Egyetértetek a kormány mostani szívhangos törvényével?
#40 "mivel legkésőbb 72 órával a megtermékenyítés után ,az már tartalmazza az új ember teljes genetikai állományát, és onnantól egy már meg nem született embernek számít."
A paradicsommag is tartalmazza a paradicsom teljes genetikai állományát.
"Tehát embrió,csak számodra,és pár másik beteg elme számára jóbb érzés parazitának nevezni..."
A tény, az tény. Az embrió parazita tulajdonságokkal rendelkezik, és a tudományos besorolás szerint az is. Én azt értem, hogy neked ez nem tetszik. De attól még a tudományos rendszerezés szerint az. Nem kell egyetérteni vele, nem kell szeretni ezt a tényt, de a tény attól még tény marad.
"Oké,akkor vannak még más beteg is."
Más betegek: tudományos kutatást végző orvosok, biológusok, szakemberek, akik ezt a témát kutatják egész életükben. És azért, mert elmondják a tényeket. És máris a tudományos munkájuk miatt "betegek". Máglyára ne küldjük őket?
"Valahogy nem a Te véleményeden van!"úMinden jogod megvan arra, hogy neki higyj. És nekem is, hogy ne. És arra is, hogy hiteles tudományos forrásokból tájékozódjak, és a tényeket vegyem számításba, ne a rózsaszín ködöt, és a cukormázat, hogy az márpedig egy parazita, akkor is, ha neked jobban csen a cuki kis babucika.
"És a 12 ik hét után,mikor már nem lehet abortálni (még,hisz egyesek azt szeretnék hogy a kilencedik hónapig lehessen ) akkor hirtelen lesz engedélye? :)Meg lesznek jogai?"
Magyarországon nem lehet 12. hét után abortálni. Holladndia 14. hét, azt hiszem Anglia, Svédország 20. hét, és amúgy egészségügyi okból még itt is el lehet vetetni a 24. hétig. Ezek a hetek meghatározása elég önkező. Szerintem addig van értelme dönteni róla, amég a magzat nem ér el egy olyan fejlettséget, amivel az anya testén kívül is életben tudják tartani gépekkel, vagy akármivel.
"Hogy hogy? Hisz ugyan úgy "használja" a nő testét tovább...:D
Szóval akkor neked volt engedélyed vagy esetleg szimplán vártak?
Esteleg a szüleidnek ez a baromság eszébe sem jutott? :D"
Igen, engem vártak. Az első házassági évfordulójuk hetében születtem. Tervezett gyerek voltam. De ha nem lettem volna az, szeretem annyira az anyámat, hogy nem akartam volna, hogy miattam olyan élethelyzetbe kerüljön, ami neki rossz. És inkább nem születtem volna meg, ha neki ez tönkretette volna az életét, és szintén inkább nem születtem volna meg, ha gyermekotthonba mentem volna helyette.
"Szóval akkor ha várják ,ha nem akarják elvetetni mert épp nem kényelmes a gyerekvállalás, akkor lehet, magzatnak, embriónak, gyereknek hívni, ha nem várják, akkor parazita?"
Érted a különbséget a tények, és a szociális szokások között? Te is Homo Sapiens vagy, mégsem így hívnak állandóan, hanem embernek. Vagy van egy teljes neved, családinév, keresztnév, és harmadik név, ha van, mégsem így hívnak minden alkalommal, amikor veled beszélnek, vagy ha rólad beszélnek.
"Vagy ha vitázol valakivel a gyakorin, akkor rögtön parazita lesz?"
Számomra az embrió parazita. Nem hiszem, hogy akarok majd gyereket, de ha mégis. Attól még hogy szeretném, várnám, ugyanúgy parazita lesz. Mert a működése és az anyára kifejtett hatása azonos a parazitákkal.
41
"A paradicsommag is tartalmazza a paradicsom teljes genetikai állományát"
Igen csak az továbbra is paradicsom marad, ez meg ember lesz ha hagyják...
"A tény, az tény. Az embrió parazita tulajdonságokkal rendelkezik, és a tudományos besorolás szerint az is. Én azt értem, hogy neked ez nem tetszik. De attól még a tudományos rendszerezés szerint az. Nem kell egyetérteni vele, nem kell szeretni ezt a tényt, de a tény attól még tény marad."
A tudományos rendszerezés szerint embrió,és magzat a neve.
Az orvosi tankönyvekben is igy hívjak.
Miért nem parazita áll ott, az embrió-magzat helyett?
Nem nehéz innen rájönni, hogy azért érvelsz ezzel a jelzővel, mert relativizálsz, hogy ne tűnjön annyira szörnyű dolognak az abortusz.
Embriót ,magzatot mégis csak rosszabul hangzik abortálni mint ha azt mondjuk hogy igazából ez csak egy parazita....
Közben meg olyan neves orvosok mint Czeizel Endre állítják az ellenkezőjét.
Te meg bőszen hozod a hozzád hasonló gondolkodású tanulmányokat ,ami biztos hitelesebb hisz külföldi, és angolul van. :)
Na, innen vagy sajnos számomra beteg gondolkodású továbbra is...
"Más betegek: tudományos kutatást végző orvosok, biológusok, szakemberek, akik ezt a témát kutatják egész életükben. És azért, mert elmondják a tényeket. És máris a tudományos munkájuk miatt "betegek". Máglyára ne küldjük őket?"
Nem tényként mondják el, hogy a magzat az igazából egy parazita, hanemn ahhoz hasonlatosnak tartják a fejlődését az anyára nézve. Ami szerintem továbbra is gusztustalan, de Te mondtad, mondod hogy a magzat igazából egy parazita!
Amellett nehéz elmenni hogy ez amit propagálsz itt ,az nagyon nem általános orvosi körökben!
Nem véletlenül tartja sok orvos gyilkosságnak az abortuszt!
"Minden jogod megvan arra, hogy neki higyj. És nekem is, hogy ne. És arra is, hogy hiteles tudományos forrásokból tájékozódjak, és a tényeket vegyem számításba, ne a rózsaszín ködöt, és a cukormázat, hogy az márpedig egy parazita, akkor is, ha neked jobban csen a cuki kis babucika."
Azt gondolom Czeizelnél kevés hitelesebb ,és tudományosabb forrás van a témában...
És ahhoz is meg van minden jogom hogy ne értsek veled egyet, és beteg dolognak tartsam azt hogy parazitának tartod az embriót.
"Magyarországon nem lehet 12. hét után abortálni. Holladndia 14. hét, azt hiszem Anglia, Svédország 20. hét, és amúgy egészségügyi okból még itt is el lehet vetetni a 24. hétig. Ezek a hetek meghatározása elég önkező. Szerintem addig van értelme dönteni róla, amég a magzat nem ér el egy olyan fejlettséget, amivel az anya testén kívül is életben tudják tartani gépekkel, vagy akármivel."
Hál Istennek nem Te döntesz.
Egyébként ha eljutunk oda, hogy a pár napos embriót is életben lehet tartani, és lehet választani hogy abortusz vagy ez, akkor mit tartanál helyesnek? Vagy mindegy, úgy is csak egy parazita?
"Igen, engem vártak. Az első házassági évfordulójuk hetében születtem. Tervezett gyerek voltam. De ha nem lettem volna az, szeretem annyira az anyámat, hogy nem akartam volna, hogy miattam olyan élethelyzetbe kerüljön, ami neki rossz. És inkább nem születtem volna meg, ha neki ez tönkretette volna az életét, és szintén inkább nem születtem volna meg, ha gyermekotthonba mentem volna helyette."
Ez igy elég hülyén hangzik.
Elösször tuti hogy anyukád egy percig sem tartott parazitának.
És az hogy most ,felnőtt fejjel kijelented, hogy hogy döntöttél akkor ott, magzatként, az elég vicces. Persze haver.
Anyu akkor most nem okozok kellemetlenséget, nyugodtan tépessetek szét a vákumcsővel, apát puszilom. :D
"Érted a különbséget a tények, és a szociális szokások között? Te is Homo Sapiens vagy, mégsem így hívnak állandóan, hanem embernek. Vagy van egy teljes neved, családinév, keresztnév, és harmadik név, ha van, mégsem így hívnak minden alkalommal, amikor veled beszélnek, vagy ha rólad beszélnek."
Igy van. A normális emberek annak hívjak egymást amik.
Embert embernek, állatot állatnak, magzatot magzatnak, nem parazitának!
Meg ugye van nevem, ami a szerencsésebb magzatoknak, kiknek nem olyan mentalitású szülő jut mint pl Te, szintén lesz később.
"Számomra az embrió parazita. Nem hiszem, hogy akarok majd gyereket, de ha mégis. Attól még hogy szeretném, várnám, ugyanúgy parazita lesz. Mert a működése és az anyára kifejtett hatása azonos a parazitákkal."
De azért tudod hogy igazából nem parazita igaz?
Hisz csak hasonlóságól írnak, azonosságról azért ők sem.
Egyenlőre csak Te állítod hogy nem csak hasonlóság van, hanem konkrétan parazita !
Az anyára kifejtett hatásai között ott van az öröm, boldogság, izgalom is.
Melyik parazita okoz még ilyet?
És majd ha még is lesz neked, akkor cseszd le az orvost ha véletlenül nem így hívja.
Hisz biztos tudatlan akkor csórikám. :)
Istenem, nem bántásból, de annyira gáz ahogy gondolkodsz.
#42 "ez meg ember lesz ha hagyják..."
De abban a formájában meg nem az.
"Nem nehéz innen rájönni, hogy azért érvelsz ezzel a jelzővel, mert relativizálsz, hogy ne tűnjön annyira szörnyű dolognak az abortusz."
+ "Igy van. A normális emberek annak hívjak egymást amik.
Embert embernek, állatot állatnak, magzatot magzatnak, nem parazitának!"
Tudományos tény, hogy paraztákra jellemző tulajdonságai vannak. Innentől miért ne nevezheténk annak, ami? Hiszen te is ezt mondod. Nevezzük nevén. Szerintem is. Parazitákra jellemző? Hát akkor az sajnos parazita. Akkor is ha beégtél, hogy nem csk Dr House szerint az.
"Közben meg olyan neves orvosok mint Czeizel Endre állítják az ellenkezőjét.
Te meg bőszen hozod a hozzád hasonló gondolkodású tanulmányokat ,ami biztos hitelesebb hisz külföldi, és angolul van. :)"
Te egy darab orvost hoztál, én pedig számos nemzetközileg elismert tudományos, és orvosi folyóiratból hiteles cikkeket. De persze, attól, hogy te nagyságod nem ismeri el ezeket hiteles forrásnak, attól még azok maradnak.
"Nem véletlenül tartja sok orvos gyilkosságnak az abortuszt!"
Sok orvos meg nem tartja annak.
"Egyébként ha eljutunk oda, hogy a pár napos embriót is életben lehet tartani, és lehet választani hogy abortusz vagy ez, akkor mit tartanál helyesnek? Vagy mindegy, úgy is csak egy parazita?"
Ha idáig eljutunk, akkor meg nem lesz probléma. Az embriót kiveszik a nőből és akkor tartsa életben az orvostudomány, az embrió is életben marad, és a nő sem marad terhes akarata ellenére. Ezzel mindenki nyerne, nem tudom, miért így írod, mintha ez egy rossz dolog lenne.
"Elösször tuti hogy anyukád egy percig sem tartott parazitának."
Valószínűleg azért, mert nem értett annyira a biológiához.
"És az hogy most ,felnőtt fejjel kijelented, hogy hogy döntöttél akkor ott, magzatként, az elég vicces. Persze haver."
Nem azt írtam, amit "magzatként gondoltam". Magzat nem gondolkodik, mert nem képes rá. Viszont emberként, aki lettem, így gondolom. És szerintem gyerekként is így gondoltam volna, ha állami nevelésben növök fel.
"Hisz csak hasonlóságól írnak, azonosságról azért ők sem."
Mégegyszer. Parazitára jellemző tulajdonságai vannak. És nem parazita? Miért? Mi klüönbözteti meg? Az egyik forrás pont ezt fejti ki, látom nem olvastad el, hogy egy paraziának nem kell másik fajból valónak lennie.
"Az anyára kifejtett hatásai között ott van az öröm, boldogság, izgalom is."
A nemkívánt magzat biztos nem okoz örömet.
"Istenem, nem bántásból, de annyira gáz ahogy gondolkodsz."
ne aggódj, én rólad gondolom ezt.
44
"De abban a formájában meg nem az"
De minden esély emg vab hogy az legyen,mig ezt az esélyt nem veszik el tőle..
"Tudományos tény, hogy paraztákra jellemző tulajdonságai vannak. Innentől miért ne nevezheténk annak, ami? Hiszen te is ezt mondod. Nevezzük nevén. Szerintem is. Parazitákra jellemző? Hát akkor az sajnos parazita. Akkor is ha beégtél, hogy nem csk Dr House szerint az."
Én nem mondtam azt, hogy parazitára hasonlít, hanem azt hogy amiket linkeltél irták ezt.
"Te egy darab orvost hoztál, én pedig számos nemzetközileg elismert tudományos, és orvosi folyóiratból hiteles cikkeket. De persze, attól, hogy te nagyságod nem ismeri el ezeket hiteles forrásnak, attól még azok maradnak."
Nem haver, én azt mondtam hogy konkrétan, az orvosi képzésben is embrió, és magzat szerepel.
Ezt meg kihagytad, mert cáfolni nem tudod.
Ez azért van, mert ez az elfogadott, nem a beteg ,parazita verzió.
Tudod mit,bizonyitsd be hogy tévedek.
Mutasd meg,és bizonyitsd hogy világszerte igy oktatátják az orovoskat!
Ha nem igy van akkor pár elvetemült hasonlítgatását linkelted ,nem többet.
Amúgy mit szeretnél.?
Hogy neves tudósoktól hozzak tanulmányt, hogy az általad linkelt egyének tevédnek?
Tudod hogy mi a cáfolat?
hogy ők továbbra is magzatól, embrióról beszélnek, nem parazitáról! :D
Parancsolj. Majd számold meg hány beszél parazitáról ,és hány magzatról, embrióról. :D
"Valószínűleg azért, mert nem értett annyira a biológiához."
És, azóta szoltól már neki hogy tévedett? :)
"Nem azt írtam, amit "magzatként gondoltam". Magzat nem gondolkodik, mert nem képes rá. Viszont emberként, aki lettem, így gondolom. És szerintem gyerekként is így gondoltam volna, ha állami nevelésben növök fel"
Ezért írtam hogy vicces hogy megmondod most, mit tettél volna akkor ha van döntési lehetőséged.
Tök hihető hogy az intézetben azt gondoltad volna, inkább a vákumcső kellett volna...
"Mégegyszer. Parazitára jellemző tulajdonságai vannak. És nem parazita? Miért? Mi klüönbözteti meg? Az egyik forrás pont ezt fejti ki, látom nem olvastad el, hogy egy paraziának nem kell másik fajból valónak lennie."
A parazita, attól parazita, hogy abban a szervezetben és a szervezet azon részén, ahol van, nem kívánatos semmilyen körülmények között.
Az anya viszont komoly erőfeszítéseket tesz, hogy az embriót minél jobb körülmények között tudja, ráadásul a szervezete teljesen arra lett tervezve, hogy az embriót biztonságban tartsa és táplálája.
Emiatt továbbra sem parazita, és a normális emberek nem is gondolnak rájuk így. Az orvosok elsöprő többsége sem tesz így.
Az orvostudomány jelenlegi definíciója szerint sem az, csak néhány elvetemült, meg Te szerinted.
Ja, jól beégtem, tényleg. :D
#44 "De minden esély emg vab hogy az legyen,mig ezt az esélyt nem veszik el tőle.."
És? Ez a mi lenne ha/lett volna ha esete. De már írtam a pedofilos hasonlatot. Attól, hogy valami nagy eséllyel bekövetkezik, az adott helyzetben még nem következett be, ezért más az elbírálás.
"Nem haver, én azt mondtam hogy konkrétan, az orvosi képzésben is embrió, és magzat szerepel."
De kategorizáció szempontjából belefér a definícióba. Egyetemen még élettanon meg is kérdeztem ezt a proftól, mert akkor találkoztam ezekkel az írásokkal először, ő is azt mondta, hogy, igen, technikailag benne van.
"Mutasd meg,és bizonyitsd hogy világszerte igy oktatátják az orovoskat!"
Nem mondtam, hogy így oktatnák az orvosokat. Hanem, hogy a saját tudományos, és szaknyelvükben ez a meghatározás a parazitára, és ezek a tulajdonságok igazak az embrióra is. Bármelyik orvostól, vagy szakértőtől megkérdezed, ők is el fogják mondani.
"Ha nem igy van akkor pár elvetemült hasonlítgatását linkelted ,nem többet."
Pár elvetemült hasonlítgatást.. Oké, mindjárt írok a PubMed-nek, hogy milyen vállalhatatlan cikkeket tesznek ki. Az véletlenül se zavarjon, hogy a PubMed az egyik legelismertebb hiteles nemzetközi orvostudományi és biológiai keresőmotor. Ha bármennyire is otthon lennél a tudományos világban ezt tudnád..
"És, azóta szoltól már neki hogy tévedett? :)"
Nem, mivel az anyám már meghalt, de nagyon kedves tőled:)
"Tök hihető hogy az intézetben azt gondoltad volna, inkább a vákumcső kellett volna."
Szerintem valószínű. Vagy legkésőbb felnőttként az intézetből kikerülve. De nyilván ezt jobban tudod, hogy más mit gondol, meg látja a világot.
"A parazita, attól parazita, hogy abban a szervezetben és a szervezet azon részén, ahol van, nem kívánatos semmilyen körülmények között."
Ez a saját kis definíciód? Kár hogy nem ez ahivatalos... A semmilyen körülmények között rész érdekes. Ez milyen tudományos megfogalmazás? Az egyedre tekintve semmilyen körülmények között, az adott területre specifikusan semmilyen körülmények között? Mert vegyük például a piócát. Az a helyzet, hogy a piócák paraziták. De régen orvosi célra is használták. Tehát akkor a pióca mégsem parazita a te definíciód szerint...
"Az anya viszont komoly erőfeszítéseket tesz, hogy az embriót minél jobb körülmények között tudja, ráadásul a szervezete teljesen arra lett tervezve, hogy az embriót biztonságban tartsa és táplálája."
Igen, nyilván az is, aki abortuszra megy.
"Az orvostudomány jelenlegi definíciója szerint sem az, csak néhány elvetemült, meg Te szerinted."
Csak azért mert nem tartod hitelesnek, az adott, amúgy nagyon is hiteles definíciót (mindenképpen hiteles a te saját költeményednél), attól még az lesz. A definíció, amit az orvostudomány használ tökéletesen ráillik az embrióra is. Akkor is, ha tovább hisztizel miatta.
És igen, eléggé nagy beégés azt mondani, hogy a másik elmebeteg, mert leírja a tudományos definíciót, és egy sorozattal is illusztrálja (nem hivatkozás volt), és anélkül, hogy utánanéznél még le is sajnálod. Elég primitív dolog, már ne is haragudj.
De a gumi 100% kivéve ha olyan balf.sz a párod hogy nem tudja jól feltenni!
Egyébként ha meg nincs lelkifurdalásod akkor a törvény nem vonatkozik rád szóval miért itt nyafogsz?
Férfi vagyok de a gyerek NEM CSAK A NŐÉ! tudod az 1 ember és embert nem lehet birtokolni 😉 nameg van apja a kicsinek! Ha párod használ gumit 99.99.99% hogy nem esel teherbe szóval nyugodj meg! Ez a törvény azokra vonatkozik akik nem védekeznek majd az élő embert megölik! DE nem tiltja meg az abortuszt, csak a tájékoztatást nyújt szóval mi a bajod? Hogy akit megölsz szívtelenül az 2 ember? Attól hogy nem fogadod el attól még ember! Hiába hisztizel!
Egyáltalán miért kell nyafogni ha csak tájékoztatás? Nem tilt semmit a törvény! Persze azt se tudod mi a törvény amit meghoztak DE nyafogsz ellene, jár a taps tudatlan gyerek gyilkos! 👏👏👏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!