Mi szükség van olyan emberek bérének emelésére akik verselemzést tanítanak?
Hol használom azt az életben, hogy 4 éven át filozofáltam gimiben depressziós, erkölcstelen, szorongó szerencsétlenek rímelő irományain??
Mit olvasgassam fiatalon mások nyomorát, mikor ilyenkor életvidámnak,boldognak kéne lenni, szórakozni, sportolni, szexelni és értelmes dolgokat tanulni. Minek rontsam el a kedvem József Attilával? És egyébként is semmilyen értéket nem teremt idejétmúlt sirankozasokrol való bölcselkedés. Egy kőműves többet ér, az otthont épít az embereknek.
Ha elég alja szinten mozogsz, akkor tényleg nem sok jelentősége van az ilyesminek. De az oktatás legalább az esélyt megadja, hogy valaki értelmesebb környezetben is mozoghasson.
23
Volt egy kötete valami jegyzetek vagy mi a címe. Ott irkal ilyeneket. Szerintem erre gondolt a válaszoló.
Undorító József Attila. Nem véletlen akart ő felmenni a padlásra a mosott ruhák helyett
Szabad ötletek jegyzéke
Ez a Címe.
Hagyjuk már ezt az általános műveltség dolgot... Én szeretem a filozófiát, de pont ebből fakad az az elvem, hogy ami kötelező vagy más akarja megmondani, az alapból egy kellemetlen helyzetből indul, hisz emberek vagyunk, szabad akarattal.
Az iskolával pont az a baj, hogy nem az életre tanít hanem egy sor olyan információt akarnak a gyerekekbe ültetni amire aztán ténylegesen nem lesz szükségük, és a gyakorlatban pár éven belül el is felejtik.
Vajon hányan tudnának mondatot elemezni a felnőttek közül, hogy mi milyen szófaj, hang stb? Vagy épp hány ember tudna még írásban számolni, ahogy anno suliban kellett? De lehetne elég sok egyszerű dolgot sorolni ami simán feledésbe vész.
Vagy menjünk későbbre picit, megtaníttatják, hogy miként kell kémiai egyenleteket megcsinálni, amire aztán végképp 99,9%-nak semmi szüksége nem lesz, de arra nem szánnak 10 percet, hogy takarításnál milyen tisztítószereket ne keverj össze, vagy miért vigyél magaddal egy gyertyát és tedd le a földre ha esetleg van borospincéd és lemész.
Semmit nem tett az életemhez, hogy tanórákon keresztül azon maszturbált a néhai magyar tanárom, hogy egy elborult elmének milyen látomásai voltak, amikor jégcsapokat látott valahol ferde pillanataiban úgy, ahogyan az sem, hogy "mire gondolt a költő"... A lőtéri kutyát nem érdekelte és most sem érdekli, hogy mire gondolt a költő, de egy teát képtelen vagyok normálisan elkészíteni, mert fennáll a veszélye, hogy simán odaégetem!
Ehhez képest jól eltöltöttem az iskolai éveimet szinte a semmivel.
Az már csak hab a tortán, hogy a ma költőit sem érdekli, hogy én mire gondolok... Jobb is így mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!