Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A népszámlálásnál valamit nem...

A népszámlálásnál valamit nem értek,ez egy adatgyűjtés?

Figyelt kérdés

Szóval úgy értem, hogy egy adatgyűjtés, de: Akkor miért kell név szerint? Tehát hogy hányan laknak putriban, hányan diplomások, hány fürdőszoba jut egy emberre, mennyi idő alatt jut be a munkahelyére, van-e látási nehézsége, stb...stb.... Ha ehhez az adathalmazhoz név nélkül jutnak, akkor is tudnak belőle statisztikai számításokat, elemzéseket készíteni, akkor miért kell névvel együtt?

(Mondom ezt úgy, hogy első között beküldtem, szóval nem vagyok paranoiás, csak a logikát nem értem benne így).

2022. okt. 7. 10:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
23%

Ha azért kell az azonosítás, hogy ne töltse ki valaki kétszer, ahhoz elég lett volna egy személyi számot, TB számot vagy adóazonosítót megadni, minek a név és főleg a pontos cím?!

Meg rákérdeznek az ember farka méretére is, de pl. arra, hogy a fűtést tudjuk-e szabályozni, arra nem. Pedig itt nagyon jó lenne, ha tudnánk, mert télen csak nyitott ablakkal lehet megmaradni, különben 27 fok volna. Gyakrolatilag az utcát fűtjük, pazaroljuk az energiát, mert nem tudjuk lentebb tekerni a fűtést, ha meg globálisan veszik lentebb, akkor a földszinten 18 fok van...

2022. okt. 7. 13:04
 12/32 anonim ***** válasza:
38%
11, nem mindegy, hogy a személyiszámodat vagy a nevedet adod meg? Ha megadod az egiyket, automatikusan tudják a másikat.
2022. okt. 7. 13:07
 13/32 anonim ***** válasza:
0%
Putyin számára gyűjtik az adatokat, hogy hány bevethető embert tud neki Orbán küldeni. Nem véletlen, hogy csak az után merült fel hirtelen a népszámlálás, hogy Putyin serege visszaszorult, vesztésre áll.
2022. okt. 7. 13:35
 14/32 anonim ***** válasza:
40%

#20 lehet, hogy egy nemzetközi összehasonlítás a célja, nem tudom. De az még nem gátolja a nemzetközi összehasonlítást, hogy több kérdést tesznek fel, és több dologra is használható lesz az egész.

Hatalmas nyereségek lehetett volna ebből:

- átgondolt közútfejlesztési stratégia,

- akadálymentesítési stratégia

- optimális energiahatékonysági pályázat, célzott támogatás

stb.

Ha nagyon gondolkodnék, még egy rakás dolog jutna eszembe, de ezek jöttek kapásból. Vannak, akik ennek a megtervezésére milliókat kapnak, én ingyen többet tettem most öt perc alatt.

2022. okt. 7. 14:08
 15/32 anonim ***** válasza:
10%

Ja meg az mekkora gáz ebben a szarban, hogy házasság van megadva, de a bejegyzett élettársi kapcsolatnál kifejezetten csak az van megadva, hogy azonos neművel lehet, de heteroszexuális bejegyzett élettársi kapcsolat válaszlehetőség nincs.

A nemeknél is csak férfi és nő van, de pl. transzszexuális, interszexuális stb. nincs.

és a vallásra betegségre, stb. rákérdeznek, de a szexuális irányultságra pl. nem, pedig akkor a végén még kiderülnek, hogy valójában az a kisebbség nem is olyan kisebbség - na mondjuk ezt megértem, hogy miért nem teszik.

Vagy tehettek fel volna olyan kérdéseket, hogy mennyire vagyunk megelégedve az ilyen-olyan közszolgáltatással.

2022. okt. 7. 14:16
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
15 : Ha a szexuális irányultságra rákérdeznének, akkor tuti hogy milliók irnák be, hogy homoszexuálisok, csak azért hogy szivasák a fideszt.
2022. okt. 7. 14:32
 17/32 anonim ***** válasza:
29%

"A nemeknél is csak férfi és nő van, de pl. transzszexuális, interszexuális stb. nincs."

Mert két nem létezik és PONT. Az, hogy te férfinek, nőnek, vagy Apache helikopternek érzed magad, tökmindegy. Ha XX kromoszómád van, akkor nő vagy, ha XY akkor meg férfi. Ennyi.

2022. okt. 7. 15:08
 18/32 anonim ***** válasza:
20%

"Ha XX kromoszómád van, akkor nő vagy, ha XY akkor meg férfi. Ennyi."

1. Nem csak ez a kétféle kromoszóma van. Talán ha egy kicsit nyitottabb lenne, akkor nem hivalkodna ezzel a khm... tájékozatlanságával - hogy udvarias maradjak.

Van ugyanis az xx és xy kromoszómákon kívül pl. xxy, x, xyy, xxx kromoszómák is. Ezek akkor kromoszómák alapján milyen neműek, tessék mondani!

Nemiszervük alapján (szemrevételezés) is szokás megállapítani a nemet, csak hát itt is előfordulhat meglepetés. itt is lehet egy kicsit tájékozódni. Akkor mi van?

Amúgy a kérdés - ha a születési nemet akarta megtudni a két lehetséges válasz közül, akkor pont hülyeség, hiszen az adatok alapján az egyéb adatbázisból pl. személyi szám - simán kiderülhet, és máris egy felesleges kérdés.

2022. okt. 7. 22:46
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Na és hormonok alapján is, de úgy is lehetne meglepik.

Szóval egyáltalán nem fekete fehér ezen a téren se semmi.

2022. okt. 7. 22:57
 20/32 anonim ***** válasza:
60%

"xxy, x, xyy, xxx kromoszómák is"

Most nem a genetikai problémákról van szó. Ezek a kromoszómák persze előfordulnak <1% eséllyel, de akinek ezt osztotta a természet, az szerencsétlen retardált is lesz.

Itt arról van szó, hogy aki XY kromoszómával születik, az hiába csapja le a pöcsét, hiába növeszt csöcsöket hormonkezeléssel és hiába híjva magát Viktor helyett Viktóriának, attól ő még férfi marad!

2022. okt. 8. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!