Hogy nyert a fidesz április 3-án, ha minden állampolgár utálja Orbánt és a fideszt?
"Nyugodj már meg drágaságom! Attól, hogy emelkednek az élelmiszerárak (és hogy erről van egy EU-s lista, amelynek van eleje és vége), még nem lesz a kormány alkalmatlan. Tudod, ezernyi statisztika készül még ezen kívül, ahol az egyikben Ausztria áll az utolsó helyen, egy másikban Luxemburg, egy harmadikban meg Németország. Jöhet egy kis GDP-grafikon?
Amint látod, Magyarország a 2. helyen áll, Németország, Ausztria és Írország meg sereghajtó. Mi ebből a tanulság? Hogy a 3 sereghajtó ország kormánya alkalmatlan? Nyilván nem, mert ez csak 1 grafikon a sok 100 közül és mindenki kikeresheti azt, amelyik neki a legelőnyösebb és lobogtathatja."
Nem vagyok a drágaságod. Másodszor is eléggé ostoba statisztikával jöttél. A GDP negyedéves változása ugyanis nincs semmiféle összefüggésben egy átlag magyar ember életével, viszont az infláció meg nagyon is! Tehát pont egy olyan statisztikával jöttél, ami eleve nem számít a legtöbb ember életében. Viszont a bolti drágulásokat azért te is megérzed nem? Vagy talán tévedek? Egy átlag magyar érzi a hétköznapokban, hogy jaj de jó, sokkal jobb az életem mert a negyedéves GDP adatok ilyenek? Legközelebb olyan statisztikával ghyere, aminek van is hatása az emberek jólétére légyszi!
"Hogy egy gyagya kérdező agyából kipattanó szavaknak csekély a súlya... :)"
Persze, az Eu is véletlenül szavazta meg elsöprő többséggel, hogy nálunk nincs demokrácia. Ők is gyagyák mi? Bár ha igazán jó Fideszes vagy, akkor eleve elutasítasz mindent, ami kritizálja a Fideszt, hiszen Orbánék és a lakájmédia erre tanított meg, hogy mindenki aljas hazug sorosbérenc, aki szidni meri a Fideszt.
Nemzetközi statisztika is kimondta, hogy Magyarország a második legkorruptabb az Eu ban, az is hazudik a Fideszes logika szerint, azt is Soros csinálta igaz?:))
Mészáros Lőrinc vajon miből lett olyan hihetetlenül gazdag? Mert egy összetett mondatot nem bír kinyögni, de valamiért amióta Fidesz kormány van a cégei szárnyalnak. Ez is puszta véletlen, ballib rágalom ugye?:)
Mellesleg ha nincs itthon korrupció, akkor miért is kell a Fidesznek rekord ütemben összetákolni egy "független" (erősen idézőjelben független) anti korrupciós bizottságot?
Nincs gond azzal, hogy hasraütésből írtad, nem kell fejből tudni mindent. De amikor írtam, hogy nem annyi, te MÉG ERRE IS azt reagáltad SZÁMOKKAL "ALÁTÁMASZTVA" hogy márpedig de. Pedig ez nem fejből ment, újramegnézted az értékeket, be is másoltad őket, volt időd átgondolni, és mégis rámondtad, hogy háromszoros, mikor nyilvánvalóan nem az.
"Nincs gond azzal, hogy hasraütésből írtad, nem kell fejből tudni mindent. De amikor írtam, hogy nem annyi, te MÉG ERRE IS azt reagáltad SZÁMOKKAL "ALÁTÁMASZTVA" hogy márpedig de. Pedig ez nem fejből ment, újramegnézted az értékeket, be is másoltad őket, volt időd átgondolni, és mégis rámondtad, hogy háromszoros, mikor nyilvánvalóan nem az."
Engem alapvetően nem az érdekel, hogy kétszeres, vagy két és félszeres, vagy háromszoros. Itt nem azon volt a hangsúly, hogy pontosan háromszoros e. Az én szememben a hangsúly azon van, hogy sokkal magasabb! A kétszeres, meg a két és félszeres, meg a háromszoros is sokkal magasabb, nem kezdek el szorozgatni, hogy most pontosan mennyi a különbség. Sőt, még eleve tudtam is, hogy nincs háromszoros de a fentebb említett okok miatt ez nem érdekelt. Az számít, hogy sokkal magasabb az élelmiszerár inflációnk, ami igaz is.
Mellesleg mégis milyen statisztika jellemzi a kormány válságkezelését ha nem ez? A melegek száma az országban? Ez éppen egy olyan statisztika, ami rettentően érinti a magyarok zömét és a kormányunk éppen ezért szarul teljesít. De mondhatom éppen azt is, hogy megszorításokat vezetett be. A választások napján Orbán mondta, hogy nem lesz megszorítás és lám lám mégis lett. Amikor covid járvány volt, nálunk volt rekord a halálozási arány. A kormány azt a válságot is szarul kezelte, meg ezt is. És mindezek után, még vannak akik védik ezt a mocsok bandát!
Az inflációnk sokkal magasabb az Eu átlagánál, a kormány megszorításokat vezetett be, nem is csak egyet, annak ellenére, hogy azt mondta Orbán, hogy ilyen nem lesz. A forint is baromi gyenge, ami részben össze is függ az inflációval. Ezek után nem jelenthető ki, hogy SZARUL kezelték a válságot? (És szarul is fogják, mert nincs vége.
"Sőt, még eleve tudtam is, hogy nincs háromszoros..."
Akkor meg miért kezdted el bizonygatni, hogy háromszoros? :)
Írhattad volna, hogy "Oké, nincs háromszoros, rosszul emlékeztem, de már a kétszeres is nagyon sok". Ehelyett elkezdtél gúnyolódni a fals adataidra hivatkozva, hogy "De nem, nálunk nincs háromszor akkora drágulás mint nyugaton, igaz Fidesznyik?:)))".
Most meg azt mondod, hogy tudtad, hogy nincs is háromszoros??? Pár kommenttel odébb még azt írtad, hogy fejből/tippre írtad, most meg már azt írod, hogy amúgy tudtad? :D
"Mellesleg mégis milyen statisztika jellemzi a kormány válságkezelését ha nem ez?"
És mi van, ha emellé a statisztika mellé odarakjuk, hogy az átlagkereset egy év alatt 19%-ot nőtt?
Akkor mindjárt nem 34%-osan fáj az embernek az az élelmiszeráremelkedés, hanem 15%-osan.
Lehet van ahol 20% az infláció, de keresetek terén sem történt semmi változás.
Válságkezelést meg több statisztika is jelleme
GDP, munkanélküliségi ráta, államadósság növekedése, csődmentő hitel felvétele. Utóbbiban a Fidesz előtti kormány egyáltalán nem remekelt.
„De mondhatom éppen azt is, hogy megszorításokat vezetett be.”
Szerinted mi módon kell válságot kezelni, ha nem megszorításokkal?
Jobb lenne, ha nem lennének egyáltalán megszorítások, kiürülne az államkassza, halmoznánk az adósságot, és eladnánk az országot, hogy legyen miből fizetni a nyugdíjakat, mígnem nincs mit eladni?
„Amikor covid járvány volt, nálunk volt rekord a halálozási arány.”
Ez nem igaz. A covid esetek és halálozások nyilvántartása országonként eltér. Van ahol aki egy hónapon belül covidosként meghal, az covid halottnak minősül a halál pontos okától függetlenül.
Nem egyforma szigorúsággal veszik az országok, hogy ki számít covdi halottnak, épp ezért értelmetlen így összehasonlítani. Sokkal több értelme van az előző évekhez viszonyított többlethalálozást nézni, ebben Magyarország a középmezőnyben van.
“Ezek után nem jelenthető ki, hogy SZARUL kezelték a válságot?”
Vannak tömeges munkahely megszűnések? Zuhan a GDP? Jelentősen nőtt az államadósság? Kell IMF hitelt felvenni, hogy működjön az ország?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!