Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az miért érv az abortusz...

Az miért érv az abortusz mellett, hogy az azt ellenző fogadott-e örökbe gyereket?

Figyelt kérdés

Most csak a példa kedvéért fogadjuk el, hogy ez gyilkosság. Namost ha egy magzatgyilkosságot ellenző ember nem fogadott örökbe gyereket, akkor miért ne ellenezhetné ettől még magát a gyilkosságot?

Sarkos példa: ha én ellenzem a Holokausztot, akkor sem kérdez vissza senki, hogy na és én hány zsidó üldözöttet fogadtam be a 2-ik világháború alatt.

Attól tehát nem lesz jobban megbocsátható ez az abortuszellenes álláspont szerint gonosz tett, hogy az illető fogadott-e örökbe abortuszra ítélt gyereket.

Arról nem is beszélve, hogy az abortuszt választó nők 99%-a el sem jut addig, hogy megpróbálkozzon előbb az örökbeadással.

2022. okt. 5. 16:15
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%
#21 a zsidókat másik “fajnak” tekintették, egy alsóbb rendű csoportnak és ezért történt ami történt. Abortusznál az embrió konkrétan egy életképtelen fejletlen sejtcsomó. Az antiszemitizmus határát súrolja a kommented. A történelem egyik legnagyobb tragédiáját hasonlítod ahhoz, hogy nők éljenek a testi autonómia jogával és az önrendelkezés jogával lealacsonyítva egy egész nép szenvedését és traumáját. Undorító vagy.
2022. okt. 6. 07:06
 22/40 anonim ***** válasza:
89%

"Elhiszem, hogy könnyebb a lekiismeretnek így."

A lelkiismeretnek semmi köze hozzá. Szimplán biológiai és/vagy jogi kérdés, és mindkettő elég egyértelmű abban a tekintetben, hogy egy embrió nem egyenlő egy teljes értékű élettel.

2022. okt. 6. 07:12
 23/40 A kérdező kommentje:
22; valóban nem egyenértékű a teljes élettel, mivel fölötte áll. Ez ugyanis még egy el nem kezdett élet, teli lehetőségekkel és csodákkal. Amit te elpusztítasz.
2022. okt. 6. 10:00
 24/40 A kérdező kommentje:

21: a logikát értsed mögötte: a nácik is úgy voltak vele, hogy mivel tisztességes, makulátlan erkölcsű emberekként tekintettek magukra, így képtelenek lettek volna azonosulni azzal, hogy gyilkosokként tekintsenek önmagukra.

Ezért aztán felléppet a kognitív disszonancia és megszületett a megfejtés: a zsidók nem emberek, így őket elpusztatni nem emberölés, nem gyilkosság.

Így működik az abortuszpárti elme is. Csak a tények attól még tények maradnak.

2022. okt. 6. 10:02
 25/40 anonim ***** válasza:
89%

#25 összekevered az ok-okozatot. Nem azért nem tekintettek a zsidókra emberként, mert úgy könnyebb volt gyilkolni őket, hanem mert eleve nem tekintették őket embernek, és ezért gyilkolták őket.

Plusz ez továbbra sem jogosít fel, hogy egy nép kollektív tarumáját és tragédiáját állítsd párhuzamba a nők önrendelkezési jogával való éléssel.

És miért állna egy teljes élet felett egy életképtelen sejtcsomó. Te ezzel azt mondod, hogy a nő élete kevesebbet ér. Konkrétan kevesebbet. Hihetetlen hogy egy xx kromoszómás embriót többre tartasz, még nem születik meg, mint utána. Ismételni tudom csak magam. Undorító vagy. Nem csak náci, de nőgyűlölő is.

2022. okt. 6. 10:09
 26/40 anonim ***** válasza:
94%

"valóban nem egyenértékű a teljes élettel, mivel fölötte áll"

Pont hogy nem. MÉG nem teljes értékű élet, maximum az lehetne valamikor. De ahogy egy makk sem áll semmilyen formában egy tölgyfa felett, úgy egy emberi embrió sincs semmilyen formában egy ember felett.

2022. okt. 6. 10:14
 27/40 A kérdező kommentje:

25: "Nem azért nem tekintettek a zsidókra emberként, mert úgy könnyebb volt gyilkolni őket, hanem mert eleve nem tekintették őket embernek, és ezért gyilkolták őket."

Ahogy az abortuszpártiak sem tekintik eleve embernek a magzatot. Hogy könnyebb-e így gyilkolni őket vagy sem, az a végeredmény szempontjából mindegy.

"Plusz ez továbbra sem jogosít fel, hogy egy nép kollektív tarumáját és tragédiáját állítsd párhuzamba a nők önrendelkezési jogával való éléssel."

Látom, hogy nagyon próbálsz értelmiségiként fogalmazni, hogy ettől az érvelésed mögé valami tudományosan megalapotott intellektualitást vetíts, de a tény attól még tény marad: gyilkosságot támogatsz.

"Undorító vagy. Nem csak náci, de nőgyűlölő is."

Tehát én, aki védem az emberi életet, tekintetbe véve azt, hogy ez az élet lehet nő is, én vagyok náci és nőgyűlölő. A feminista logikát láthattuk hölgyeim, uraim.

2022. okt. 6. 10:35
 28/40 anonim ***** válasza:
89%

“ Látom, hogy nagyon próbálsz értelmiségiként fogalmazni, hogy ettől az érvelésed mögé valami tudományosan megalapotott intellektualitást vetíts, de a tény attól még tény marad: gyilkosságot támogatsz.”

Aha nem én próbáltam kognitív disszonancia csökkentésnek beállítva tévesen értelmezni történelmi tragédiákat.

Gyilkolni azt lehet, akinek van élete. Az embriónak életfunkciói vannak max, azt sem tudja önállóan fenntartani.

“ A feminista logikát láthattuk hölgyeim, uraim.”

Igen, az feminista logika, hogy az élő nőnek kevesebb joga van a testéhez, mint embriókorában? Ez sima logika. Az embriót egy életképtelen parazitát helyezel az ember fölé. És én vagyok a náci. Persze.

2022. okt. 6. 10:41
 29/40 anonim ***** válasza:
67%

#29 cuki 😂

Én ott voltam biosz órán, de úgy tűnik, hogy te nem, mert akkor tudnád a parazita definícióját

“ Élősködő élőlény; élőlény testén vagy testében élő másik, általában sokkal kisebb méretű állat vagy növény, amely a gazdatest nedveit szívja, belőle magának tápanyagot von el.”

[link]

Teljes egészében igaz az embrióra 😂

Viszont emberek testével az akaratuk ellenére rendelkezni igenis náci szokás. 🤷🏻‍♀️

2022. okt. 6. 10:59
 30/40 anonim ***** válasza:
84%

#30 a vasárnapi húslevesbe is élet kioltása árán kerül a csirke. A hamburgeredbe is élet kioltásával kerül a Burger. Remelem akkor minimum vega vagy.

A gyerek sem feltétlenül fog rólad gondoskodni. Sőt tiszta szívből remélem, hogy aki azért vállal gyereket, hogy az majd gondoskodik róla majd egyedül döglik meg valami lepukkant otthonban. A gyerek nem azért van, hogy majd gondoskodjon rólad. Ha ilyen utálkozó náci lenne a szülőm meg sem várnám hogy öreg legyen, hogy ne beszéljek vele többet.

A parazita elszívja a tápanyagaidat, az energiádat, az oxigéned. Legalábbis az embrió megteszi. És igen, van, amikor az is fejlődik. Pl vannak a tetvek, amik teljes életciklusukat egyetlen gazdatesten élik. De vannak pl olyanok is, amik a lárváikat a gazdatestben rakják, hogy annak a tápanyagait használva fejlődjenek. Tényleg nem voltál ott biológia órán?

2022. okt. 6. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!