Miért vagyok degradálva jobb oldali gondolkodásúként,
amikor én az égvilágon sose állok bele senki szabad
döntésébe?
Mi a kérdésed?
Mitől lenne degradáló hogy valaki jobboldali gondolkodású? Mióta rossz dolog értelmesnek lenni?
2022. okt. 4. 13:24
2/30 A kérdező kommentje:
Hogy amikor egy baloldali az elfogadást, és a megértést hirdeti miért degradálja azt aki máshogy gondolkodik mint ő? Ez ilyen fura dolog számomra.
Sajna ilyenné tette a mostani vezetés az országot. Ha jobboldali beállítottságú az ember, akkor összemossák a Fidesz szavazótáborának 99%-át alkotó birkákkal, ha pedig inkább liberális, akkor az 1-2 álliberális "WOKE" bérprovokátorral mossák össze. Ez van sajnos, kitartást bajtárs!
2022. okt. 4. 13:25
Kérdező, szerintem a választ a 3-as válaszoló személye megmutatja.
Van egy kis és hangos, agresszív réteg ami olyan mint a 3-as és ők leszólnak mindenkit aki nem úgy gondolkodik, cselekszik ahogy ők jónak látják.
Ne vedd magadra, mert 2 pillanat alatt ugyanígy képesek fröcsögni a saját társaikra is ha valamiben nem felel meg épp az elvárásaiknak.
Inkább jegyezd meg, hogy ha az ilyen ostobák leszólnak téged - akkor te jó ember vagy. Akkor kezdj gyanakodni ha valami miatt NEM sivalkodnak! Akkor az neked nem jó és sürgősen változtatni kell.
2022. okt. 4. 13:32
>2 pillanat alatt ugyanígy képesek fröcsögni a saját társaikra is ha valamiben nem felel meg épp az elvárásaiknak.
Gyönyörű példa arra, mikor egy Fideszes bevallja, hogy ha megfelel az elvárásainak, ha nem, mindenképp egyet kell érteniük a fentről jövő narratívákkal. És már már rossz tulajdonságként próbálja beállítani, ha valaki hangot ad a nem tetszésének :))
2022. okt. 4. 13:37
Én vissza kérdeznék. Ha valaki rasszista (tegyük fel, hogy így van), és hirdeti is, hogy rasszista, senkit nem bánt, de senkit nem akar a közelében, akit ő gyűlöl. Akkor te egy szinten kezeled magaddal? Ugyanolyan értelmesnek tartod?
Na, kb. ez a helyzet. A jobboldaliságból származnak olyan... hm... hívjuk értékeknek, amiket a tudomány már cáfolt, de a jobboldal nem vetkőzött le.
(Ha levetkőzte volna, akkor nem hívná magát jobboldalnak, hanem inkább centrumnak).
2022. okt. 4. 13:39
Elmondhatnál pár dolgot, ami jobboldalivá tesz, például hogy mi adhat okot arra, hogy valaki rasszistának nevezzen, mert gondolom a buszsofőr nem szokott lenácizni, amikor felszállsz. Szóval, ha valódi választ akarsz a kérdéseidre akkor írj le néhány konkrét dolgot, amit gyakran hangoztatsz az emberek körében, ne csak azt hogy jobboldali vagy, mert ezzel az erővel engem is bántanak, hogy baloldali vagyok, csak közben meg lehet, hogy Sztálin a példaképem.
2022. okt. 4. 13:47
8/30 A kérdező kommentje:
#6 Tipikusan az az ember vagyok, aki az új értékrendből nem kér egy falatot sem, szeretném megtartani a régi normális szokásokat mind az én életemben, mind a világban. Nem szeretnék az elkorcsosüló hiperszenzitív társadalomban egy különálló személy lenni, de persze aki ilyen azt sem küldöm el melegebb éghajlatra, hisz ez az ő meggyőződése, de ettől még én ez ellen vagyok, ha így normálisabban hangzik, vagy nem tudom manapság mindennek annyi megnevezése van, hogy már nem tudom nyomonkövetni.
8-as, ezek alapján olyan vagy, mint a világ 99%-a, hívd bal- vagy jobb oldalinak.
2022. okt. 4. 13:49
"szeretném megtartani a régi normális szokásokat mind az én életemben, mind a világban" A világban is. Tehát akkor ezek szerint mégis bele akarsz szólni mások életébe, mégha csak közvetetten is, ahogyan egy demokráciában szokás. Fejtsd ki mik azok a normális szokások. A melegházassággal például van problémád? Az nem kötelező rád nézve, csak tőled független embereket érintene, így az elveid alapján támogatnod kéne.
2022. okt. 4. 13:50
Kapcsolódó kérdések: