Szeretnétek, hogy a gyereketek jól képzett legyen?
Most függetlenül az oktatás jelenlegi vagy múltbéli helyzetétől. A politikában a célok meghatározása az egyik legfontosabb lépés, hisz anélkül elindulni se lehet.
Szóval számotokra cél, hogy a gyereketek jól képzett legyen? Mindegy melyik területre gondolsz, ez lehet okleveles szakma vagy diplomás professzor, tökmindegy.
A korona alatt történt online oktatás alatt kiderült a kormány számára hogy az elv működik.
Viszont az is, hogy felesleges 1 tanár 30 diákra, 100 diákra is bőven jó egy-egy tanár. Mivel egyedül vannak kevésbé rosszalkodnak, a hang ugyanannyira terjed el az összeshez stb.
Máris harmad annyi tanárra van szükség.
Viszont természettudományos tárgyakat így sincs ember aki oktassa, nem is lesz 20 éven belül, mert ismerjük be, azért a pénzért nem mennénk el tanítani. 6x annyit keresek iparban.
Mellékesben tanítok az egyetemen, mert poén, és meg tudom tenni 4 után is. Egy középiskolás diáknak viszont nem lesz 6-8ig órája, nem fogják tudni bevonni az ipar szakembereit az oktatásba.
Akkor pedig meneküljünk előre.
Egy laptop, tablet, telefon ha eszik annyit összesen mint egy ledlámpa akkor felé lőttem, és ezt az áramot ki tudja fizetni mindenki. Legalább spórol a benzinen,buszjegyen
Hát.. aham. Értem az elméleti hátterét, vannak részei amit jónak tartok, de van amit nem. Furcsa világnak hangzik, de végülis nem elképzelhetetlen.
Ami viszont elképzelhetetlen, az az, hogy ezt a magyar kormány fejlessze ki:D Az online nemzeti konzultációt regisztrációhoz nem kötött Google kérdőíven adták ki (azaz akárhányszor kitölthetted és az adat egyből a Googlenél kötött ki, gyakorlatilag semmilyen adatkezelési előírásnak nem felel meg:D)
És a mesterséges intelligencia nagy képviselői (Google, Amazon, Microsoft, IBM..) termékei sem a flott emberi beszélgetéshez szoktak, szóval azért még azoknak is kell idő, hogy alkalmas legyen egy ténylegesen emberi beszélgetés reprodukálására. Szoktam birizgálni ilyen botokat, legtöbb eseten a kontextus megtartása esik nehezükre, meg persze a standardtól eltérő szóhasználat, performanciális hibák kiszűrése stb...)
Szóval még évek, mire az MI eljut a megfelelő szintre és utána még évek, mire ezt az oktatásban érdemben lehetne implikálni.. és még évek, amíg az infrastruktúrát megoldják hozzá.
Ennyi ideje viszont nincs a jelenlegi magyar oktatási rendszernek.
A szavazás állása:
20 kitöltő 70%-a nem érintett a kérdésben, így elég nehéz érdemi eredményt felmutatni:D De a maradék 30% (25% gyerekes, 5% tervezi) egyöntetűen egyetért abban, hgoy szeretné, ha a (leendő) gyereke jól képzett lenne.
Szóval értelmezés kérdése.
Bizonyos szempontból az érintettek 100%-a szeretne jó oktatást.
Bizonyos szempontból meg 70%-ban mindegy milyen az oktatás. De ezeket a válaszokat tekinthetjük tartózkodásnak is, és ebben az eseten sokkal egyszerűbb a képlet: Az emberek jó oktatást akarnak. Legyen az gépesített, emberi-modern, vagy kommunista :D Ez már nem egészen a kérdés témája.
Nem, pont az ellenkezője derült ki. A szülők nem igazán tudtak dolgozni menni, míg a gyerekek nem tanultak annyit.
Szerinted miért erőltette a kormány az offline oktatást, amíg lehetett? Miért fenyegették a tanárokat az utolsó pillanatokig? Mivel a szülő, aki a GDP-t hajtja, annak otthon kellett volna maradnia.
Ezt felsimerte a fidesz előre is, így nem kívántak ezzel élni.
"Egy laptop, tablet, telefon ha eszik annyit összesen mint egy ledlámpa akkor felé lőttem, és ezt az áramot ki tudja fizetni mindenki"
A ledlámpa se ég, ha senki nincs otthon.
Itt plusz költségről beszélünk és a már most megemelkedett árakat se tudják sokan kifizetni.
Egyébként egy laptop és ledlámpa fogyasztása között nem kis különbség van. Egy laptop akár több 100-szorosát is képes fogyasztani, mint egy ledlámpa.
@24
Nem én találtam ki az egészet, mi is csak kapjuk az infót mint dolgozók.
De igen nagyszabású projekt, egyetemekhez híven valószínűleg 0 eredménnyel.
Egy lámpa álljon mondjuk 4 izzóból, izzónként 4W teljesítménnyel. Nem túl erős lámpa, de mindegy.
Ez ugye 16W áramfelvétel.
Nekem van egy 200 wattos táppal rendelkező workstation szintű notebookom, aminek az átlagos fejlesztői használat közben az energiaigénye 18W.
De ez high end kategória.
A sima itthoni notim 7W áramot eszik böngészés, képnézegetés közben. Ezekhez hozzájön még a tablet nagyon max 4 wattja és a telefon 2 wattja.
Egy átlagos 60 watt-os izzónak megfelelő led lámpa 0.01 kWh fogyasztással rendelekzik óránként. Ez egy 8 órás munkanappal számolva 0.08, és mégha 4 izzót is számolok, akkor is 0.32 kWh.
Ezzel szemben a laptop 0.1 kWh körül van. 8 óra esetén ez 0.8. És akkor erre jön rá a többi eszköz.
Viszont láthatóan nem értetted meg, ha otthon vagy, akkor nem csak 1 dolgot használsz, hanem több dolgot, miközben, ha nem vagy otthon, akkor egyiket se.
Vagyis jelen esetben nem lámpa vs laptop-ot lenne érdemes számolni, hanem lámpa+laptop (és még lehet sorolni pl. fűtést is).
"Nem én találtam ki az egészet, mi is csak kapjuk az infót mint dolgozók."
Jah, hát, akkor tuti igaz. :D
Pl. milyen jól működik az állami informatikus képzés is.
Az is megváltotta a világot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!