Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vagyok degradálva jobb...

Miért vagyok degradálva jobb oldali gondolkodásúként, amikor én az égvilágon sose állok bele senki szabad döntésébe?

Figyelt kérdés
Egyszerűen teljesen viccnek érzem, hogy én sose voltam hittérítő senkit nem akartam meggyőzni az igazamról, de mégis azt kapom meg hogy amiért én inkább jobboldali vagyok, ezért birka vagyok, hülye vagyok, n*ci, rasszista, és a többi, és a többi. Érdekes hogy ez a "aki nem ért egyet velem az rohadjon meg".

2022. okt. 4. 13:22
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
#7 Nem kell semmi extrább kijelentés hozzá elég megemlíteni bárhol hogy én jobboldali nézetet vallok, akkor az általánosítás jön hogy ja náci, meg nyilas meg jaaa hogy rasszista, és egyéb finomságok.
2022. okt. 4. 13:51
 12/30 A kérdező kommentje:
#10 Igen, mivel ezt képviselem, és ezt szeretném, de ettől mint írtam nem szólok le senkit aki más oldalt képvisel. Szeretném, hogy ez legyen. Gondolom attól hogy te a csokis muffint szereted, nem köpöd le aki a banánosat eszi. Házasodjanak részemről az az ő magánügyük az hogy gyereket fogadhatnának örökbe az már más tészta.
2022. okt. 4. 13:53
 13/30 A kérdező kommentje:
#9 Hát mostanság nem ezt érzem/érzékelem :D
2022. okt. 4. 13:54
 14/30 anonim ***** válasza:
65%
A jobboldali és a fideszes két különböző dolog, a fidesz nem egyenlő a jobboldallal, így ha valaki valami fideszes húzás miatt kritizál,az nem a jobboldalt kritizálja, hanem a fideszt.
2022. okt. 4. 14:03
 15/30 anonim ***** válasza:
51%

12 Nem, de nem is az alapján voksolok hogy ehessen-e más banánosat vagy nem.

Mondd már el mik azok az értékek amikről beszélsz, konkrétan?

2022. okt. 4. 14:04
 16/30 A kérdező kommentje:

#15 Akkor itt jelenleg ugyanúgy fordítva is igaz a dolog.

Azok az értékek ami a norma lenne semmi nemi torzítás nincs 500 fajta különböző nem, nincsenek aprócseprő dolgokon bíróságra rohangálás ilyesmik amiknek alapnak kéne lenni a világban. Igazából ha konkrétan meg kell fogalmazzam azt, hogy az EU, de ha még az EU igen is, de MO ne vegye át az amerikai agyhalált.

2022. okt. 4. 14:09
 17/30 anonim ***** válasza:
43%
Az a baj a jobboldaliakkal, hogy mindenki másra ki akarják terjeszteni a saját kis világukat. Ez a különbség a liberális és a konzervatív/jobboldal között (tisztelet a kivételnek). A liberális elfogadja a keresztény vallást is, bárki mehet templomba, élhet a saját értékrendszere alapján. A probléma mindig ott van, hogy ezek a konzervatívok akkor érzik jól magukat, ha mindenki úgy él, ahogy ők. Itt van például az abortusz. Ha ellenzed, akkor te megszülöd a gyereket és kész. Akár fel tudod nevelni, akár nem. De ti mindenki másnak is elő akarjátok írni, hogy tartsák meg akkor is, ha választáspártiak. Mert valamiért csak akkor érzitek jól magatokat. Nem tiszteltek senkit. Ezért utál titeket az átlagember.
2022. okt. 4. 14:15
 18/30 A kérdező kommentje:
#17 Öhmm nem eléggé tévedsz ebben. Számomra a hangos kisebbség idegesítőbb, aki a többség ellen akar változásokat felróni. Gondolj bele 10-en ültök egy sorba 9-en meg vagytok elégedve, de 1 olyan keservesen ordít, sikít, hogy azt mondjátok hogy oké legyen amit ő akar, csak fogja már be. Én ezt az elvet rühellem, amikor a kisebbség dönt a többség helyett. Nem minden baloldali woke jellegű,ahogy nem minden jobboldali olyan mint ahogy te leírtad.
2022. okt. 4. 14:18
 19/30 anonim ***** válasza:
10%

"szeretném megtartani a régi normális szokásokat mind az én életemben, mind a világban"

Tehát ha feléd dobnak egy gránátot, akkor imádkozni kezdesz. Jó, így ne lepődj meg ha furán néznek rád, mivel jogosan teszik.

A normális egyébként pont az, hogy ahogy változik a világ - mivel fog, a technológiai fejlődés miatt mindenképp - úgy változik a világképed. Ez a normális.

Minden ettől eltérő nem normális.

"Nem szeretnék az elkorcsosüló hiperszenzitív társadalomban egy különálló személy lenni"

Remélem érzed az iróniát.

Hiperszenzitív társadalomról beszélsz és pont te vagy az, aki egy anonim fórumon sír, hogy csúnyát mondtak rá a nem tudjuk kik.

"de ettől még én ez ellen vagyok"

És ez miben nyilvánul meg? Semmiben, mert az állításod szerint semmiben, mivel te mindenkit hagysz, hogy azt csináljon, amit akar. Viszont akkor ellene lenni a te értelmezésedben ugyanazt jelenti, mint nem ellene lenni, de nem is segíteni.

Ha viszont valamiben mégis megnyilvánul, akkor mégsem hagysz mindenkit teljes mértékben, ahogy állítottad.

"ha így normálisabban hangzik"

Nem tudom, hogy minek kellene normális hangzania, mivel kérdeztem valamit és egyik kérdésre se kaptam választ.

Te is körül tudsz írni olyan embereket, akik szerinted nem valami okosak, lapos Föld-hívők, rasszisták, szőkék. Teljesen mindegy kik, de biztos tudnál ilyen csoportot mondani.

A kommentem pont arról szól, hogy értelmesebb emberek te is ilyen csoportba esel (majd mindjárt mutatok példát, mert más kommentben írtál is).

"Gondolom attól hogy te a csokis muffint szereted, nem köpöd le aki a banánosat eszi."

Mivel ez pl. teljesen szubjektív.

De mondjuk ez, hogy a Föld lapos-e, már egyáltalán nem egy szubjektív kérdés.

Ezek nézetek pedig ott ütköznek, ahol nem szubjektív kérdésekről beszélünk.

"az hogy gyereket fogadhatnának örökbe az már más tészta"

Itt a példa, amire korábban utaltam.

Tény,h ogy több az árva, mint amennyi heteró szülőpár, illetve heteró személy jelentkezik örökbefogadásra.

És tény, hogy jobb felnőni - akár homoszexuális - családnál, mint intézményi környezetben. Sőt, sok kutatás azzal is foglalkozott, hogy bizonyos esetekben jobb homoszexuális szülőknél felnőni.

A probléma ott van a jobboldali személyekkel, hogy tudnak ezekről a tényekről, viszont tagadják ezeket.

Nos, te hogy kezeled azokat az embereket, akik tagadják a tényeket? Mert én pl. ezt nem tartom normális viselkedésnek.

"500 fajta különböző nem"

Ilyen kijelentésből lehet tudni, hogy még tájékozatlan is vagy, aki tövig sz*pta a propagandát.

Azok a nemek, amikre utalsz, azok viselkedési formát jelölnek, "társadalmi nemet".

Oka van, hogy az angol különséget tesznek sex és gender között, mivel két külön dologról van szó.

"nincsenek aprócseprő dolgokon bíróságra rohangálás ilyesmik amiknek alapnak kéne lenni a világban"

Ez egyébként pont egy jobboldali dolog, de ne zavarjon.

Amerikában ennek elég régi hagyománya van, ami egy rettentően jobboldali ország. Az amerikai jobbosok kommunizmusnak hívják azt, ami az EU-ban van.

"Számomra a hangos kisebbség idegesítőbb, aki a többség ellen akar változásokat felróni"

Vagyis Galileo és Kopernikusz rohadjanak meg, hogy a többség ellen beszéltek és az egyháznak volt igaza, aki el akarta őket égetni.

Ja, teljesen normális ahogyan gondolkodsz. Nem tudom másokat mér zavar. :D

"de 1 olyan keservesen ordít, sikít, hogy azt mondjátok hogy oké legyen amit ő akar, csak fogja már be"

Az is elég vicces, hogy nem ezt mondta, de nem tudtad máshogy értelmezni.

Azt mondta, hogy ha az a 9 ember fagyizni akar, és az az 1 kávézni, akkor 9 ember elmegy fagyizni és 1 elmegy kávézni. És mindenki rendben van.

Te viszont azt mondod, hogy az a 9 ember kínozza is meg azt az 1-et, amíg nem akar ő is fagyizni, mert mi az, hogy a 9 ellen beszél.

"amikor a kisebbség dönt a többség helyett"

Mondjuk ilyet senki nem is hirdet.

De itt tényleg látszik, hogy jobboldali vagy, megint szalmabábokkal kell vitatkozni.

2022. okt. 4. 14:57
 20/30 anonim ***** válasza:
68%

"Nem kell semmi extrább kijelentés hozzá elég megemlíteni bárhol hogy én jobboldali nézetet vallok, akkor az általánosítás jön hogy ja náci, meg nyilas meg jaaa hogy rasszista, és egyéb finomságok."

Igen, ez pontosan így van, de nem csak a jobboldaliságra, fordítva is megvan. Én liberálisként is állandóan birka vagyok mindenért. Ja, meg magyargyűlölő, hazaáruló, perverz, meg ami szem szájnak ingere. Nem nekem és nem is neked szól ez, hanem a politikailag felhergelt előítéleteknek.

"Gondolj bele 10-en ültök egy sorba 9-en meg vagytok elégedve, de 1 olyan keservesen ordít, sikít, hogy azt mondjátok hogy oké legyen amit ő akar, csak fogja már be."

Na és itt van a végtelenül nagy félreértés. Az üzenet nem az, hogy a kilencnek kell az egyhez alkalmazkodni, hanem az, hogy a kilenc ne erőltesse a gondolatait az egyre, csak azért mert ők kilencen vannak. Ha kilencen hip-hopot szeretnek hallgatni, egy meg metalt, akkor nyilvánvaló, hogy nem várható el, hogy a kilenc rapper metalt hallgasson. Ilyet nem is mondott senki, ez politikai hergelés.

Annyi lenne a történet, hogy a szélsőséges jobboldali gondolkodás szerint a metalos gyereknek mindig alkalmazkodni kell, ő csak fejhallgatón hallgathat zenét, meg lehet viccek céltáblája, pusztán azért, mert abban a koliszobában a rapzene a "normális", ezért tűrnie kell. A liberális gondolkodás szerint a metalos gyereknek is teret kell adni, nem szabad ráerőltetni a hip-hopot, és időnként neki is lehessen a saját zenéjét hallgatni, mert ugyanolyan tagja a szobának attól, hogy kisebbségben van.

Egyébként meg az a tapasztalatom, hogy azok az emberek, akik a többségi érvelés mellett vannak, kisebbségben már nem osztják ennyire ezt a nézetet. Ha a rapper szoba lakója metalosok közé kerül, nem gondolom, hogy egyik pillanatról a másikra stílust vált, csak mert itt ő a kisebbség. Valószínűleg csendesen szenved, vagy egyenesen lázadásba kezd, hogy őt ugyan nem fogják elnyomni.

"Én ezt az elvet rühellem, amikor a kisebbség dönt a többség helyett."

Ez egy tipikus kognitív torzítás, mert ilyenre nehezemre esik példát találni. Igazából nem hiszem, hogy bármit fel tudnál mutatni, ahol egy kisebbség döntött a többséggel szemben.

2022. okt. 4. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!