Hogy nyert a fidesz április 3-án, ha minden állampolgár utálja Orbánt és a fideszt?
Az alternatívák csekély száma miatt.
Inkább elviselik az emberek Orbánt, minthogy olyanok kerüljenek hatalomra, akik kötelezni akarják a b_zulást, elítélik a határvédelmet,gyarmati külpolitikát akarnak.
Akár megvan, akár nem, nincs így, nem utálják.
Az alapján, hogy hol élsz, hol dolgozol, milyen családba születtél, milyen internetes oldalakat, egyéb médiumokat követsz, elég kemény politikai buborékok tudnak kialakulni az ember körül. Egyik közegben a nagy többség Orbán-ellenes, a másikban pedig Orbán-párti, a harmadikban meg elég vegyes a kép.
Példaként ha az én mostani buborékomban, itt Budapesten (most csak a lakhely, munkahely, ismerősi kör szerint vegyük, mert az interneten én nagyon sok színű politikai oldalakat, médiumokat követek) lévő emberektől függött volna, a választás eredménye ez lett volna: Az Összefogás nyert volna, a Kutyapárt kevéssel maradt volna le tőlük, a Fidesz egy közepesen erős ellenzéki pozíciót szerzett volna, a Mi Hazánk meg be sem került volna a Parlamentbe.
De ha azt nézzük, ahol korábban laktam egy faluban, akkor a Fidesz még erősebb lett volna, az Összefogás még gyengébb lett volna, mint így, a Kutyapárt az 1%-ot sem érte volna el, és a Mi Hazánk is erősebb eredményt kapott volna.
Ha pedig azt nézzük, amilyen közeg a gimimben volt (megyeszékhelyen), akkor alacsony többséggel nyert volna a Fidesz, az Összefogás egy erős ellenzéki pozíciót szerzett volna, a Mi Hazánk be sem jutott volna, a Kutyapárt pedig kb. ugyanilyen eredményt szerzett volna.
Kb. 3 millió ember biztosan nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!