Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén hogy lehet itthon...

Őszintén hogy lehet itthon megélni?

Figyelt kérdés
Tanuljak, de mit is? Itt veszprémbe kihúzták az OKJ-k nagy részét maximum iskolapadba lehet visszaülni. A sztori hogy a cég ahová itthon felvennének 280 ezer forintot fizetne ( netto ) és ez átlagosnak mondható a régióba és maga a munka is érdekes felelősségteljes sok tanulással jár. Emellett ausztriában alantos vendéglátásba 40 órába 5 napba 640 ezer ft ot fizetnek teljes ellátással. Mindkettőre van ajánlatom. És az embernek vagyis nekem az a célom hogy elköltözzek a szülőktől a saját életemet élve, nyílván nem firtatnám tovább a külföldi amúgy semmire nem vezető lélekölő munkát ( család, barátok magányosság) . A veszprémi munkából egy tetves albérlet nem jön ki, ha vége a hatósági árnak a pénzem jó reszet tankolásra költöm. ( aki szerint az a megoldás hogy ne autóval járjak kellemes napi 3 óra buszozást kívánok) . Mi a francokat csináljon az ember? Ti hogy csináljátok? Látom rengeteg bolti eladót keresnek itt 170 ezer forintokért is. Mi lesz itt? Ha itthon maradok a szüleimmel közel 30 évesen én fogok felfordulni. Szeretem őket, de anyámnak is van egy természete és ez nem egészséges. Ha kimegyek mi a garancia arra hogy 20 év múlva nem egy wc t fogok pucolni valamelyik hotelbe? ( milliókkal a zsebembe) . Ausztriába is ezt látom szeretik lentartani a külföldi munkavállalót felveszik droid munkára aztán had szóljon, amit bár megfizetnek de nem szívesen csinálja.

2022. aug. 26. 11:32
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Vígan.
2022. aug. 26. 11:35
 2/32 anonim ***** válasza:
97%
Békésben feleennyit fizetnek úgyhogy te még ott jól is jársz.ráadásul közel van ausztria.úgyhogy ne panaszkodj.
2022. aug. 26. 11:36
 3/32 anonim ***** válasza:
22%
Legyél CSOK-digger, vegyél feleségül valami nőt, ígérj be az államnak három gyereket, és építhetsz belőle házat, a lakhatás így meg van oldva :D
2022. aug. 26. 11:37
 4/32 anonim ***** válasza:
24%
És ha közmunkásnak kéne lenned 47 ezerért, akkor mit csinálnál páva? Öngyilkosságot követnél el?
2022. aug. 26. 11:38
 5/32 anonim ***** válasza:
70%
Sokan vannak ilyen dilemmában, nem csak te. Sajnos valami nehézséget mindenképpen vállalni kell. Vagy a szülőkkel lakást, vagy a külföldi magányosságot (ha nem vagy nagyon könnyen barátkozós fajta). Ilyen a világ.
2022. aug. 26. 11:38
 6/32 anonim ***** válasza:
76%

Megélni meglehet, amit te írsz az a fejlődés.

Na az nem lehetséges.

Mivel nincsenek szakszervezetek, dolgozói érdekvédelmek ezért a fizetések úgy vannak kiszabva hogy 10.én mikor kapod a következő fizut már nullán legyél.

2022. aug. 26. 11:39
 7/32 anonim ***** válasza:
22%
Most nem azért, de pályakezdőként azért nem szokás top fizetést elérni, meg nem lesz holnapra házad. Itt a mentalitás a gond, csak a magyar gyűjti házat, mint a cukrot, pont nyugaton ez nem is játszik. Pl multkor kint voltam az usa-ban fél évig, egy 40es emberrel laktam egy házban, mert még neki se jött össze saját lakás és csak szobát bérelt.
2022. aug. 26. 11:40
 8/32 anonim ***** válasza:
59%

A kérdést próbáljuk hosszabb távon, és szélesebb perspektíván vizsgálni.

Milyen előrelépési lehetőségek vannak a veszprémi munka kapcsán? Ez egy olyan munkahely, ahol van előrelépési lehetősége? A munkakör olyasmi, amiben ha szakmai tapasztalatot szerzel, akkor jó ugródeszka lehet máshová, több pénzért? Úgy áűltalában környék olyan hely, ahol van lehetőség? Nekem annak idején a kezdő fizetésem 154e nettó volt, most 750, pedig ugyanannál a cégnél dolgozom. Nem azonnal kell a siker.

Ha kimény Ausztriába, a megélhetésed biztos lesz, ezen nem kell rágódni, a kérdés inkább az, hogy fogod-e szeretni. Mennyire fog hiányozni a szociális közeged? Mennyire lesz honvágyad? A munkakör mennyire elégít ki, és mennyire van benne elmozdulási lehetőség? Ha 10 év múlva is mosogató munkákat végzel, de jó pénzért, az mennyire ok neked?

2022. aug. 26. 11:42
 9/32 anonim ***** válasza:
66%
Ausztria elég foshadék hely. Oda nem érdemes kimenni.
2022. aug. 26. 11:44
 10/32 anonim ***** válasza:
49%

Irány külföld ha akarsz valamit az életben.

Vagy ha olyan akarsz lenni mint a fidesz szavazók és farháton élni akkor maradj itt.

2022. aug. 26. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!