Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őszintén hogy lehet itthon...

Őszintén hogy lehet itthon megélni?

Figyelt kérdés
Tanuljak, de mit is? Itt veszprémbe kihúzták az OKJ-k nagy részét maximum iskolapadba lehet visszaülni. A sztori hogy a cég ahová itthon felvennének 280 ezer forintot fizetne ( netto ) és ez átlagosnak mondható a régióba és maga a munka is érdekes felelősségteljes sok tanulással jár. Emellett ausztriában alantos vendéglátásba 40 órába 5 napba 640 ezer ft ot fizetnek teljes ellátással. Mindkettőre van ajánlatom. És az embernek vagyis nekem az a célom hogy elköltözzek a szülőktől a saját életemet élve, nyílván nem firtatnám tovább a külföldi amúgy semmire nem vezető lélekölő munkát ( család, barátok magányosság) . A veszprémi munkából egy tetves albérlet nem jön ki, ha vége a hatósági árnak a pénzem jó reszet tankolásra költöm. ( aki szerint az a megoldás hogy ne autóval járjak kellemes napi 3 óra buszozást kívánok) . Mi a francokat csináljon az ember? Ti hogy csináljátok? Látom rengeteg bolti eladót keresnek itt 170 ezer forintokért is. Mi lesz itt? Ha itthon maradok a szüleimmel közel 30 évesen én fogok felfordulni. Szeretem őket, de anyámnak is van egy természete és ez nem egészséges. Ha kimegyek mi a garancia arra hogy 20 év múlva nem egy wc t fogok pucolni valamelyik hotelbe? ( milliókkal a zsebembe) . Ausztriába is ezt látom szeretik lentartani a külföldi munkavállalót felveszik droid munkára aztán had szóljon, amit bár megfizetnek de nem szívesen csinálja.

2022. aug. 26. 11:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%
9: milyen problémáról tudsz ott? Csak hogy ha már szóba került, akkor okuljunk.
2022. aug. 26. 11:50
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, én pályakezdőkent 200 nettót kaptam 8 éve, most 500at. Tanulni kell, dolgozni, jónak lenni a szakmádban, nem pedig csak elvárni a nagy fizut.
2022. aug. 26. 11:50
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Ketten keresünk 700-at a feleségemmel. Én orvosi asszisztens vagyok, ő közalkalmazott. Direkt kerültük a versenyszférákat, hogy több szabadidőnk jusson egymásra.
2022. aug. 26. 11:54
 14/32 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon jól meg lehet itthon élni. 18 évesen ne akarj rögtön milliókat keresni, kezdd el valahol a munkát és majd továbblépsz.
2022. aug. 26. 11:59
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Ne okj-t akarj, azzal semmire nem mész. Nekem van diplomám és nettó 266 (br. 400) kezdtem diploma után, 2019-ben, Budapesten. 3 órát utaztam, naponta, külső kerületben laktam. Jogsim se volt, nehogy kocsim. Aztán kirugtak a próbaidő alatt onnan, mert jött vissza egy nő a gyesről, de 2 hónap alatt találtam egy másik helyet ott már br 450 kaptam, az nettó 300 volt. Szintén 3 napi órát utaztam érte. Aztán innen is kirugtak, a covid miatt. Itt már 1 hónap alatt találtam új munkát, br. 750 (nettó 500). Ez már csak 20 percre van tőlem. Kocsim mégmindig nincs, jogsim közben meglett. Most kezdek el kocsi vásárlásra gondolni.

Úgyhogy neked eddig nagyon szerencséd volt, h megvolt a jogsi, kocsi és így nem kellett bevállalno a 3 órát utazást. Amúgy eléggé biliba ér a kezed, mert mindent akarsz a középfokú érettségidre. Ha nincs diplomad, akkor örülj, h ennyit is kapsz és fent bírod tartani a kocsit.

2022. aug. 26. 12:08
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
9) mi a baj vele konkrétan?utálod a 13. 14. havi fizetést?
2022. aug. 26. 12:19
 17/32 anonim ***** válasza:
31%
13) az lópikula.nyugaton egy személy fél havi fizetése ha rosszul keres.
2022. aug. 26. 12:20
 18/32 anonim ***** válasza:
66%

Én tavaly nettó 190-200 ezret kerestem. Egyedül élek, ebből 100 + rezsi az albérlet. Mindenem megvan, amit pénzért meg lehet venni.

Költözz a munkahely mellé.

2022. aug. 26. 13:05
 19/32 anonim ***** válasza:
66%
18# Hát ez aztán remek élet lehet, egy fideszesnek maga a kánaán.
2022. aug. 26. 13:13
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
19: mindene megvan, amit pénzért meg lehet venni, csak saját lakása nincs
2022. aug. 26. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!