Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok miért feltétel...

A tanárok miért feltétel nélkül béremelést követelnek?

Figyelt kérdés

Szerintem Magyarországon az emberek háromnegyede egyetért abban,hogy a közoktatásban dolgozók fizetésest emelni kell.

Akik nem, azok szerencsétlenül jártak és kifogták a legrosszabb tanárokat és nagyon fekete-fehérben látnak mindent ezzel kapcsolatban.

Én is egyetértek az emeléssel, viszont azzal a résszel nem,hogy feltétel nélküli legyen.

A mostani és az előző kormányok is igyekeztek tenni annak érdekében,hogy a tanárok oktatásának minősége javuljon, erre volt például a porfólió készítés is.

Minden ilyen minőséget javítani szándékozó javaslatnál, intézkedésnél csak a hiszti van,hogy "őket nem hagyják tanítani".

Azért, a foglalkoztatónak lehetnek elvárásai, követelményei.Sőt a szülőknek, diákoknak is lehetnek.

Az oktatás színvonala nem csak azon múlik,hogy nettó 200-at vagy 350-et kap-e a pedagógus, hanem magán a pedagóguson is.

A pedagógusok,akik leginkább befolyásolják a közoktatás színvonalát.Aki nem oktat jól 200-ért az 350-ért sem fog jól oktatni.

Ezért kell szigorú minőségbiztosítás, lekövethetőség, ellenőrizhetőség és megszüntetni a közszférára, állami cégekre jellemző gyakorlatot, azaz, csak akkor rúgnak ki valakit, ha pedofil vagy erőszaktevő és 0 teljesítménnyel ellehet lébecolni nyugdíjig.

2022. aug. 28. 17:34
1 2 3
 11/27 tobas ***** válasza:
90%

"15 év után mesterpedagógus lehetsz"

Pár évből hirtelen lett másfél évtized, mindez úgy, hogy én már idén megkapom a inflációs pótlékot, ami 5 évet jelentene egy Ped II.-ben. Valóban vonzó, gondolom ezért tolonganak az emberek az iskoláknál, hogy tanítani akarnak.

2022. aug. 28. 18:30
 12/27 tobas ***** válasza:
100%

"és arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel jobb a tanári munka, mint call centeresnek lenni"

Hát azért létezik még pár szakma ezen a kettőn kívül.

2022. aug. 28. 18:32
 13/27 anonim ***** válasza:
23%
tanári diplomával, tehát technikailag képzetlenül?
2022. aug. 28. 18:33
 14/27 anonim ***** válasza:
30%

és egyébként te hoztad fel a Ped I.-es 17 évvel

csak rámutattam, hogy egy tanár 17 évvel nem Ped I.ben van, hanem mesterpedagógus

2022. aug. 28. 18:36
 15/27 tobas ***** válasza:
100%
Azért azt hoztam példának, mert az az alap. Most én is lehetek addigra osztályvezető céges bankkártyával, céges autóval, nettóban nagyobb fizetéssel, mint a mesterpedagógus bruttóban.
2022. aug. 28. 18:47
 16/27 anonim ***** válasza:
69%
ja, csak oda kicsit kevés a pedagógusdiploma, nem?!
2022. aug. 28. 18:49
 17/27 tobas ***** válasza:
100%

"ja, csak oda kicsit kevés a pedagógusdiploma, nem?!"

Nem feltétlenül az maklári Bosch egykori logisztikai vezetője is tanárként kezdte angol-infósként. Volt, amikor ő volt a teljes gyár igazgatója is. Az előléptetés nem vizsgák kérdése, hanem a jó munka elismerése.

2022. aug. 28. 18:55
 18/27 anonim ***** válasza:
69%
hát azért manapság már bőven van szakirányos diplomás
2022. aug. 28. 19:03
 19/27 tobas ***** válasza:
100%

"hát azért manapság már bőven van szakirányos diplomás"

Lehet ő is végzett utána, nem tudom. Amúgy nincsen, hatalmas munkaerő gondokkal küzdenek a nagyobb cégek, legyen szó betanított munkásról, szakmunkásról vagy szakirányos diplomásról. Tanárból ugyanúgy nincsen elég, mint forgácsolóból. Pontosan ezért van az, hogy ma már nem kell tanári végzettség ahhoz, hogy tanítsál egy iskolában, elég egy érettségi.

A tanári állás is csak facebook kommentekig hangzik jól, annyira már nem, hogy valaki valóban el is menjen.

2022. aug. 28. 19:11
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

én ezt sanszosnak gondolom, hogy utána is végzett valamit

tanárnak az menjen aki tanítani akar

ennyi

egyébként meg semelyik szakma nem sétagalopp

2022. aug. 28. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!