A benzinár stop megszűnésével végre változni fog ez a borzasztóan felelőtlen mindenhová autóval megyünk mentalitás?
25#
Nem.
Ingatlant bérelni a legrosszabb anyagilag.Hiszen, annyiból (sőt kevesebből) törleszteni is tudod és az egy befektetés.
A lakásbérlés olyan, mintha lehúznád a pénzt az ablakon.
A nem jogi személy általi autólízing meg sehol sincsen elterjedve.Nyugat-Európában a nagy multik kínálnak kedvezményes lízing lehetőséget, mint juttatást a dolgozóiknak,de ott is sem élnek vele tömegesen az emberek.
27! Gondolom azt hiszed, hogy mindenkinek felhallmozva áll 4-5 millió önerönek....
Egyrészt! Másrészt attól függ a lakásbérléssel mi a célod! Meg milyen lakást bérelsz pl. Magán vagy önkormányzati.
Mondjuk e logika mentén amúgy az autó önmgában is csak pénzpocsékolás.
Sajnos Magyarországon a tömegközlekedés olyan szinten van hogy épeszű ember nem szívesen használja, csak ha rá van kényszerülve.
Persze a magyar zöldpártok okoskodnak itt német, stb külföldi példákkal.
Namost Olaszországban, ami azért nem a pontosságról híres, jártam vonattal fél évig, légkondicionált 2 emeletes vonat, Wifi, áram, USB töltő, mindez 10 éve. Kb 2-3-szor késett fél év alatt a vonat 5 percnél többet.
ehhez képest Magyarországon (2010-20 között jártam vonattal sokat), olyannal még nem találkoztam hogy ne késett volna legalább 20 percet a vonat (Budapest-Balaton, vagy Csongrád, esetleg külváros felé járok) pedig többszáz alkalommal igénybe vettem már.
A BKV-t jobb ha nem említjük, büdös, koszos, a menetrendet ostobák találták ki, úgy h ami gyalog 30 perc BKV-val 50 perc és 3 átszállás... egy céljuk van h a hülye külföldi minél több jegyet vegyen hogy megtehessen 3 km-t.
Házunk környékén jár 4 busz, 1 hónapig voltam rákényszerülve, namost Futár ide vagy oda, ez a 4 buszjárat EGYSZER SEM jött pontosan, és szinte mindig az volt, hogy eljött egy full tömött busz, majd közvetlen mögötte elhúzott 2 üres másik járat! Holott "elméletben" ezeknek kiegyenlítve kéne járniuk.
Ilyen és ehhez hasonló dolgok viszik oda az embert hogy ezért a szolgáltatásért én nem fizetek, fizessenek a zöldek, vagy a jegesmedvék, bánom is én, de ne én szívjak már, miközben a nagy hipster zöld szemléletű muki megveszi a legújabb iphonet, meg a banánt avokádót, kapásból 100-szor nagyobb lábnyomot generálva mint én.
Szépen beülök a kocsiba és begurulok a munkába, szerencsére nem kell csúcsidőben járnom, úgyhogy nekem kocsival 15 perc, BKV-val meg 55 perc lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!