Egyetértetek a kormány mostani szívhangos törvényével?
30
"Ezért írtam külön, hogy csak te adhatsz neki vért. Mert csak neked van adott vércsoportod a közelben és sürgős a helyzet. Vérhiány van, adnod kell, különben meghal."
Továbbra is hibás a példád.
Rajtam kivül még vagy 9 milliő emeber van csak ebben az országban,és vér is van. De a magzatnak csak az anya tud egyenlőre életett biztosítani jó pár hónapos koráig!
Amúgy nem ismerek olyat aki nem adna ilyen helyzetben vért!
"Pontosan ezért rendelkezik róla a nő. Mert rajta múlik. És nem máson. Akkor miért döntene ebben más?"
ez továbbra is gyilkosság!
De nem dönt ebben más,csak megy a hiszti hogy miért kell szembesülnöm azzal amit teszek....
"A 9. hónap végén nem is nevezném sejtcsomónak. Amikor viszont az abortusz megtörténik, akkor még az."
akkor sem az már.
Tényeg nézd meg a 25 ös által linkelt videót...
"Nem. Mivel nincs kicsi ember. Egy embrió van, ami nem képes az életre. Nincs tudata, érzelmei, Nike érez fájdalmat, nincs agya, stb. Nem ember. Egy parazita az anya testében."
Parazita ember?
Normális vagy?
"Nekem 25 éves nővérem cukor beteg lett a terhessége alatt, ami nem múlt el a szülés után. 3 foga esett ki alatt, és majdnem belehalt a szülésbe szívelégtelenség miatt. Kösz én ezt nem akarom megkockáztatni, akkor sem, ha csak 5-10% az esély, hogy ilyenben lesz részem. És mivel nincs 100%-os védekezési mód, ezért igen, ha úgy van, megyek a műtétre. Nem érdekel. Az én életem fontosabb, mint egy nem létező életképtelen sejtcsomóé."
Nahát,rögtön gondoltam hogy lesz közeli ismerős ,rokon aki majdnem belehalt abba hogy szülnie kellet.
Azért annak örülök hogy 100 nőből kb 99,9 % megússza. :)I
"Csak önálló élettel rendelkező dolgot tudsz megölni. Valamit, ami nem képes az életben maradásra nem tudsz megölni. Egyszerűen logikailag lehetetlen."
Ha valami él,és a magzat él,és különálló szemilyég -ember lesz belőle ,megfosztasz ennek a lehetősgétől,az gyilkosság.
"Ezért kell a megerőszakolt nőknek is végigcsinálni a szívhang hallgatást? Ezért nem kezdenek konkrétan semmit a családon belüli erőszakkal? Ezért nem segítenek a nehéz helyzetbe került nőkön? Ezért van démonizálva, ha valaki élni akar a jogaival?"
Ja, teli vagyunk megerőszakolt terhes nővel,tényleg...
Figyi nem ruandában kommenetelsz.
De ,ezekben az estekben is nyigodtan mondjon le róla a nő...
"A magzatnak nincs tudata. Nincs mit meghallgatni. Egy tudat nélküli pulzáló sejtcsomó, ami amortizálja a nő testét. Nem több egy parazitánál. Vagy majd a bélférgek hogyléte felől is érdeklődj, mielőtt beszeded a gyógyszert ellenük."
Te tényleg beteg vagy?
Ha tudat nélküli pulzáló sejtcsomó, miért probléma meghalgatni azt a semmit? :D
Ja, és a “kicsi szívverését”? "Miért kell megvárni, hogy legyen szívverés? Miért nem lehet előtte elvetetetni? Ez tudod mennyire szadisztikus? Az embrióra nézve is? Megvárni, hogy fejlődjön eddig, hogy aztán a nőt mentálisan kínozzák, és megalázzák vele, csak azért, hogy utána “feldarabolják”? Te normális vagy, hogy ezt pártolod? Megint saját magadnak mondasz ellent."
Én mondok ellent magamnak?
Hát nem Te bizonygatod hogy a magzat egy parazita,
Kétszer is irtad.
Ha neked van igazad, miért nehéz egy "parazita pulzálását" halgatni?
Hm?
Csak nem az a baj, hogy a nők ilyenkor ráébrednek hogy az ott bizony nem egy parazita(ez csak egy beteg elme jelzője) hanem bizony egy új élőlény?
Hisz ha a nők is osztják a véleményed ,akkor mit számít hogy pulzál ott valami "paprazita" ,nem igaz?
"Ezért hülyeség egy mindennapi bevett orvosi eljárást egy elméleti hülyeséghez hasonlítani, amire még példád sincs."
Elvet elvhez hasonlitottam .
"De megválaszoltam. Az öngyilkosság a depresszió velejárója lehet. Ez esetben segíteni kell neki. Az öngyilkosság és egy abortusz nem említhető egy lapon."
De nem válaszoltál már másodszor próbálod ,baromi feltűnően kikerülni! :D
akkor felteszem mégegyszer,és ne gyere azzal hogy a depressziót kezelni kell vagy sem. Nem ez a kérdés.Kedvedért zárjuk ezt rövidre,és Tételezzük fel hogy kezelik,de ennek ellenére meg akar halni.
Nem tudnak életben maradni egymás nélkül,mert az agyuknál vannak pl összenőve ,és nem lehet szétválasztani, vagy közös szerveik vannak ,de két fejük, és tudatuk.
Ennek fényében rendelkezhet e a saját testével úgy ,hogy ezzel a másik halálát okozza?
Vagy akár dönthet az egyik arról hogy szétválasztják őket úgy, hogy tudja hogy a másik belehal?
"ez továbbra is gyilkosság!"
Akkor ennyi erőből, ha lecsapok egy legyet, az is gyilkosság...vagy az más, mert nem ember? Az abortuszra gyilkosságként tekinteni, mikor olyankor még csak embrió van, ami nem képes az életre..még a Biblia is megmondja, hogy az élet az első lélegzetvételkor kezdődik, mikor megszületik a gyerek. Aki az abortuszon felháborodik hogy így úgy gyilkosság, az a szememben puhány..ennyi. Vagy ne a szája járjon, adományozzon vagy fogadjon örökbe annyi árva gyereket amennyit tud..
#31 “ Rajtam kivül még vagy 9 milliő emeber van csak ebben az országban,és vér is van. De a magzatnak csak az anya tud egyenlőre életett biztosítani jó pár hónapos koráig!
Amúgy nem ismerek olyat aki nem adna ilyen helyzetben vért!”
Te szellemi osztriga… elméleti kérdésnek hívják… nem hiszem el, hogy nem sikerül felfogni. Vért adni, szervet adományozni nem lehet senkit kötelezni. Akkor sem, ha ebben más meghal. Pont. Ahogy a nő sem köteles egy általa nem kívánt terhességet kihordani. Mert ha igen, az emberkínzásnak minősülne és emberiség ellen elkövetett bűnnek a Nemzetközi Büntetőbíróság szerint.
“ ez továbbra is gyilkosság!”
Fogd már fel hogy nem az. Ha az embrió nem tud életben maradni. Akkor nem lehet megölni. Mivel nincs önálló élete. Amit el lehetne venni.
“ Parazita ember?
Normális vagy?”
Technikailag az. Lehet sírni, de attól még az.
Dr House. Tudom, hogy egy sorozat, de technikailag pontosan így van.
“ Nahát,rögtön gondoltam hogy lesz közeli ismerős ,rokon aki majdnem belehalt abba hogy szülnie kellet.”
Nyilván nem a semmitől tart az ember. Én nem akarom a kockázatot. Kész.
“ Ha valami él,és a magzat él,és különálló szemilyég -ember lesz belőle ,megfosztasz ennek a lehetősgétől,az gyilkosság”
Akkor ha egy paradicsommagot elültetek. Aztán meggondolom magam, és kiásom, akkor paradicsomot pazaroltam?
Vagy a pedofilok is használhatják ezt az “érvet”?
“Igen, bírónő, most tényleg csak 6 éves, de ha ott hagyjuk, és várunk, akkor felnőtt lesz, tehát nem vagyok pedofil” kb így hangzik az érved 😂
“ Ja, teli vagyunk megerőszakolt terhes nővel,tényleg...
Figyi nem ruandában kommenetelsz.
De ,ezekben az estekben is nyigodtan mondjon le róla a nő...”
Rengeteg nemi erőszak történik. És még csak egy nyomorult kiegészítés sincs a rendeletben, hogy kivétel. Miért? A megerőszakolt nőket szabad tovább traumatizálni? Megerőszakolta egy barom, akit nyilván nem fognak elkapni és elítélni, terhes lesz szerencsétlen nő, abortuszt akar, menjen el a védőnő 2 alkalmas szentbeszédére, hogy meghallgassa, hogy milyen szar ember (ő, akit megerőszakoltak!!) és aztán még hallgassa is meg a bűntudatkeltés, hogy aljas gyilkos is. Hol igazságos ez. Nem érdemeltek volna meg egy kiegészítést az ilyen nők? Vagy azok, akiknek beteg a babájuk? De amúgy várnák és szeretnék a babát? Akiknek alapból trauma hogy elveszítik a gyereket, és még hallgassák is meg? És te papolsz az emberségről? Elmehetsz a p*csába hipokrita majom.
“Te tényleg beteg vagy?
Ha tudat nélküli pulzáló sejtcsomó, miért probléma meghalgatni azt a semmit? :D”
Mert nagyon sokan ezt nem tudják. Mivel az oktatás olyan gyalázatosan haszontalan, hogy elhiszik, hogy az a baba tényleg érez, miközben nem több egy parazitánál. Vagy oké, hallgatózzunk, de akkor színvonalas oktatást kérünk mellé.
“ Hát nem Te bizonygatod hogy a magzat egy parazita,
Kétszer is irtad.
Ha neked van igazad, miért nehéz egy "parazita pulzálását" halgatni?
Hm?”
Vannak nők, akiknek az. Én speciel leszarnám. De ez pont a ti érvelésetekben hiba. “Jajj az ártatlan kicsi élet. Várjuk meg, amég fejlettebb nem lesz, és csak akkor lehessen megölni” látod már a saját hülyeségeteket?
“ akkor felteszem mégegyszer,és ne gyere azzal hogy a depressziót kezelni kell vagy sem. Nem ez a kérdés”
De igen, ez. Eléggé otthon vagyok a pszichológiában, a pszichopatológiában (ezt tanulom). Nincs olyan, hogy csak úgy öngyilkos akarok lenni. A probléma okát, a forrást kell kezelni. Mondjuk nem meglepő, ha idáig nem ér el az agyad, hiszen az abortuszok csökkentésére sem a tiltás a megoldás, hanem a megelőzés. Nem egy bonyolult dolog ezt felfogni.
Amúgy ilyen esetben olyan szintű patológia lép fel, hogy pszihiátriára kerülne. Aki veszélyezteti a saját maga vagy más jóllétét mentális probléma miatt, az megy a zárt osztályra. Nincs kivétel. Nyilván érzékeny a helyzet a másik iker miatt, de ha az agyuk ilyen szinten kapcsolódik, valószínűleg nála is fellépne ez a pszichopátia, és gyógyszeresen lehetne kezelni. Szar a példád. És tájékozatlan vagy.
33
Ez komoly?
Dotor House? :D
Na ,látom nem megy válasz,akkor foglalkozzunk csak ezzel!
“ akkor felteszem mégegyszer,és ne gyere azzal hogy a depressziót kezelni kell vagy sem. Nem ez a kérdés
De igen, ez. Eléggé otthon vagyok a pszichológiában, a pszichopatológiában (ezt tanulom). Nincs olyan, hogy csak úgy öngyilkos akarok lenni. A probléma okát, a forrást kell kezelni. Mondjuk nem meglepő, ha idáig nem ér el az agyad, hiszen az abortuszok csökkentésére sem a tiltás a megoldás, hanem a megelőzés. Nem egy bonyolult dolog ezt felfogni.
Amúgy ilyen esetben olyan szintű patológia lép fel, hogy pszihiátriára kerülne. Aki veszélyezteti a saját maga vagy más jóllétét mentális probléma miatt, az megy a zárt osztályra. Nincs kivétel. Nyilván érzékeny a helyzet a másik iker miatt, de ha az agyuk ilyen szinten kapcsolódik, valószínűleg nála is fellépne ez a pszichopátia, és gyógyszeresen lehetne kezelni. Szar a példád. És tájékozatlan vagy."
Látom nem megy .
Pedig kifejezetten a kedvedért hoztam másik példát az előbb.
Valahogy nem ment a válasz.
Amit idéztél tőlem,az sem teljes.
Hogy is mondtad ,ja igen "nem hiszem el, hogy nem sikerül felfogni."
Engem a Te véleményed érdekel.
Szóval újra itt van a kérdés:
Nem tudnak életben maradni egymás nélkül,mert az agyuknál vannak pl összenőve ,és nem lehet szétválasztani, vagy közös szerveik vannak ,de két fejük, és tudatuk.
Ennek fényében rendelkezhet e a saját testével úgy ,hogy ezzel a másik halálát okozza?
Vagy akár dönthet az egyik arról hogy szétválasztják őket úgy, hogy tudja hogy a másik belehal?
És hoztam hasonló ikreket is
#34 megválaszoltam. az általad felvázolt helyzetben nem lehet ezt a döntést meghozni, mivel az orvosetika alapja, hogy kezelni kell a beteget. És nem hagyni az öngyilkosságot. Most már nemcsak elméleti a kérdésed, de az elméleti elmélete, mivel elméleti síkon sincs ilyen, mert ilyen helyzetben kezelnék az ikret.
De tegyük fel, hogy ilyen helyzet áll fent. Elméleti elméleti elméleti síkon. Akkor nincs "joga" megölni magát. Mert a testvére vele egyenértékű. A magzat és a nő nem egyenértékű. A magzat egy sejtcsomó, egy parazita, a nő meg egy kifejlett teljes értékű ember. Fejlettségi különbség van. Az ikrek esetében pedig mindketten ugyanazon a szinten vannak. Ők egyenértékűek, egy fejlettségi szinten. Nagyon kérlek próbáld megérteni. Egy hajszálon rugózol, a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyva. És szerintem te is tudod, hogy tévedsz, csak ennyi gerinc sincs benned (vagy max annyi mint az abortált embrióban), hogy ezt bevalld. Szánalmas.
35
Egészen mostanáig nem válaszoltad meg!
"az általad felvázolt helyzetben nem lehet ezt a döntést meghozni, mivel az orvosetika alapja, hogy kezelni kell a beteget. És nem hagyni az öngyilkosságot. Most már nemcsak elméleti a kérdésed, de az elméleti elmélete, mivel elméleti síkon sincs ilyen, mert ilyen helyzetben kezelnék az ikret."
És ha nem szól,akkor hogy kezeled?
Hirtelen csalódás, bánat, bármi lehet.
"De tegyük fel, hogy ilyen helyzet áll fent. Elméleti elméleti elméleti síkon. Akkor nincs "joga" megölni magát. Mert a testvére vele egyenértékű."
Ebben nincs vita köztünk.
"A magzat és a nő nem egyenértékű"
De attól még ne kell megölni mikor nem veszélyezteti az anyát!
És pár héttel később meg senki sem kérdőjelezik meg hogy egyenértékűek vagy nem!
"A magzat egy sejtcsomó, egy parazita, "
Parazita...És én vagyok szánalmas...:D
Szerintem azokban nincsen gerinc bevállalni mit tesznek, akik egy teljesen ártatlan, új életet gyilkolnak meg, álltalában azért mert épp nem életének a kényelmes szakaszában, és álltalában a saját felelőtlensége miatt érkezne!
Nem véletlenül utálja a legtöbb orvos az abortuszt!
És a magyar orvosi kamara nem osztja a véleményedet, valamiért nem parazitának, tartják, de majd küldj nekik egy Doktor House részt,attól majd biztos jól meggondolják magukat! :D
"Az élet az etikai kódexünkben megfogalmazottak szerint a fogantatástól kezdődik. Tehát a magzati élet, az már élet, amit nekünk, orvosoknak védenünk kell. Így mi mindenképpen amellett vagyunk, hogy az orvosnak kötelessége a terhesség megtartása érdekében érvelni. Ez eddig is gyakran megtörtént, csak nem volt kötelező. Az, hogy élő magzatról van szó, az a mindig elvégzett ultrahangvizsgálat során is látható."
Nagyon kérlek próbáld megérteni. Egy hajszálon rugózol, a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyva.
Nem teszel semmit, csak pár heten rugózva próbálod bizonygatni hogy az nem kicsi ember kezdemény még, hanem parazita, és pár hét különbség miatt meg lehet ölni!
Pedig ennek a parazitának emberi keze, és lába nő, lesznek gondolatai, vágyai, talán egy napon pont igy, itt fog vitázni valakivel ,pont erről, ha a hozzád hasonlók hagyják hogy eljusson idáig!
Kicsi ember kezdemények gyilkolását támogatod, és szerintem te is tudod hogy tévedsz.
Én az életet védem, Te azt jogot hogy bármilyen okból hogy elvehessék .
Na, ez a szánalmas!
#36 "És ha nem szól,akkor hogy kezeled?
Hirtelen csalódás, bánat, bármi lehet."
Az iker ott van, ő tud szólni. És szólna is ilyen helyzetben. Azért más ez a példa, mert itt egy tettre képes másik személy van a másik oldalon.
"De attól még ne kell megölni mikor nem veszélyezteti az anyát!
És pár héttel később meg senki sem kérdőjelezik meg hogy egyenértékűek vagy nem!"
De az abortusz elvégzésekor nem azok. Ez a lényeg. Ezért nem legális a legtöbb helyen a kései abortusz. Mert akkor már valóban fájdalmat érzékel, és elég fejlett a magzat. De az első trimeszterben nem az. Ahogy a paradicsommag sem egyenértékű a paradicsommal, mert csak a maggal elég szegényes lecsót tudsz csak csinálni.
"Parazita...És én vagyok szánalmas...:D"
Itt van a parazita definíciója:
"1. Élősködő élőlény; élőlény testén vagy testében élő másik, általában sokkal kisebb méretű állat vagy növény, amely a gazdatest nedveit szívja, belőle magának tápanyagot von el."
Melyik része nem igaz a magzatra?
"kik egy teljesen ártatlan, új életet gyilkolnak meg, álltalában azért mert épp nem életének a kényelmes szakaszában, és álltalában a saját felelőtlensége miatt érkezne!"
Nem lehet meggyilkolni valamit, ami nem tud életben maradni. Tehát nem is élet. A nő teste által működő élősködő. Nincsenek jogai. Mert nem önálló élet.
"És a magyar orvosi kamara nem osztja a véleményedet, valamiért nem parazitának, tartják, de majd küldj nekik egy Doktor House részt,attól majd biztos jól meggondolják magukat! :D"
Definíció alapján márpedig az. Ezt őnekik is el kell ismerni.
"Nem teszel semmit, csak pár heten rugózva próbálod bizonygatni hogy az nem kicsi ember kezdemény még, hanem parazita, és pár hét különbség miatt meg lehet ölni!"
Pedig ez így van. És nem ölszhetsz meg valamit, ami nem tud élni.
"Pedig ennek a parazitának emberi keze, és lába nő, lesznek gondolatai, vágyai, talán egy napon pont igy, itt fog vitázni valakivel ,pont erről, ha a hozzád hasonlók hagyják hogy eljusson idáig!"
Vagy éppen a következő Hitler lesz belőle. Ha hagyják eljutni odáig.
"Kicsi ember kezdemények gyilkolását támogatod, és szerintem te is tudod hogy tévedsz."
Nem tudsz meggyilkoni valamit, ami nem tud életben maradni. Fogd fel légyszives, nem bonyolult. Mint ahogy nem tudsz egy hajót elsüllyeszteni a szárazföldön sem.
"Én az életet védem, Te azt jogot hogy bármilyen okból hogy elvehessék ."
Én is az életet védem. A nőkét, akik rendelkezni akarnak a saját életük, és jövőjük fölött. A nemlétező életet meg védje aki akarja, de joga nem lesz mások életébe belepofázni.
37
"De az abortusz elvégzésekor nem azok. Ez a lényeg. Ezért nem legális a legtöbb helyen a kései abortusz. Mert akkor már valóban fájdalmat érzékel, és elég fejlett a magzat. De az első trimeszterben nem az. Ahogy a paradicsommag sem egyenértékű a paradicsommal, mert csak a maggal elég szegényes lecsót tudsz csak csinálni."
A paradicsom mag is érték, hisz ebből lesz a paradicsom.
Nem is szokták kidobni.
És ha vigyázol, akkor nem soká elkészül a finom lecsó...
"Itt van a parazita definíciója:
"1. Élősködő élőlény; élőlény testén vagy testében élő másik, általában sokkal kisebb méretű állat vagy növény, amely a gazdatest nedveit szívja, belőle magának tápanyagot von el."
Melyik része nem igaz a magzatra?"
Segíts kérlek, melyik parazita az, amelyik ha elég ideig van bent ,hozzád hasónlóra fejlődik, majd elválik tőled, külön életet él, és egyenrangú lesz veled,tovább viszi a vérvonaladat, sok esetben magadat látod benne?
Tudod, ha nem volnál beteg, akkor milyen jelzőt használnál a magzatra a parazita helyett?
A magzatot, vagy embriót.
De neked a legkevésbé emberszerűt kell kényszeresen használnod..
"Nem lehet meggyilkolni valamit, ami nem tud életben maradni. Tehát nem is élet. A nő teste által működő élősködő. Nincsenek jogai. Mert nem önálló élet."
Élősködő....
Jaj Istenem.
Mitől ez a gyűlölet benned?
"Definíció alapján márpedig az. Ezt őnekik is el kell ismerni."
Valahogy nem tartják parazitának.
Sajnálom,de ezt csak Doktor House,meg Te mondod....
"Vagy éppen a következő Hitler lesz belőle. Ha hagyják eljutni odáig."
Ő hát persze.
Ha a felelőtlen szexből adódóan (mert 90+ % ban erről van szó)Julcsi nem vetetheti el,akkor tuti a következő Adolf ugrik ki a méhéből.
Elképzelhetetlen ,hogy épitőmunkás,benzinkutas ,tanár stb legyen inkább belőle.
Rögtön Hitlert kell példának hozni.:D
"Nem tudsz meggyilkoni valamit, ami nem tud életben maradni. Fogd fel légyszives, nem bonyolult. Mint ahogy nem tudsz egy hajót elsüllyeszteni a szárazföldön sem."
Egyre érdekesebb példáid vannak.
Továbra is a fogantatástól számolják nagyon sok helyen az életet.
Bármennyire is kellemetlen ez neked.
Ergo meg tudod gyilkolni...
"Én is az életet védem. A nőkét, akik rendelkezni akarnak a saját életük, és jövőjük fölött. A nemlétező életet meg védje aki akarja, de joga nem lesz mások életébe belepofázni."
Nem,Te az apró ember kezdemények meggyilkolását véded még mindig.
Élösködő-parazita,ez szerimted a gyerek a korai fejlődési szakaszában..
Ha meg akarom tartani, és örömmel várom akkor is élősködő-vagy parazita?
Vagy akkor már magzat, embrió- gyerek?
Mert az orvosok nem igy hívjak. De külföldön sem.
Csak a Doktor Housban...:D
Vagy ha vitatkozol valakivel, és érvelni kell ,akkor élősködő, parazita ?:D
Tényleg beteg vagy. Meg az is aki szerint ez hasznos!
#38 "A paradicsom mag is érték, hisz ebből lesz a paradicsom.
Nem is szokták kidobni.
És ha vigyázol, akkor nem soká elkészül a finom lecsó..."
Tehát egyenlő egy egész paradicsom, és egy darab paradicsommag? Ugyanolyan pazarlás mind a kettőt kidobni? Ugye hogy nem.
"Segíts kérlek, melyik parazita az, amelyik ha elég ideig van bent ,hozzád hasónlóra fejlődik, majd elválik tőled, külön életet él, és egyenrangú lesz veled,tovább viszi a vérvonaladat, sok esetben magadat látod benne?"
Igen. Egy embrió. És a placenta. Amiknek parazita szerű működésük van a nőre nézve.
"Tudod, ha nem volnál beteg, akkor milyen jelzőt használnál a magzatra a parazita helyett?
A magzatot, vagy embriót.
De neked a legkevésbé emberszerűt kell kényszeresen használnod.."
+
"Valahogy nem tartják parazitának.
Sajnálom,de ezt csak Doktor House,meg Te mondod....
"
Tudod, nem csak szerintem és Dr. House szerint parazita. Itt van még több tudományos cikk is a témában. Nem én mondom. Hanem a tudomány.
(ez még a rákos megbetegedéshez is hasonlítja)
"Yes, scientifically, a fetus is parasitic, and can indeed be considered a parasite, for the following reasons:
Most people make the mistake of believing that a parasite HAS to be a different species, this is not true, as intra-species parasitism is indeed a reality.
Some examples:
* Angler fish have sex-based parasitism
* Cuckoo bees have egg-based parasitism
The fact remains, that same species parasitism is indeed a thing, despite dictionaries everywhere still insisting it is an inter-species event only.
Next, we come to the standard question of invasion of a body, and a zygote or fetus cannot be formed without external input (i.e. sperm), which qualifies it as a parasite as well.
Eating a delicious meal at a street vendor in many places in Asia can be as pleasurable as sex, but it can also result in some unwanted parasites entering your body. Not always, but often enough to warrant concern, and yet we have the right to be able to seek treatment (removal of the parasite) by medical methods, and more importantly, to keep enjoying the act of eating street food as a human right. (This is in response to the “have sex, accept the responsibility” argument that’s popularly used).
Fetuses are harmful to the bodies of any woman who does not want to carry it, and is being forced to, for whatever reason. The only benefits of pregnancy are emotional, when it is a wanted pregnancy – benefits which are sorely missing when the pregnancy is unwanted.
Parasites attach themselves to a host, and are usually to be found in the same place always… they’re adapted to be able to survive in one particular organ of a host. In the case of a fetus, it is a woman’s uterus. Although some pregnancies can occur in fallopian tubes, they would end up killing both the fetus and mother. Similarly, parasitic infections in a wrong organ can kill. An example is when certain tapeworms eggs pass the blood brain barrier, and grow in the brain, they end up killing the host, and themselves. This is technically a parasitic mistake, just as ectopic pregnancies are.
Many parasites remain undetected, or can even be encouraged by a host’s body. There are several examples in nature of external and internal parasites that are beneficial for hosts. Our gut parasites are examples. In fact we cannot live without many bacteria, which are all parasites. Here, parasites are responsible for us feeling happy, healthy and even govern our emotional well being. All things which fetuses also do (when wanted).
The upvoted answer mentions Trophoblasts, which are cellular layers formed from the zygote, as a defense mechanism against antibodies. Since trophoblasts are formed from the zygote and not the host body (the mother), they are not facilitated by the host, they are forced on the host by invasion.
In fact, trophoblasts need to “invade” the uterus in order to force the blood vessels to stay open, and when the extravillous trophoblast is unsuccessful in invading the uterus, it results in the condition we know as pre-eclampsia. This is the exact behaviour we would expect of a parasite. The term “tropho” means nourishment, and is biologically used to speak of parasites – trophozoites, for instance.
Pregnancy is harmful for the mother, and many studies have found that there is decreased life expectancy of mothers after giving birth. Studies found that after each birth, the mothers studied showed that their telomere lengths were shortened and epigenetic age increased, both of which predict a shortened life span in genetic terms, as they negatively impact the generation of new cells.
In fairness, many other studies have found correlation between later child bearing and delayed menopause as a beneficial factor for life expectancy. However, it is also plain to see that carrying to term of a pregnancy does take a toll on the organs of the mother.
Parasites, such as cuckoo birds, do not stay with the host parent for life. Parasitic behaviours are not easily boxed into one type as many answers on here will make you believe. Thus, the fact that a fetus leaves the host’s body after birth does not prove it is not a parasite, it in fact continues parasitic behaviour even after birth, it only ceases to be an invader of the body at birth.
Cancer cells share the same DNA as the person afflicted with them, and cancers are parasitic, and detrimental to the host. Cancer cells in a human are very much “human” as well, but yet we don’t think twice before removing a tumour. The fact that a fetus has arms and legs, and whatever other anthropomorphisation you can think of doesn’t change the fact that for most of the first trimester, you cannot actually tell a dog, cat or elephant fetus (from a picture) apart from a human one. Without brain activity, there is no real point talking about individuals, and a fetus is not an individual, not in any legal sense or scientific sense whatsoever.
Potential to become a human exist in embryos that are frozen, yet you would not convict a lab technician opf manslaughter or murder because he dropped a test tube that contained an embryo. Potential does not a person make.
These are just some of the reasons why a fetus is very much parasitic. And an unwanted fetus, as a result, is an unwanted parasite in the body of a human, which we have the capability of removing.
Whether such a removal of a parasitic organism is immoral or not, is not at all the purview of science, and is not a valid scientific question. That’s for societies to work out on their own, as morals always have been.
Although we hate to admit to such things, the science is clear, all mammals that have fetuses attach themselves via placenta to a mother’s uterus, are indeed parasitic in nature.
Sources:
The Bees of the World, C. D. Michener (2000)
The Horrors of Anglerfish Mating
Do Kids Take Years Off Your Life? Giving Birth May Make Cells 'Older'
The Long-Term Consequences of Childbearing: Physical and Psychological Well-Being of Mothers in Later Life
Hidden Epidemic: Tapeworms Living Inside People's Brains"
Lehet, hogy nem kéne lesajnálni és hülyének nézni egy állítást, amivel nem értesz egyet, anélkül, hogy utánanéznél.
"Elképzelhetetlen ,hogy épitőmunkás,benzinkutas ,tanár stb legyen inkább belőle."
Pont ugyanannyi az esélye, hogy egy erőszaktevő, állatkínzó vagy pedofil lesz. Ha érvelhetsz azzal, hogy mi van, ha átlagos ember lesz, azt tökéletesen ellensúlyozza az én érvem. Akkor is, ha nem tetszik.
"Továbra is a fogantatástól számolják nagyon sok helyen az életet."
Az életjelek és az életképesség még mindig nem ugyanaz. Különben is, neked is születésnapod van, nem fogantatásnapod. A jog szerint is a születéskor kezdődik az élet, onnantól illetik meg az emberi jogok a csecsemőt. Az embriót nem. Mivel miért is tenné? Hiszen melyik embernek van joga használni másik ember testét annak engedélye nélkül? Elmondom. Egyiknek sem. Tehát vagy ember, és akkor emberi jogai vannak, de akkor nem használhatja a nő testét annak engedélye nélkül, vagy nem emberi, nincsenek emberi jogai, tehát az abortusz is teljes mértékben elfogadható.
"Nem,Te az apró ember kezdemények meggyilkolását véded még mindig."
Még mindig nem tudsz, ha akarnál sem meggyilkolni valamit, ami nem tud életben maradni. Paradoxon.
"Csak a Doktor Housban...:D"
Vegyél vissza a képedből, olvad el a linkelt cikkeket. Ez tény. És nem "csak dr House" XDDD szánalmas idióta vagy. most bizonyítottad be. Köszönöm.
"Ha meg akarom tartani, és örömmel várom akkor is élősködő-vagy parazita?"
Technikailag az. Csak szociális és érzelmi megközelítés más. De a tényen nem változtat, max nem így viszonyulnak hozzá.
39
"Tehát egyenlő egy egész paradicsom, és egy darab paradicsommag? Ugyanolyan pazarlás mind a kettőt kidobni? Ugye hogy nem."
Alapból nem is lehet, egy ennyire összetett kérdést levinni egy ilyen primitív szintre, mivel legkésőbb 72 órával a megtermékenyítés után ,az már tartalmazza az új ember teljes genetikai állományát, és onnantól egy már meg nem született embernek számít.
"Igen. Egy embrió. És a placenta. Amiknek parazita szerű működésük van a nőre nézve."
Tehát embrió,csak számodra,és pár másik beteg elme számára jóbb érzés parazitának nevezni...
"Pont ugyanannyi az esélye, hogy egy erőszaktevő, állatkínzó vagy pedofil lesz. Ha érvelhetsz azzal, hogy mi van, ha átlagos ember lesz, azt tökéletesen ellensúlyozza az én érvem. Akkor is, ha nem tetszik."
Ez hibás, mert sokkal több normális ember van ,ergo sokkal nagyobb esélye van hogy normális ember lesz. :)
"Tudod, nem csak szerintem és Dr. House szerint parazita. Itt van még több tudományos cikk is a témában. Nem én mondom. Hanem a tudomány."
Oké,akkor vannak még más beteg is.
És van arról valamilyen statisztikád is, hogy ezzel szemben meg mennyivel többen állítják ennek az ellenkezőjét, illetve nem értenek ezzel egyet, és emiatt máshogy is fogalmaznak?
Nem haragszol ha inkább hiszek Dr. Czeizel Endre genetikusnak,aki egész életében ezzel foglalkozott,és rengeteg embernek segiutett"parazitás-rákos daganotott" a világra hozni?
Valahogy nem a Te véleményeden van!
És miért tartja sok orvos is gyilkosságnak, ha csak egy "parazita" ???
"Az életjelek és az életképesség még mindig nem ugyanaz. Különben is, neked is születésnapod van, nem fogantatásnapod. A jog szerint is a születéskor kezdődik az élet, onnantól illetik meg az emberi jogok a csecsemőt. Az embriót nem. Mivel miért is tenné? Hiszen melyik embernek van joga használni másik ember testét annak engedélye nélkül? Elmondom. Egyiknek sem. Tehát vagy ember, és akkor emberi jogai vannak, de akkor nem használhatja a nő testét annak engedélye nélkül, vagy nem emberi, nincsenek emberi jogai, tehát az abortusz is teljes mértékben elfogadható."
És a 12 ik hét után,mikor már nem lehet abortálni (még,hisz egyesek azt szeretnék hogy a kilencedik hónapig lehessen ) akkor hirtelen lesz engedélye? :)Meg lesznek jogai?
Hogy hogy? Hisz ugyan úgy "használja" a nő testét tovább...:D
Szóval akkor neked volt engedélyed vagy esetleg szimplán vártak?
Esteleg a szüleidnek ez a baromság eszébe sem jutott? :D
"Technikailag az. Csak szociális és érzelmi megközelítés más. De a tényen nem változtat, max nem így viszonyulnak hozzá."
Szóval akkor ha várják ,ha nem akarják elvetetni mert épp nem kényelmes a gyerekvállalás, akkor lehet, magzatnak, embriónak, gyereknek hívni, ha nem várják, akkor parazita?
Vagy ha vitázol valakivel a gyakorin, akkor rögtön parazita lesz?
Értem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!