenni, és az lesz a személyiében?"

Azért, mert a TB még fizeti is az ilyen nemváltoztató műtéteket, miközben ez csak egy pszichés probléma. A másik, hogy Viktória elkezd hisztizni, hogy a férfiak nem állnak szóba vele, mert "transzfóbok", holott csak annyiról van szó, hogy egy hetero férfi nyilván nem fog leállni egy átműtöttel, mert attól még, hogy mesterségesen cicit növesztett, Viktória bizony egy homoszexuális férfi.

2022. okt. 9. 13:45
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mert ha a személyiébe is bekerül, hogy ő mostantól nő, akkor máris jogtalan előnyökhöz jut. Pl. 40 év után elmehet nyugdíjba, míg a férfiak nem. Vagy pl háború esetén nem viszik katonának.
2022. okt. 9. 13:48
 25/32 anonim ***** válasza:
60%

""Máris kiderül, hogy nem csak kétféle kromoszóma van, hanem vannak mások is"

Igen..."

- Ennyi, elismerted, nem is kell tovább magyarázkodni a semmit.

"Azért, mert a TB még fizeti is az ilyen nemváltoztató műtéteket, miközben ez csak egy pszichés probléma."

- És az téged miért zavar - még mindig nincs megmagyarázva, hogy ez téged konkrétan mennyire károsít meg. Lényegtelen, hogy milyen betegségnek állítod, de hány transznemű van, mennyi a teljes TB-támogatás a teljes eljárásra? Tudsz valami adatot vagy csak vagdalkozol?

És kerül, amennyibe kerül, tudomásul kell venni. Ennyi.

Vagy netán az alkoholistáknál is ugyanilyen meggyőződéssel mondod, hogy egyetlen forinttal se támogassák semmilyen gyógykezelésüket? Májátültetés, stb. na hát az meg főleg ne?

Dohányosok se kapjanak TB támogatást a gyógykezelésre, csak fizessék a TB-t?

Rákosokat se kezeljék támogatással, mert biztos maguk tehettek arról, hogy rákosok lettek? (pl. pszichoszomatikus betegség, tudatosabban kellett volna biztos élni.)

(Azoktól, akik ezekben a betegségekben szenvednek, elnézést kérek, ha megbántottam őket, remélem értik a szarkazmust erre az ostoba érvelésre)

A társkeresési problémájukat meg ne vedd magadra, az nem a te terhed. - Szintén nem érv. Vagy hányan transznemű zaklatott már téged, hogy veled akar élni, és nem hallgatott a szép szóra amikor elhajtottad?! ;) Egyáltalán hány transzneművel találkoztál már személyesen az életben? Vagy hánynak a hisztijét kényszerültél hallgatni személyesen?

És a névváltoztatás tilalma konkrétan miért is jó (ha teszem azt egy forinttal se támogatná a TB a beavatkozást? Azt még megértem, ha azt mondod, hogy juj, az eljárási költség, de semmivel se kerül többe, mint egy Éváról Emesére változtatni egy nevet, ennek is, annak is megvan a maga költsége, és állja is az ember. (Tudom, mert végigmentem a procedúrán, és az emberek jelentős része is végigmegy rajta házasságkötés során - igaz én férfiként tettem, de nem Viktórból lettem Viktória, hanem szimplán a második keresztnevemet töröltettem hivatalosan.)

"Ja, és mert ha a személyiébe is bekerül, hogy ő mostantól nő, akkor máris jogtalan előnyökhöz jut. Pl. 40 év után elmehet nyugdíjba, míg a férfiak nem."

Erre mérget mersz venni, hogy tényleg így van? Mert én nem. Amúgy meg az az álláspontom erről, hogy ebben az esetben a férfiak hátrányos megkülönböztetésén kéne javítani, és mindenkinek lehetővé kellene tenni. (Nem a nőktől is elvenni, hanem a férfiaknak is megadni - a transzneműekkel együtt.)

De ez sem érint téged különösebben. A Fidesz milliárdszor többet lop naponta szét a költségvetésből, de az gondolom, nem zavar.

Engem azonban többek között az zavar, hogy az egyházi iskolák sokkal magasabb támogatást kapnak diákonként, mint az állami iskolák.

Nosza, az egyházak nem zavarnak? Rohadt sok költségvetést kapnak puszira.

Vagy a sport támogatás - x ember hobbija nem szolgál konkrétan semmilyen konkrét nemzeti érdeket, a sok stadion?

Az nem zavar, hogy diákok fagyoskodnak majd, de még egyetlen stadion bezárásáról se hallottam, hogy ne legyen fűtés. Vagy hogy szélnek eresztenének néhány focicsapatot, mert az ápolók, a tanárok fontosabbak lennének.

Vagy hogy a képviselők fizetésemelésére futotta, de a tanárokkal még nemhogy tárgyalni, nem tárgyalnak, de még beléjük is rúgnak ezek a nagy "keresztények" (bizonyára Krisztus tanítása szerint, ugye)?

2022. okt. 9. 20:04
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem látom fekete-fehéren a világot!

Rühellem a Fideszt és igen, zavar, hogy az egész ország az övék, meg, hogy maguknak osztják a pénzt.

Aztán: szerintem az egyháznak nem lenne szabad iskolát működtetni.

Ja és ha rajtam múlna, a tanároknak bruttó 5-600 ezres kezdő fizetést adnék.

Nem vagyok homofób sem. Felőlem vonzódhat valaki a saját neméhez, én a melegházasságot is engedélyezném. De mikor valaki nem tudja elfogadni a saját nemét és azért műtteti magát férfiből nővé, hogy utána férfiakat keressen, az nekem nagyon furcsa, mert akármit csinál, nem lesz belőle soha valódi nő. Tehát hetero férfi sosem fog rá nőként tekinteni.

2022. okt. 9. 21:03
 27/32 anonim ***** válasza:
51%

#25 Vannak dolgok amikről szimplán tudjuk, hogy jó vagy rossz dolgok és emiatt nem akarjuk sem tenni sem másoknak engedni hogy megtegyék.

Te megpróbálod megideologizálni, hogy az ami rossz azt miért is kellene hagynunk megtörténni.

Vannak alapvetések amik az élet alapját jelentik, ilyen az hogy 2 nem van, férfi és nő. Pont. Nincsen több.

Ezen felül hibák vannak csak amik éppen úgy léteznek ebben a kérdésben, mint a magasság vagy bármely más testi jelleg fejlődésében, mentális problémákban is.

A hibákat te nem hibának akarod tekinteni, hanem elvárod tőlünk, hogy mivel elismerjük, hogy léteznek máris emeljük azonos szintre és fogadjuk el normálisnak. nem fogadjuk. Nem is kell így tennünk. A valóság ugyanis nagyon pontosan cáfol téged azzal, hogy ezek a hibák akár mentális problémák, akár fejlődési rendellenességek, az ember alap, normális állapotában működésképtelenséget okoznak.

Lehet itt játszani azzal, hogy a vak az nem is vak, csak látásában korlátozott személy, meg tilthatod hogy törpének nevezzük a törpét, de ettől még az a rögvalóság, hogy ezek hibák a rendszerben. Ahogyan a normális XX és XY kromoszómapárok helyett rengeteg más is megjelenik, de ezek nem befolyásolják azt, hogy 2 nem létezik az embernél, mert az ember szaporodásához csak 2 nem kell - az viszont kell. Kell 1 férfi meg kell 1 nő ahhoz hogy gyerek legyen.

Hogy ez a férfi, aki nemzőképes, az éppen XY vagy XXY, XYY netán más kromoszómákkal férfi, az lényegtelen, mert férfi és a férfi szerepet akkor tudja a szaporodásban betölteni ha férfiként hímivarsejteket termel. Ha meg nemzőképtelen - esetleg pont a kromoszóma rendellenessége miatt - akkor meg éppen a természet gondoskodott arról, hogy ez a hiba ki legyen küszöbölve a fejlődésből.

Nevezhetsz nőnek egy átműtött férfit vagy éppen leírhatod, hogy egy férfi szül gyereket, attól ez még csak mese lesz amivel próbálod átformálni a valóságot. Férfi nem szül gyereket, mert nincs petesejtje, nincs méhe, hüvelye és nem képes szülni. Pont. Ha képes arra, hogy teherbe essen akkor ő nő, mindegy van-e melle vagy nincsen, van-e műtve rá pénisz vagy nincsen. Éppen így nem fogsz nőt csinálni egy férfiból műtétekkel.

Alig pár év alatt teljesen elfelejtettétek amit korábban éppen ilyen agresszívan erőltettetek, hogy mindenki vállalja fel önmagát, mindenki legyen olyan amilyen és ne hagyja hogy a társadalom átformálja.

Jött egy új mese, egy új divat - egy új szándék arra hogy valaki pénzt keressen vele, te meg gondolkodás nélkül ismételgeted a hülyeséget vele.

Tedd! de ne várd el, hogy a normálisan gondolkodó emberek hagyják, hogy a gyerekeket ilyen torz gondolkodással befolyásold. Pont ahogy nem lehet a laposföld hívőket sem engedni vagy az anarchistákat, nácikat sem.

2022. okt. 9. 21:04
 28/32 anonim ***** válasza:
60%

#27 Hú, ez kicsit tömény volt, pedig csak felületesen olvastalak el, mondjuk azt, hogy "gyerekeket torz gondolkodásra akarok befolyásolni" - nos szerintem a gyűlölet a torz gondolkodás "és pont"

Biztos, hogy a szeretet, és az aggodalom motivál téged amikor a nagy korlátozást támogatod, nem a gyűlölet?! Ugyanmár!

Rohadtul leszarod azokat az embereket, csak rosszat akarsz nekik, mert azzal az illúzióval álltatod magad, hogy akkor neked jobb lesz. Ez éppolyan nagy baromság, mintha valakit letolsz a föld alá, akkor te több leszel, hát egy nagy fenét!

És egyszerűen csak a rúgdosásvágy, a lincshangulat van meg benned, mert Orbán kiadta a tűzparancsot te meg tele vagy feszültséggel a szutykos életed miatt, amiért persze mindenki más a felelős, Brüsszel, Soros, Gyurcsány, LMBTQ, csak nem a kormány, és nem te.

2022. okt. 10. 00:02
 29/32 anonim ***** válasza:
51%

#28 " ez kicsit tömény volt, pedig csak felületesen olvastalak el,"

A lényeget le is írtad.

nem is érdekel, hogy a másik mit mond, te csak ismételgeted amit elképzeltél - amit feltételezel a másikról.

Ez nem vita, itt te kinyilatkozod az agymenéseidet és ennyi.

2022. okt. 10. 06:49
 30/32 anonim ***** válasza:
24%

#29: Hagyd! Vitázni csak azzal lehet, aki észérveket hoz. Aki csak ugyanazt szajkózza, azzal nincs mit kezdeni.

Látod: csak mert nem értünk vele egyet, már Orbán emberei vagyunk és szánalmas az életünk, amiért persze másokat okolunk... :D

2022. okt. 10. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!