Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén hogy lehet itthon...

Őszintén hogy lehet itthon megélni?

Figyelt kérdés
Tanuljak, de mit is? Itt veszprémbe kihúzták az OKJ-k nagy részét maximum iskolapadba lehet visszaülni. A sztori hogy a cég ahová itthon felvennének 280 ezer forintot fizetne ( netto ) és ez átlagosnak mondható a régióba és maga a munka is érdekes felelősségteljes sok tanulással jár. Emellett ausztriában alantos vendéglátásba 40 órába 5 napba 640 ezer ft ot fizetnek teljes ellátással. Mindkettőre van ajánlatom. És az embernek vagyis nekem az a célom hogy elköltözzek a szülőktől a saját életemet élve, nyílván nem firtatnám tovább a külföldi amúgy semmire nem vezető lélekölő munkát ( család, barátok magányosság) . A veszprémi munkából egy tetves albérlet nem jön ki, ha vége a hatósági árnak a pénzem jó reszet tankolásra költöm. ( aki szerint az a megoldás hogy ne autóval járjak kellemes napi 3 óra buszozást kívánok) . Mi a francokat csináljon az ember? Ti hogy csináljátok? Látom rengeteg bolti eladót keresnek itt 170 ezer forintokért is. Mi lesz itt? Ha itthon maradok a szüleimmel közel 30 évesen én fogok felfordulni. Szeretem őket, de anyámnak is van egy természete és ez nem egészséges. Ha kimegyek mi a garancia arra hogy 20 év múlva nem egy wc t fogok pucolni valamelyik hotelbe? ( milliókkal a zsebembe) . Ausztriába is ezt látom szeretik lentartani a külföldi munkavállalót felveszik droid munkára aztán had szóljon, amit bár megfizetnek de nem szívesen csinálja.

2022. aug. 26. 11:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"18 évesen ne akarj rögtön milliókat keresni"

De itt a GyK-n a többség már ezen felül keres ennyi idősen.

2022. aug. 26. 13:40
 22/32 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként ez az egész téma baromi érdekes. Annyit sírunk, milyen fos hely Magyarország, mennyire nincs pénz semmire, miközben világon élő emberek cirka 85%-ánál jobban élünk. Csak éppen Nem ahhoz mérjük magunkat - mert a szemünkben az mordor -, hanem Németországhoz, Ausztriához, és hasonlókhoz, amik a világ top 10 országába tartoznak, ahol élni lehet. Ez a szaros kis Magyarország meg csak 36-ik abban a listában, ahol Németország a 8-ik (hozzátéve, hogy a szempontokat megfigyelve, ha csak a jogrendszer barátibb, már vagy 5-6 hellyel fentebb lenne MO a listában, ha meg tengere is lenne...).

Egy ideig olyan pozícióban dolgoztam, hogy láttam, ki mennyit keres a munkahelyemen. Eszméletlen volt szembesülni azzal, hogy a látható életszínvonal és a fizetés mennyire nem jártak kéz a kézben. Az egyik srác három gyerekkel építkezik, és mondja, hogy oké, nem világbajnok fizu, de elég, és még félre is tudnak tenni. A másik meg panaszkodik, hogy mekkora szar ez a cég, mert egyszerűen ennyi pénzből nem lehet kijönni. És utóbbi másfélszer annyit keresett, mint az első.

2022. aug. 26. 13:56
 23/32 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pályakezdő, ebben a szakmában közép szinten állok. Külföldön dolgoztam már és 30 éves vagyok. Csak ennyit korrigálnék. Nem bilibe lóg a kezem 200 ezer forint az albérlet itt.
2022. aug. 26. 14:48
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
23: mi ez a szakma? ÉS mit dolgoztál külföldön?
2022. aug. 26. 15:31
 25/32 anonim ***** válasza:
70%
Nem hazudozol - senkinek, soha, semmilyen okból. Nem bonyolult!
2022. aug. 26. 15:41
 26/32 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező: kb. emiatt jutottam el arra a szintre, hogy talán már külföld jobban megéri.

Elvégeztem egy diplomás képzést, de nem sikerült benne elhelyezkedni, sík *lyének érzem magam ebben a szakmában. Nyelvekhez is buta vagyok, legalábbis az angolhoz nagy eséllyel.

Tehát, maradnak azok a munkahelyek, ahova tízezrek tudnak jelentkezni, mert akár elég a 8általános is.

Budapestről lemondtam, hogy oda költözzek, beláttam, hogy én nem fogok tudni annyit keresni, hogy ott egy kis garzont fent tudjak tartani.

Kocsi, jogsi nincs.

Én is olvasom kommentekben/akárhol, hogy ha az ember elégedetlen a munkájával, akkor húzzon tanulni. De mi a *zart?! OKj ugye nincs, ha jól tudom, már nappalos tanfolyamok vannak helyette, azok az iskolapadba beülős megoldásokkal. Hogy ül be egy olyan iskolapadba, aki folyamatos műszakban tolja hétvégén is(éjszaka-nappal váltakozva), családi támogatás meg nuku és albérletben lakik? Annak nem opció az, hogy nappal ott ül a suliban, éjszaka , meg hétvégén keres 200 ezret alsóhangon, hogy meg tudjon élni albérletben.

Persze, lehet úgy is megélni, hogy az ember három pulcsiban ül téli időszakban, hideg kaját eszik (max mikrózik), gyalog jár mindenhova vagy busszal, már ünnepi kajának számít a vajas kenyér parizerrel, alszik evés helyett.

Igazából egy idézettel zárnám, amit valamikor itt olvastam a gyakorikérdésen. Ja, nem én írtam, sajnos. :D

Szóval:

"Ne cigizz ne igyál alkoholt egyél keveset csak a rezsit fizesd ki,

semmi extra kiadás, semmi új ruha ne járj sehova,

legkisebb net és tv előfizetés tömeg közlekedj,

aludj minél többet akkor se költesz.

Nem kell új telefon, de az is kártyás legyen 1 feltöltéssel legyél el hónapokig.

Ne barátkozz, mert az is csak a pénzt viszi. Aztán ha ez mind meg van,

és elkezd több pénzed lenni , mint a kiadásaid , akkor kérdezd meg magadtól, hogy MI A F@SZNAK ÉLSZ :)

"

2022. aug. 26. 15:57
 27/32 anonim ***** válasza:
45%
Ez csak rinya
2022. aug. 26. 17:29
 28/32 A kérdező kommentje:
Ha nem hazudok megélek? :D rinya?
2022. aug. 26. 17:41
 29/32 anonim ***** válasza:
72%

22.

Mivel eu tagország vagyunk...ne kelljen már afrikával összevetni magunkat.

De a fő probléma még mindig a fizetés témában az érdekérvényesítés ami nulla.

Pedig mi 2 hét?.

Semmi.

Pl itt vannak a tanárok ovónők.

Szeptemberben 2 hét full sztrájk, a dolgozóknak nincsen hova tenni a gyereket, szabita kell menni, lebénul a fél ország.

És.

A kormány engedne és jönne a lé.

Nem ertem miért nem lépik már meg...

Ahogy azt sem értem hogy miért elégedett mindenki a 250 nettójaval?

Miközben látja hogy dübörög a cége és lazán a 3x osát is kifizetnék neki ha keményen felállnának a dolgozók.

2022. aug. 26. 18:20
 30/32 A kérdező kommentje:
Engem az bosszant, hogy kedves Viktor elviszi a fizetésnek közel a felét. 45% át tuti. Üres az államkassza a benzinen kívűl mindent annyiért adnak mint más országok és?! Unios tagállam vagyunk. Magyarból látok a legtöbbet ausztriába. Nem kell nekem az osztrák színvonal csak el akarom tartani magamat munkából. Költséghatékony autó, kis 40 nm es lakás , minőségi ételek ( alias nem májkrémes kenyér reggelire ebédre). És ez azért fájó pont mert ausztriában közel alja munka a szálloda takarítás még is ezt a minimumot bőven lehet vele tartani.
2022. aug. 27. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!